П`ятниця, 19.04.2024, 05:26
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 26 27 »

В коворкінгу бібліотеки:

Медіакультура: виклики та можливості

В коворкінгу Покровської центральної районної бібліотеки при підтримці Академії Украинськїй Преси та німецького медіаресурсу Deutsche Welle (DW) відбувся інформаційно-культурологічний кейс - «Медіакультура: виклики та можливості», який провела студія сучасного лидера «Созидатели». Тренінг проводив Вадим Даценко, PR-Manager РДК.

Мета кейса - визначити ризики безконтрольного взаємодії з цифровою реальністю і виявити можливості особистості для досягнення критичної автономії. В заході взяли участь: группи ОК-16-6, К-16-4 ВПУ №75 з майстрами Беш Л.С та Зубко Н.С., учні Покровського ліцею, Покровської гімназії, Покровської ЗОШ I-IIIст. №2, представник Молодіжної ради при Покровському селищному голові Анна Зуева.

Всі учасники кейса були активні, креативні та винахідливі, з'ясували причини «викривлення» ме ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: Admin | Дата: 17.05.2017 | Коментарі (0)

В коворкінгу бібліотеки:

Завдяки реалізації проекту нашої бібліотеки «Комунікативно-інформаційний простір» спільно з Німецькою федеральною компанією GIZ значно покращилися матеріально-технічні умови та зовнішній вигляд приміщення бібліотеки. Створення коворкінгу дало змогу для якісного і зручного проведення різноманітних тренінгів, зібрань, засідань для різних категорій жителів Покровської громади

В кінці квітня в приміщенні Покровської центральної районної бібліотеки відбулася чергова зустріч з експертами проекту «Децентразація – шлях до кращих результатів та ефективності (DOBRE)». На зустрічі були присутні експерти проекту: Пшемислав Фенрих від Фундації розвитку місцевої демократії м. Щецин, Польща, Магдалена Братко та Оксана Колісник від міжнародної громадської організації «Інститут демократії імені Пилипа Орлика», м. Черкаси і Юлія Юненко – Всеукраїнська асоціація сільських, селищних рад та об'єднаних г ... Читати далі »

Переглядів: 432 | Додав: Admin | Дата: 17.05.2017 | Коментарі (0)

В коворкінг-просторі читальної зали бібліотеки зібралися місцеві краєзнавці, представники районної влади, вчителі історії шкіл, місцеві літератори,працівники музею, журналіст районної газети, бібліотекарі щоб обговорити і спланувати подальшу роботу по створенню ґрунтовної історії району. В своїх виступах присутні говорили про те, що останнім часом пожвавилася краєзнавча робота, за допомоги спонсорів та місцевої влади вийшло кілька книг дослідників рідного краю. У кожного, хто займається краєзнавчим пошуком накопичено багато матеріалу, і у всіх виступах прозвучала ідея створити на основі бібліотечного історико-краєзнавчого клубу «Джерело» об’єднання покровських краєзнавців для більш плідної роботи, зустрічей, обміну ідеями, знахідками, обговорення і підготовці публікацій. Координатори об’єднання краєзнавців Г.Г. Мицик і В.О. Процан виказали думку про опрацювання і систематизацію силами об’єднання краєзнавців всіх накопичених матеріалів по кожному населен ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: Admin | Дата: 01.04.2017 | Коментарі (0)

В коворкінґ-просторі районної бібліотеки відбулася зустріч за участі внутрішньо-переміщених осіб, представників місцевої влади, районних організацій, представників Благодійного фонду Допомога Дніпра. Представник Благодійного фонду координатор по зв'язкам з громадськістю Ірина Булишова зупинилася на проблемах ВПО та можливостях їх вирішення. Представники Покровських організацій, які працюють з ВПО розповіли про свій досвід та проблеми, які виникають. В заході взяла участь голова РДА Назарчук С.Г. Учасникам заходу було запропоновано створити громадську організацію.

Переглядів: 417 | Додав: Admin | Дата: 01.04.2017 | Коментарі (0)

Стало вже доброю традицією в нашому районі видання книг місцевих авторів. Цьому сприяє як письменницький, поетичний талант наших земляків, дослідження місцевих краєзнавців, так і небайдужість меценатів, за кошти яких , як правило, і бачать світ нові книги.

У 2015 році вийшла друком книга «Покровщина. Історія рідного краю», автор-упорядник С. О. Пономаренко. Видання стало вагомим внеском до вивчення рідного краю, та поповнило фонд краєзнавчої літератури. Читати книгу онлайн невдовзі буде можна на нашому сайті. 

16 березня в читальній залі районної бібліотеки відбулася презентація книги «Покровщина. Історія рідного краю» і зустріч з її автором-упорядником Сергієм Олексійовичем Пономаренком. Книга викликала жвавий інтерес і резонанс, тому на цю зустріч прийшло багато гостей: місцеві краєзнавці, викладачі шкіл і ВПУ № 75, методисти відділу освіти, музейні працівники, бібліотекарі району, покровчани, які цікавляться історією. Також була присут ... Читати далі »

Переглядів: 884 | Додав: Admin | Дата: 17.03.2017 | Коментарі (0)

Нещодавно у смт  Покровське Дніпропетровської області відбулося 2 тренінги для вимушених переселенців та представників державних організацій. Це перші подібні тренінги у цьому містечку, що зібрали в одному приміщенні і вимушених переселенців, і спеціалістів, які з ними працюють.

Тема першого тренінгу "Подолання стресу та травми війни", учасниками стали 24 переселенця. Другий тренінг - "Подолання професійного вигорання та внутрішнього стресу" зібрав 20 спеціалістів, що працюють з внутрішньо-переміщеними особами, зокрема, відділу соціального забезпечення Покровської районної державної адміністрації,спеціалістів центру зайнятості, пенсійного фонду, відділу освіти. представників Великомихайлівської, Маломихайлівська та Покровської об’єднаних територіальних громад, бібліотекарів,

Тренінг розпочався з офіційного привітання від заступника голови Покровської райдержадміністрації Давиденко Людмили Олександрівни.

За результатами ... Читати далі »

Переглядів: 425 | Додав: Admin | Дата: 15.03.2017 | Коментарі (0)

У день закоханих, 14 лютого, у читальній залі Покровської районної бібліотеки відбулося чергове засідання Клубу поетів «Ліра», яке було присвячено підведенню підсумків конкурсу на кращий вірш чи прозу про кохання до Дня Святого Валентина і в якому взяли участь талановиті люди нашого краю.

Це святкове зібрання проходило у форматі літературного вечора на який крім членів клубу було запрошено усіх, хто прислав вірші на конкурс, а це п’ятнадцять наших творчих земляків. Не всі змогли в цей день приїхати, бо у конкурсі участь взяли не тільки мешканці Покровського, але й сіл району. а їх вірші прозвучали у виконанні ведучих вечора – бібліотекарів районної бібліотеки Ольги Котенко і Лариси Таращук.

Вечір почався з розповіді ведучих про історію свята і традиції святкування його в різних країнах і виконання літературно – музичної композиції «Любов придумана не нами, вона від Бога нам дана».

Потім голова журі конкурсу – журналіст місцевої газети Наталя Дідович оголосила ... Читати далі »

Переглядів: 520 | Додав: Admin | Дата: 17.02.2017 | Коментарі (0)

Покровська центральна районна бібліотека долучилася до Всеукраїнського Вікімарафону-2017, який проходив у багатьох містах України з 28 до 30 січня 2017 року.

До читальної зали бібліотеки у день марафону завітали 7 бажаючих, які стали учасниками Вікімарафону. Серед відвідувачів були ті, хто вперше знайомився з Вікіпедією, а також досвідченні вікіпедисти

Волонтер Вікіпедії консультував та допомагав учасникам створювати свої статті. Він розповів: «Цей захід присвячений 13-річчю української Вікіпедії. Найкращий подарунок, який лише можна подарувати вільній електронній енциклопедії – створити для неї свою першу статтю. Всі, хто зробить свій особистий внесок у розвиток україномовної Вікіпедії, отримають корисні знання та позитивні емоції».

Протягом п’яти годин усі разом знайомилися та освоювали Вікіпедію, створювали статті на різні теми.

Тож, Вікіпедія збагатилася 6 статтями, а саме:

Переглядів: 557 | Додав: Admin | Дата: 31.01.2017 | Коментарі (0)

Продовжується робота нашої бібліотеки по реалізації проекту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», який реалізується Німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Ми вже отримали нові світильники для читальної зали, праску з парогенератором для мейкер-зони, електрочайник. Очікуємо нові меблі, комп’ютери та інше обладнання для коворкінгу.

Для успішної роботи в проекті працівники бібліотеки проходять підготовку щоб підвищити свій професійний рівень.

24-25 січня у Дніпрі пройшов тренінг з арт-терапії для майбутніх тренерів. Бібліотекарі із Покровського, Кам’янського та Нікополя навчалися основним методикам арт-терапії, які будуть використовуватись під час роботи з дітьми із сімей внутрішньо переміщених осіб. Відтак, бібліотекарі підвищать свій професійний рів ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Додав: Admin | Дата: 31.01.2017 | Коментарі (0)

Якби кожен читач Вікіпедії написав бодай одну корисну статтю, ми б мали понад 1 млн корисних статей вже сьогодні. З думкою про це ми закликаємо проявити солідарність і долучитись до днів спільного написання статей в Українську Вікіпедію.

Запрошуємо вас 28 січня до нашої бібліотеки з 10:00 до 15:00 на Вікімарафон 2017 року.

Ви зможете написати статтю до Вікіпедії, збагативши таким чином українську культуру. Ви отримаєте допомогу та зможете проконсультуватися, якщо у вас виникнуть запитання. Також під рукою у вас буде матеріал для написання статей.

Вхід вільний.

Про захід у Вікіпедії

Переглядів: 675 | Додав: Admin | Дата: 26.01.2017 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси