Четвер, 28.03.2024, 23:15
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Січень » 23 » Свою Україну любіть…
12:36
Свою Україну любіть…
9 березня 2014 року Україна і світ відзначатиме 200-річчя від дня народження видатного сина українського народу поета і громадського діяча Т.Г. Шевченка. Президент України видав Указ «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Шевченка.» Осмислення двохсотлітнього ювілею Кобзаря має нагадати всім нам, що українці – великий народ, чий внесок у світову науку і культуру є визнаним і беззаперечним. Саме тому 2014 рік оголошений Міжнародним Роком Тараса Шевченка. 
 
Вся українська громадськість готується гідно відзначити ювілей Т.Г. Шевченка.
 
Покровська центральна районна бібліотека працює згідно міні-програми «Великий син великого народу» до ювілейної дати Т.Шевченка на 2013 – 2014 роки.
 
З метою популяризації творчості Т.Г.Шевченка, публічні бібліотеки Покровського району приєдналися до проведення обласного Шевченківського літературного фестивалю "От де, люде, наша слава, слава України!". 
В Покровській центральній районній бібліотеці Фестиваль  розпочався літературно-мистецьким святом «Свою Україну любіть».
 
 «Я так її, я так люблю
 Мою Україну убогу,
 Що прокляну святого Бога,
 За неї душу погублю!»
 
В історії завжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. До них належить ім’я великого українського поета Т.Г.Шевченка. весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого життя – писав поет – становить частину історії моєї Батьківщини.» Шевченко вийшов з народу, жив народом, і не тільки думкою, а й обставинами життя був з ним міцно і кровно зв’язаний.
 
Вчитаймося в рядки безсмертного «Кобзаря»… кожне слово його поезій проникнуте любов’ю до України і болем за її долю. Переплетіння долі України з долею поета стало основною темою цього свята. Про це наголосила в своєму виступі заступник голови Покровської РДА Л.О. Давиденко.
 
Споглядаючи на екрані автопортрети Тараса Шевченка різних років присутні мали змогу разом з ведучими пройти важкий тернистий шлях поета від юнака-кріпака, що отримав волю, до академіка-гравера, видатного поета.
 
Щиро і промовисто звучали полум’яні шевченкові рядки у виконанні учнів Покровської гімназії. Зворушливо звучали слова шевченкового щоденника у виконанні Максима Ганжі . Сподобалась присутнім і сценка із поеми Шевченка «Катерина» у виконанні Насті Мироненко, Даші Чорнобривець, Вадима Щербачука, Аркадія Даніеляна.
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 603 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси