П`ятниця, 26.04.2024, 17:18
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Січень » 23 » День Соборності та Свободи
17:11
День Соборності та Свободи
22 січня в День Соборності та Свободи України в читальній залі бібліотеки зібралися за круглим столом учнівська молодь – учні ВПУ №75, викладачі та бібліотекарі В проведенні заходу взяли участь керівник апарату РДА Черненко А.А. та завідуюча сектором інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА Бодня А.П.,

Щоб обговорити цю актуальну для сьогодення тему. В своїх виступах вони наголосили на важливості єдності всього українського народу. Підкреслили,що майбутнє нашої держави в руках молоді, тому необхідно наполегливо оволодівати знаннями, об’єктивно оцінювати політичну обстановку,знати історію нашої держави  не бути байдужими до подій сьогодення.

Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які віддаляючись у часі не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність, державність. До таких подій належить 22 січня 1919 року – День ухвали Акту злуки УНР та ЗУНР. Цей день став втіленням вікового прагнення українського народу і символом Соборності України, її єдності і незалежності. А цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності . Майже тисячоліття, покоління за поколінням,  українці боролися за право самим вирішувати свою долю, бути господарями своєї землі. Україна однією з перших європейських держав стала на шлях національного визволення, але однією з останніх здобула його. Сьогодні від усіх нас залежить, щоб здобуття Україною незалежності в 1991 році стало незворотнім моментом в історії України. Головною гарантією цього має бути єдність усіх політичних сил щодо зміцнення і розвитку української державності, щодо формування політичної єдності українського народу. Про це в своїх виступах говорили бібліотекар Т.В.Перерва, учні групи ОК-12-5 Тетяна Дудик ,Наталя Зубко та учень групи ОК-13-6 Юрій Кияшко. Свою думку висловили також інші учні училища.










Переглядів: 557 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси