Четвер, 28.03.2024, 20:45
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 26 27 »

«...Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу.»

Уривок з Універсалу Директорії УНР

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної ... Читати далі »

Переглядів: 488 | Додав: Admin | Дата: 20.01.2017 | Коментарі (0)

Дорогі друзі – колеги, користувачі, шанувальники книги!!

Покровська районна бібліотека щиро вітає вас з Новим роком та Різдвом Христовим!

Дякуємо, що були з нами протягом цього року, за співпрацю та відданість В ці святкові дні вітаємо один одного з надіями на оновлення, зі сподіваннями на позитивні зміни, що даватимуть впевненість у майбутньому нашої країни.

Нехай ці свята – вісники оновлення мрій і сподівань – принесуть вам і вашим родинам добро, мир і достаток. Прийміть за подарунок вірш Любові Забашти «Новорічне»

Коли любиш, пройди снігами,
Рукавички вдягни пухкі.
І відчуєш тоді під ногами
Неподолані версти легкі.

Коли любиш, стрічай новоріччя,
Так, щоб стало тепліше й тому,
Хто від суму ховає обличчя,
Ти зроби щось хороше йому.

Ти зайди до сусі ... Читати далі »

Переглядів: 441 | Додав: Admin | Дата: 27.12.2016 | Коментарі (0)

Любов до рідного краю носить в серці кожен з нас протягом всього життя. У всіх народів світу, у всі часи є люди, які добре знають місцевість, яка їх оточує, її природу, минуле та сучасне життя. Свої знання вони передають у спадок , тим самим, зберігають матеріальну та духовну культуру.

Серед великої кількості літератури, яка є у фонді ЦРБ, є книги написані авторами, які народилися на Покровщині, книги, які присвячені історії, культурі рідного краю, життю видатних земляків та досягненням наших сучасників. Така література називається краєзнавчою. Краєзнавча література - це родзинка кожної бібліотеки.

Працівники центральної бібліотеки постійно ведуть роботу по збиранню, систематизації, зберіганню та популяризації літератури про рідний край. При центральній районній бібліотеці майже двадцять років працює краєзнавчий клуб «Джерело», який об’єднує людей закоханих у рідний край. Протягом багатьох років вони ведуть пошуково-дослідницьку роботу, видають книг ... Читати далі »

Переглядів: 895 | Додав: Admin | Дата: 23.12.2016 | Коментарі (0)

Багатовіковий дослід поколінь переконує нас в тому, що в різноманітному спектрі людських цінностей особливе місце належить здоров’ю.

На початку третього тисячоліття, коли у складній екологічній ситуації людина відчуває значне зниження життєвих сил організму, необхідно людям переглянути споживацький підхід до свого здоров’я й переорієнтуватися на сповідування здорового способу життя.

Здоров’я – це результат сукупного впливу багатьох чинників (економічних, соціальних, біологічних, педагогічних тощо). Безперечно, у комплексі цих чинників фізичній культурі відведено одне з провідних місць, тому що нині, як ніколи, гострою є проблема зміцнення здоров’я населення засобами фізичної культури. Перебороти пасивне ставлення до спортивно-оздоровчої діяльності та фізичної культури можна тільки шляхом цілеспрямованого виховання в людей переконаності в необхідності правил і норм активної рухової діяльності.

Відповідно зростає значення фізичної ... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: Admin | Дата: 21.12.2016 | Коментарі (0)

Сьогодні, в наш буремний, складний час без реальних правових знань не обійдешся. Адже, від свого народження кожна людина перебуває у різних правових статусах, які нашаровуються або змінюються впродовж життя.

Здатність людини розуміти правили співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.

З 5 по 9 грудня 2016 року у Дніпропетровській області було проведено Всеукраїнський тиждень права.Тиждень права проводиться з метою створення необхідних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні, забезпечення доступу громадян до джерел правової інформації, роз’яснення населенню основних напрямків просвітницької діяльності, реалізація яких підвищить рівень правової культури як окремих громадян, особливо молоді, так і населення в цілому, формування загальнолюдських та націон ... Читати далі »

Переглядів: 419 | Додав: Admin | Дата: 21.12.2016 | Коментарі (0)

Картини, музика, театр, книги, фільми дають людині ні з чим не зрівнянні радість і задоволення, дають поживу її розуму і почуттям. Живопис – це взагалі найяскравіший портрет душі автора. Картини створюються лише тоді, коли людина справді відкриває своє серце і дозволяє фарбам передати усі свої емоції та почуття.

На Покровщині багато талановитих митців, в тому числі і художників. Здебільшого ми можемо побачити роботи наших художників - земляків під час районних свят , на виставках народних умільців. А персональна виставка потребує особливих умов , організації і великої підготовки самого майстра.

Завдяки ентузіазму художників, та працівників районного історико-краєзнавчого музею протягом останніх трьох місяців в залі сучасності музею відбулися три персональні виставки художників – земляків: Світлани Сокольник, Анатолія Чорнобривця, Володимира Кулакова.

Багато покровчан, працівників різних організацій, представників влади, знайомі, друзі, сусіди, шко ... Читати далі »

Переглядів: 522 | Додав: Admin | Дата: 20.12.2016 | Коментарі (0)

Чудового осіннього дня в читальній залі районної бібліотеки зібралися поети та поціновувачі поезії на творчий вечір поетеси Валентини Щусь.

На Покровщині багато талановитих людей. Вони наділені великою силою – словом. Вони – поети, передають вогонь та біль своєї душі за допомогою поетичного слова.

Валентина Щусь одна з яскравих зірок на поетичному небосхилі Покровщини.

Її поезія – це сплеск душі, це музика душі, що хвилює і бентежить, наповнює любов’ю до людини, до природи, допомагає повірити у власні сили. Її поезія – це сум і чарівність, «дотик до душі» струни якої ще довго бринітимуть… Просте неголосне слово поетеси змушує співчувати ,плакати і радіти, захоплює і чарує.

Тиха і скромна, ніжна і пристрасна, дуже чуттєва і дуже вразлива, надзвичайно добра – така вона Валентина Щусь.

Неординарна особистість поетеси, її щирість і відкритість, чудове почуття гумору надало вечору особливо ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: Admin | Дата: 28.10.2016 | Коментарі (0)

В наш непростий час ми все рівно прагнемо позитиву , приємних емоцій, зустрічей з прекрасним, які надихають, окриляють. На щастя в нашому селищі є місця , де можна зустрітися з творчими талановитими людьми, отримати насолоду від спілкування з ними, з їхніми творами.

В Покровському клубі поетів нещодавно відбулися знакова подія в культурному житті Покровського. Відбулася презентація книги Людмили Федоренко «Квітка в сяєві долонь», яка стала своєрідним підсумком певного періоду творчості покровської поетеси.

Книга поетеси, журналістки, члена Національної спілки журналістів України Людмили Федоренко, презентація якої відбулася в районному історико-краєзнавчому музеї, заслуговує на увагу. Справді, авторка вклала в неї душу. Книга вражає змістом, наповненістю, розмаїттям образів. Вірші Людмили Андріївни – глибокі, виплекані, пронизані світлом багатого внутрішнього світу поетеси, її унікального, непересічного світобачення, неординарного розуміння життя, н ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Додав: Admin | Дата: 27.10.2016 | Коментарі (0)

Наша бібліотека взяла участь у конкурсі проектів «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», який реалізується Німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації і стала одним з десяти переможців.

Покровщина надала притулок значній кількості внутрішньо переміщених осіб. З 2014 року в бібліотеці з’явилася нова категорія користувачів – внутрішньо переміщені особи, які потребують особливої уваги. Наш проект «Комунікативно-інформаційний простір для соціальної адаптації внутрішньо-переміщених осіб» ставить за мету створити в бібліотеці умови, де внутрішньо-переміщені особи реалізовують свої потреби: освітні, інформаційні, дозвілеві, комунікативні, побутові. Проаналізувавши запити та звернення цієї категорії користувачів, ми виділили три напрямки роботи:

Переглядів: 435 | Додав: Admin | Дата: 07.10.2016 | Коментарі (0)

Свято – Всеукраїнський День бібліотек, який ми відзначаємо 30 вересня – визнання великого внеску бібліотек у культуру, науку та духовність нашої країни. Бібліотека – це не тільки джерело корисної інформації, але ще і скарбниця знань і мудрості. Це центр, який може задовольнити потребу людини у самовдосконаленні та збагатити його духовно.

В бібліотеках знаходиться на зберіганні безліч книг: наукові і художні, популярні та рідкісні, сучасні і старовинні. Незважаючи на всесвітню інтернетну глобалізацію, бібліотеки не залишаються порожніми. Саме працівникам, які допомагають людям відшукати потрібну книгу, присвячене це професійне свято в Україні.

Багато хто думає, що бібліотекарі займаються тільки прийманням і видачею книг і журналів. Це в корені невірно. В їх обов'язки входить класифікація книжкових ... Читати далі »

Переглядів: 560 | Додав: Admin | Дата: 30.09.2016 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси