Понеділок, 06.05.2024, 18:36
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 26 27 »

«Рідна природа входить у нашу душу, як колиска буття, як чисте джерело, з якого ми вперше напились живої води...»
                                                                               (В. Сухомлинський)

5 червня відзначається Всесвітній день навколишнього середовища
Його також називають Днем еколога і щороку відзначають у більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року

День еколога був заснований Генеральною асамблеєю ООН в 1972 році й з тих пір відзначається всім світовим співтовариством щорічно. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН. Звернення підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпреце ... Читати далі »

Переглядів: 479 | Додав: Адміністратор | Дата: 05.06.2014 | Коментарі (0)

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. 2 червня в рамках свята “Дітям світу сонце й мир” в парку селища районна бібліотека провела презентацію книжково-ілюстративної виставки “Дитинства яскравого мить”, літературне карооке “Щасливе дитинство моє”. Діти з задоволенням взяли участь у флеш-мобі “Разом з бібліотекою”.

Переглядів: 496 | Додав: Адміністратор | Дата: 03.06.2014 | Коментарі (0)

В районній бібліотеці було проведено чергове засідання клубу “В світі прекрасного”. В літературно-музичній вітальні пройшов вечір “Зустріч з натхненням“.

Гостем зустрічі став учасник народного самодіяльного хору ветеранів праці Олександр Павлович Смородін. Доля вчинила б справедливо, якби у свій час привела цього всебічно обдарованого чоловіка на професійну сцену. Не виключно, що спів його лунав би нарівні з відомими популярними виконавцями, тішив би всю Україну.
Та сьогодні наш земляк радує своїм красивим приємним голосом своїх односельців, сам пише пісні. Покровським кобзарем називають Олександра Павловича на Покровщині.

Присутні зацікавлено слухали історію становлення хорового співу, яка сягає кінця ХІХ століття. Джерелом для розповіді послужила публікація в Інтернеті документа “Сповідь сільського інтелігента позаминулого століття” Д.З Ляха, уродженця села Великомихайлівка.

Гарний настрій під час проведення вечора ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Додав: Адміністратор | Дата: 03.06.2014 | Коментарі (0)

31 травня - Міжнародний день боротьби з курінням

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я куріння - одна з головних причин смерті. Від хвороб, які пов’язані з цією шкідливою звичкою, щороку в світі помирає майже 5 млн. людей. . Усесвітня організація охорони здоров'я визнала 31 травня щорічним Усесвітнім днем без тютюну – день активної боротьби з явищем, яке понесло сотні мільйонів життів, зробило інвалідами безліч людей.

В Україні майже половина населення курці, тютюн щороку вбиває 110 тисяч українців

Більшість курящих у тім або іншому ступені інформовані про шкоду паління, але проте продовжують курити.. Що ж штовхає людину на такий крок - закурити? Що примушує кожного другого чоловіка і кожну п'яту жінку вбивати себе? Це ж, між іншим, майже самогубство ... Читати далі »

Переглядів: 529 | Додав: Адміністратор | Дата: 31.05.2014 | Коментарі (0)

В Покровському центрі слов’янської писемності та культури який діє в центральній районній бібліотеці на честь Дня слов'янської писемності та культури відбувся тематичний вечір «Шевченко в колі слов’янської культури». На свято були запрошені учні 8-б класу НВК «Покровська гімназія».

Побутує думка, що геніальні письменники пов’язують свою творчість з поняттям «національна єдність». Лише кращі представники еліти здатні осягнути глибину і величезне значення цієї ідеї. Взірцем у цьому розумінні є постать Великого сина української землі – Тараса Шевченка. Саме його твори надихають нас на просту і в той же час геніальну думку: сила будь-якого народу – у його єдності, у повазі до інших народів та в палкому прагненні жити в мирі та злагоді, як мають жити люди у великій та дружній родині.

Ідеї і об'єдн ... Читати далі »

Переглядів: 636 | Додав: Адміністратор | Дата: 26.05.2014 | Коментарі (0)

9 травня вважається Днем народження Європейського Союзу.

Саме у цей день 57 років тому міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман представив усьому світові своє бачення майбутнього єдиної Європи – ключ до миру та добробуту на континенті у той час, коли люди ще не відійшли від травм минулої війни, а Європа вже стояла на порозі третьої світової війни.

Декларація Шумана вважається відправною точкою на шляху до Дня Європи.

Тоді у Парижі 9 травня 1950 року Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління новій наднаціональній структурі. Це стало „наріжним каменем Європейської федерації”. Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир на нашому континенті.

Три з ... Читати далі »

Переглядів: 522 | Додав: Адміністратор | Дата: 16.05.2014 | Коментарі (0)

В Україні День Матері був офіційно запроваджений у 1995 році і і відзначається в другу неділю травня, цього року він припадає на 11 травня. Це свято дедалі більше завойовує прихильників, бо, певно для кожної людини потрібно хоч раз на рік зупинитися в життєвій метушні, щоб згадати про найдорожчу людину, яка подарувала життя. І щасливі ті, у кого є можливість приїхати в гості чи бодай зателефонувати, щоб сказати мамі кілька щирих слів.

Година спілкування «У кожного живе у серці мати» була проведена в читальній залі районної бібліотеки для учнів НВК «Покровська гімназія». Після розповіді про історію свята, літературно – музичної композиції про маму почалося жваве спілкування. Учні відгадували загадки, продовжували прислів’я і приказки, про сім’ю і матір, декламували вірші, співали пісні

 


 

... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: Адміністратор | Дата: 13.05.2014 | Коментарі (0)

Черговій річниці Дня Перемоги, хвилюючому дню «зі сльозами на очах», дню, коли ми згадуємо тих, хто боронив нашу Вітчизну, тих, хто поліг на полі бою, і тих, хто зранений, але живий повернувся до рідного порогу було присвячено засідання клубу «В світі прекрасного», що мало назву “Пісні фронтових доріг”.

На музичний вечір було запрошено учасників народного аматорського хору ветеранів праці та Збройних сил України. Пісні Великої Вітчизняної війни займають особливе місце в музичній творчості, вони не втрачають свого естетичного впливу на людину. І сьогодні, як і в далекі воєнні часи, хвилюють наші серця, тривожать душу. Доля багатьох пісень дивна і хвилююча. Декілька куплетів, зовсім проста мелодія, але в ній виражене велике щире почуття, відверте хвилювання, відображено події і час.

Ці пісні полюбились, відразу отримали широке розповсюдження, допомагали воїнам в бою, вели до Перемоги. Учасники зустрічі слухали розповіді ведучих про н ... Читати далі »

Переглядів: 461 | Додав: Адміністратор | Дата: 12.05.2014 | Коментарі (0)

Велика Вітчизняна війна одна з надскладних і неоднозначних і суперечливих сторінок в історії України. Попри все, громадяни України, як і громадяни всіх республік колишнього СРСР, піднялися на боротьбу з фашистами, захищаючи, перш за все, власне життя, життя своєї родини, домівку, свою віру і культуру, одним словом – Батьківщини. 

Пам’ять про Велику Вітчизняну війну, про священну нашу Перемогу, і нині, через багато років, ятрить серця мільйонів. В Україні немає жодної сім’ї, яка б не зазнала горя тієї лихої години, яка б не оплакувала загибелі чи каліцтва своїх рідних і близьких. 

Про це йшла мова на вечорі-зустрічі «У вічній пам’яті народній не закінчилася війна» учнів ВПУ№75 з ветераном Великої Вітчизняної війни, фронтовиком Василем Антоновичем Шульгою.

Василь Антонович цікаво розповідав про свої фронтові дор ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: Admin | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року. Це данина поваги до книг та авторів. Головна мета свята – привернути увагу державних органів і читачів до книг як джерела отримання знань, мати доступ до духовних і матеріальних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини.

Читання-лікування або бібліотерапія

Використаний матеріал з Вікіпедії, сайту Державної бібліотеки України для юнацтва, відкритих джерел інтернету.

Про цілющу силу слова знали ще з прадавніх часів. У Давньому Єгипті, наприклад, на вході у книгосховище фараона Рамзеса II був напис: «Аптека для душі». З душевним здоров’ям література асоціювалася і в у да ... Читати далі »

Переглядів: 598 | Додав: Admin | Дата: 23.04.2014 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси