П`ятниця, 26.04.2024, 18:25
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 26 27 »
До 200 – річчя від дня народження великого українського поета Тараса Шевченка в читальній залі районній бібліотеці було проведено нагородження переможців обласного конкурсу малюнків до творів Шевченка «Наш Шевченко», який проходив в рамках реалізації проекту "200 років з дня народження Т.Г. Шевченка”, ініційованого Дніпропетровською обласною організацією Партії Регіонів, за ініціативи районної організації ПР та за підтримки районного відділу освіти. Кращі роботи учнів шкіл району були виставлені для огляду в центральній районній бібліотеці, тут і відбулося нагородження переможців.

Конкурс, в якому брали участь учні шкіл району, проводився серед двох вікових категорій дітей у трьох номінаціях – "Портрет”, "Пейзаж”, "Композиція”.

В церемонії нагородження взяла участь голова Покровської районної ради, голова районної організації Партії Регіонів О.А. Ковнір.

- Приємно вражена роботами дітей і їх кількістю,- гов ... Читати далі »
Переглядів: 525 | Додав: Admin | Дата: 21.02.2014 | Коментарі (0)

Благодатна земля Дніпропетровщини завжди славилася родючими Чорноземами, могутністю промислового потенціалу, видатними особистостями, які складають золотий фонд української нації. На вірному козацькому слові, трудовій долоні, талановитій душі придніпровців тримається не лише край, а й уся Україна. Дніпропетровщина – край неповторний своєю природною красою, щедрістю землі і багатством її надр. Дніпропетровщина - край металу і руди, край хімії, машинобудування, ракетобудування. Для багатогранної економіки Дніпропетровської області характерним є поєднання потужного комплексу промисловості з багатогалузевим сільським господарством.

Та безсумнівно, найбільшим багатством краю є його люди. Дніпропетровщина подарувала людству геніальних політиків, письменників , науковців. Олександр Поль, Дмитро Яворницький, Олесь Гончар, Павло Загребельний, Олександр Макаров,Михайло Янгель – це дійсно зірки світового рівня.

В рамках єдиного політичного дн ... Читати далі »
Переглядів: 597 | Додав: Admin | Дата: 21.02.2014 | Коментарі (0)

Афганська війна залишила незгойну рану в свідомості нашого народу, що невгамовним болем нагадує про уроки історії, адже тисячі синів і доньок України заплатили здоров’ям і життям за хворобливі прагнення тодішнього керівництва держави. Тому збереження пам’яті про цей біль треба новим поколінням і, насамперед, нашій молоді, щоб більше ніколи сльози втрат не вкривали очі матерів України. Збереження пам’яті про Афган – це наш священний обов’язок перед тими, кого забрала та жахлива війна, кого так несправедливо сьогодні немає з нами.
Ця війна давно стала надбанням істориків і політологів, але вона залишається для багатьох наших співвітчизників частиною життя, суворою правдою про опалену вогнем далеких афганських гір молодість. Правдою про вірність обов’язку, дружбу і героїзм.
Переглядів: 576 | Додав: Admin | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Поставте скибку хліба на стакан
І голови схиліть в скорботі вічній.
За тих, кого убив Афганістан,
Чиї він душі зранив і скалічів… 

Щорічно в лютому, відзначаючи чергову річницю виведення радянських військ з Афганістану, ми згадуємо героїв тієї війни. 

15 лютого ми відзначаємо День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 25 років тому було завершено виведення радянських військ з Афганістану. 2014 рік згідно Указа Президента України оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав. 

Пройдуть роки і ми певні, що імена хлопців, які загинули в Афганістані не зітруться в пам’яті прийдешніх поколінь, увійдуть у безсмертя.

Вічна пам’ять полеглим і шана живим, тим, кому пощастило повернутись до рідних домівок.

Ця війна в Афганістані. Ми її завжди пам’ятатимемо, ... Читати далі »
Переглядів: 524 | Додав: Admin | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Далека і гірка була Тарасова любов,
Одвічні протилежності в житті,
Кружила заметіль навколо доль,
Заплуталось кохання в крижаній імлі…

Якщо любов лежить в основі руху Всесвіту, то, без сумніву, вона творить і мікросвіт будь-якої особистості. Особливо цікаво нам, як це небесне почуття впливає на геніїв, яке місце займає в їхньому житті. Академік О. Білецький писав: «У своїх поезіях Шевченко передовсім лірик, який завжди кипить, бушує, перебиває сам себе, плаче, проклинає і, врешті решт, показує нам, насамперед, себе самого…»

Вся творчість Шевченка пройнята таким всесильним почуттям, як любов. Слова з «Молитви» Шевченка можна поставити епіграфом до його творчості

«Мені ж, мій Боже, на землі
Подай любов, сердечний рай,
І більш нічого не давай!»

Серце митця було напрочуд чутливим до краси. ... Читати далі »
Переглядів: 888 | Додав: Admin | Дата: 10.02.2014 | Коментарі (0)

Українській інтернет–енциклопедії — 10 років

Навіть найповніша друкована енциклопедія сьогодні не може змагатися зі своєю інтернет–сестрою — Вікіпедією, яка святкує 30 січня своє десятиріччя. Адже Вікі постійно оновлюється і оперативно реагує на найактуальніші події в суспільстві... Більше того, Вікіпедія на сьогодні є певним мірилом значимості особи, об’єкта чи події. «Про це навіть у Вікіпедії нічого немає», — коли ми так кажемо, то зазвичай маємо на увазі щось дріб’язкове і малозначуще. Словом, уявити сьогодні життя освіченої людини без Вікіпедії вже неможливо. І навіть не віриться, що цьому ресурсу, який стрімко завоював популярність серед користувачів, усього десять років.
Переглядів: 623 | Додав: Admin | Дата: 30.01.2014 | Коментарі (0)

22 січня в День Соборності та Свободи України в читальній залі бібліотеки зібралися за круглим столом учнівська молодь – учні ВПУ №75, викладачі та бібліотекарі В проведенні заходу взяли участь керівник апарату РДА Черненко А.А. та завідуюча сектором інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА Бодня А.П.,

Щоб обговорити цю актуальну для сьогодення тему. В своїх виступах вони наголосили на важливості єдності всього українського народу. Підкреслили,що майбутнє нашої держави в руках молоді, тому необхідно наполегливо оволодівати знаннями, об’єктивно оцінювати політичну обстановку,знати історію нашої держави  не бути байдужими до подій сьогодення.

Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які віддаляючись у часі не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність, державність. До таких под ... Читати далі »
Переглядів: 557 | Додав: Admin | Дата: 23.01.2014 | Коментарі (0)

9 березня 2014 року Україна і світ відзначатиме 200-річчя від дня народження видатного сина українського народу поета і громадського діяча Т.Г. Шевченка. Президент України видав Указ «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Шевченка.» Осмислення двохсотлітнього ювілею Кобзаря має нагадати всім нам, що українці – великий народ, чий внесок у світову науку і культуру є визнаним і беззаперечним. Саме тому 2014 рік оголошений Міжнародним Роком Тараса Шевченка. 
 
Вся українська громадськість готується гідно відзначити ювілей Т.Г. Шевченка.
 
Покровська центральна районна бібліотека працює згідно міні-програми «Великий син великого народу» до ювілейної дати Т.Шевченка на 2013 – 2014 роки.
 
Переглядів: 606 | Додав: Admin | Дата: 23.01.2014 | Коментарі (0)

Дай Боже вам любові і тепла,
Добра в сім’ї  і затишку в оселі,
Щоб щастя світла музика текла
В різдвяні свята щедрі і веселі!

Веселі різдвяні свята, сповнені радості, сміху, магії ворожіння, надій на краще майбутнє, з колядниками, вертепом, щедруванням, водінням кози, побажанням кращої долі… 

Ось такий яскравий веселий різдвяний вертеп побачили покровчани, що зібралися на центральній площі селища 13 січня, напередодні Щедрого вечора.

Дорослі і діти - всі брали участь у цьому святі. Тут можна було скуштувати обрядової їжі – куті з узваром, послухати колядки, щедрівки, побачити театралізоване дійство ряджених, учасників вертепу, танцював Ведмідь, вмирала і оживала Коза, Дід просив «на ліки», Циганка ворожила.

Гарно вписалися у Різдвяний фестиваль і бібліотечні розваги. На Різдвяній літературній галявині ялинки  б ... Читати далі »
Переглядів: 573 | Додав: Admin | Дата: 23.01.2014 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси