П`ятниця, 19.04.2024, 11:54
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 26 27 »
«Радуйся, ой радуйся, земле, 
Син Божий народився…»

Зимові народні свята з трьома ключовими точками: Різдво і Свят-вечір, Меланки й Василя (Старий Новий Рік), Водохрещі (Йордан) в селянському календарі українців - найважливіші, найурочистіші події року.

Споконвіку в Україні зимові свята супроводжували численні традиції, звичаї, обряди, вірування. За допомогою поетичного слова і магічного акту, святковою урочистою обстановкою люди прагнули створити в ці дні вимріяний образ достатку, щастя здоров’я, злагоди, спокою в оселі.

Різдво – одне з найвеличніших зимових свят, яким, власне, й починається рік. І з цим шанованим християнським святом, сповненим радості та щастя, пов’язують народження Ісуса Христа у Віфлеємі. Різдво дивовижне свято не схоже на інші, розпочинається воно опівночі після Свят-вечора між 6 і 7 січня.

За тиждень після Різдва напередодні Старо ... Читати далі »
Переглядів: 843 | Додав: Admin | Дата: 21.01.2014 | Коментарі (0)

Нові надходження літератури у фонди Покровської ЦРБ у 2013 році за державною програмою «Щодо здійснення придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек».









Переглядів: 471 | Додав: Admin | Дата: 02.01.2014 | Коментарі (0)

Вітаємо наших користувачів з Новорічними і Різдвяними святами!

Нехай ці свята – вісники оновлення мрій і сподівань – принесуть вам і вашим родинам добро, мир і достаток.
Дякуємо, що були з нами протягом цього року, за співпрацю та відданість.

У Новому 2014 році сподіваємось потішити вас новими книгами, цікавими зустрічами в бібліотечних клубах , необхідною бібліографічною та інформаційною допомогою.

На думку Вінні-Пуха, найкращий подарунок - це мед. На думку бібліотекаря - це книга. Пропонуємо вам переглянути нові надходження до бібліотеки
Переглядів: 475 | Додав: Адміністратор | Дата: 31.12.2013 | Коментарі (0)

25 грудня в Покровській районній бібліотеці відбулася гарна і значима подія – відкриття Інтернет-центру, презентація проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» програми «Бібліоміст». 

Розуміючи те, що Інтернет у бібліотеці – вікно у світ інформації, бібліотечні працівники Покровської центральної районної бібліотеки взяли учать у конкурсі проектів «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернет» програми «Бібліоміст». який покликаний перетворити бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль книгозбірень в українському суспільстві. 

 І – перемогли.

Це урочисте свято знаменне тим, що від сьогодні привітно відкриваються Інтернет-центри в центральній районній бібліотеці та районній дитя ... Читати далі »
Переглядів: 791 | Додав: Admin | Дата: 27.12.2013 | Коментарі (1)

Зроду-віку в нашому краї батьки передають у спадок своїм дітям звичаї, обряди, залишаючи добру пам’ять і про самих себе. У всіх народів світу існує повір’я що той, хто забуває традиції і звичаї батьків карається Богом і людьми. Ми повинні знати і думати про свої корені, про те, без чого не мислиться   кожен народ; традиції та звичаї нашого народу, мамину пісню, обереги на рушниках, добрі і давні символи. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до української спадщини, повертається до традицій свого народу. З давніх-давен Україна славиться величними традиційними святами та обрядами.

В грудні, коли до різдвяних свят ще далеко, є багато інших веселих і цікавих свят, з якими пов’язано багато традицій та звичаїв, зокрема, катерининські та андріївські вечорниці.

Вже стало традицією проводити в бібліотеці вечорниці, відтворюючи дух давнини з дівочим ворожінням, веселощами, піснями.

В читал ... Читати далі »
Переглядів: 515 | Додав: Admin | Дата: 27.12.2013 | Коментарі (0)

Свято поезії зібрало покровських поетів, авторів книги «Натхненні рідною землею», та любителів поезії в літературній вітальні центральної районної бібліотеки 12 грудня 2013 року. Дві події об’єднали учасників цього зібрання – поезія та любов до рідного краю.

Збірка була підготовлена упорядкована і видана з нагоди 90-річчя Покровського району. Ініціаторами були районна державна адміністрація та районна рада, а за сприяння депутата обласної ради Д.О. Плеханова ця книга побачила світ. Велика робота була проведена бібліотечними працівниками по підготовці, упорядкуванню та редагуванню збірки. Найбільша участь у роботі над книгою належить бібліографу ЦРБ Ларисі Таращук та оператору Інтернет-центру ЦРБ Анатолію Ротт.

У колі однодумців поети спілкувалися, кожен мав змогу розповісти про себе і свою творчість. А ще говорили про бажання створення творчого літературного об’єднання місцевих літераторів на зібраннях якого вони могли б зустрічати ... Читати далі »
Переглядів: 528 | Додав: Admin | Дата: 19.12.2013 | Коментарі (0)

Щорічно в четверту неділю листопада згідно Указу Президента України відзначається День пам’яті жертв голодоморів. Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію – Голодний Мор, який забрав життя мільйонів наших земляків. Жорстокість Голодомору полягає передусім у тому, що голод не був наслідком стихійного лиха, посухи або неврожаю, він став результатом навмисної політики більшовицького режиму. Шляхом насильницького вилучення продовольства, блокади сіл та цілих районів, заборони виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресій супроти незгодних тоталітарна система створила для українців умови, які були несумісні з життям. Така політика більшовицького режиму – злочин проти людяності, якій відповідає Конвенції ООН про геноцид.

Згідно зі статтею 2 Конвенції геноцидом визнаються дії, які вчиняються «з наміром знищити, цілком ... Читати далі »
Переглядів: 619 | Додав: Admin | Дата: 22.11.2013 | Коментарі (0)

8 листопада вся українська громадськість відзначила 125 років від дня народження Нестора Івановича Махна, українського державного, військового та політичного діяча, видатного тактика ведення партизанської війни, керівника селянського повстанського руху 1918 -1921 рр. на Півдні України.

Нестор Махно - один з небагатьох в Україні діячів, чиє ім’я популярне і сьогодні. До цих пір до нього в народі переважна більшість ставиться з любов’ю, бо він, дійсно, виражав інтереси незаможних селян України.
Нестор Іванович Махно – людина, ім’я якої до сих пір мільйони українців, та й не тільки, вимовляють з гордістю. Неординарні доля, сила волі, військовий талант, а основне – нестримне бажання служити простому народу заслужили повагу навіть у його ворогів.

Та хочеться звернути увагу на таку деталь. У Махна було військо, підвладна йому те ... Читати далі »
Переглядів: 1007 | Додав: Admin | Дата: 19.11.2013 | Коментарі (0)

9 листопада — День української писемності та мови 

Єдиний скарб у тебе - рідна мова, Заклятий для сусіднього хижацтва. Вона твого життя міцна основа, Певніша над усі скарби й багатства. 
                                                                                                 П. Куліш

Мова - найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови - це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою - силь ... Читати далі »
Переглядів: 1956 | Додав: Admin | Дата: 08.11.2013 | Коментарі (0)

В читальній залі бібліотеки пройшло засідання круглого столу 
«Реалізація у районі завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин». Були запрошені заступник голови райдержадміністрації М.М.Товстик, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації, центральної районної бібліотеки, представник районної газети «Покровський край».

Вступне слово сказав заступник голови райдержадміністрації М.М.Товстик.

Про завдання Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин проінформувала головний спеціаліст відділу культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації Ю.О.Величко.

Про національний склад населення Покровського району доповіла начальни ... Читати далі »
Переглядів: 654 | Додав: Admin | Дата: 08.11.2013 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси