Вівторок, 23.04.2024, 10:47
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2017 » Травень » 17 » «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності (DOBRE)»
10:51
«Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності (DOBRE)»

В коворкінгу бібліотеки:

Завдяки реалізації проекту нашої бібліотеки «Комунікативно-інформаційний простір» спільно з Німецькою федеральною компанією GIZ значно покращилися матеріально-технічні умови та зовнішній вигляд приміщення бібліотеки. Створення коворкінгу дало змогу для якісного і зручного проведення різноманітних тренінгів, зібрань, засідань для різних категорій жителів Покровської громади

В кінці квітня в приміщенні Покровської центральної районної бібліотеки відбулася чергова зустріч з експертами проекту «Децентразація – шлях до кращих результатів та ефективності (DOBRE)». На зустрічі були присутні експерти проекту: Пшемислав Фенрих від Фундації розвитку місцевої демократії м. Щецин, Польща, Магдалена Братко та Оксана Колісник від міжнародної громадської організації «Інститут демократії імені Пилипа Орлика», м. Черкаси і Юлія Юненко – Всеукраїнська асоціація сільських, селищних рад та об'єднаних громад України, а також Покровський селищний голова Спажева Світлана Анатоліївна та робоча група з розробки Стратегічного плану розвитку Покровської об’єднаної територіальної громади, до якої увійшли представники різних сфер діяльності.

В розробці Стратегії велику увагу було приділено думкам та побажанням підростаючого покоління. Під егідою Молодіжної ради було оголошено конкурс дитячих малюнків та презентацій серед учнів загальноосвітніх шкіл на тему: «Покровщина майбутнього». В своїх роботах діти змогли висвітлити своє бачення та основні необхідні зміни для розвитку рідного краю. Представники робочої групи по розробці стратегічного плану Покровської територіальної громади відібрали кращі дитячі роботи, які будуть слугувати основою Стратегічного розвитку. Зокрема яскравою виявилася презентація учениці гімназії Шадури Юлії. Переможцям Світлана Анатоліївна вручила заохочуючи призи та подарунки.

Експерти вивчали та проаналізували соціологічне опитування, яке проводилось на території громади під керівництвом Бугай Т.В. та до якого було залучено широке коло мешканців, а саме 364 домогосподарства. За результатами цього опитування були виділені основні соціальні сфери, що потребують особливої підтримки, а саме сфера державної інфраструктури, сфера охорони та профілактики здоров'я, а також водопостачання та громадська безпека.

Протягом зустрічі експерти разом з робочою групою ретельно опрацьовували дитячі презентації, активно надавали свої пропозиції щодо стратегічного плану, і в підсумку роботи було сформоване таке бачення майбутнього Покровської об’єднаної територіальної громади як конкурентоспроможної фінансово незалежної громади, з інвестиційними можливостями, яка ефективно використовує природні ресурси громади для розвитку фермерства та агропромислового комплексу; комфортної та безпечної для проживання громадян території; тихої, спокійної зони з розвинутою енергозберігаючою інфраструктурою, сучасним житлом, дорогами та транспортним сполученням; зеленого селища зі зручними місцями для відпочинку та занять фізичною культурою й спортом, з унікальними ДНЗ та школами, що використовують сучасні освітні технології; духовного центру, що сприяє культурному розвитку особистості; ініціативної активної громади, яка забезпечує власний розвиток та місцеве самоврядування.

Отже, під кінець зустрічі було визначено структуру стратегічних цілей, що включає основні напрямки:

  • економічний розвиток громади
  • створення комфортних умов проживання
  • формування свідомої та активної громади
  • забезпечення високої якості життя.

Переглядів: 434 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси