П`ятниця, 26.04.2024, 12:12
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 26 27 »
22 роки – це розквіт молодості, а молодість – це повнота життя. Це свято – привід для кожного з нас, незалежно від віку, досвіду, політичних переконань, відчути себе молодим, а отже – сповненим рішучості та енергії до праці та самоствердження. Україна – це всі ми, зі своїми турботами, орієнтирами, перемогами та невдачами.

Тому День незалежності – не лише державне свято, але й особисте свято кожного з нас. Бо тільки у самодостатності та достатку кожного громадянина полягає сила і незалежність держави. І про це треба пам’ятати. А ще треба пам’ятати, що саме від нашої діяльності, способу життя, способу мислення залежить якою буде Україна

Напередодні  Дня Державного Прапора України і Дня незалежності в читальній залі бібліотеки відбулося розширене засідання громадської ради при Покровській РДА за круглим столом «Держа ... Читати далі »
Переглядів: 505 | Додав: Admin | Дата: 22.08.2013 | Коментарі (0)

Брати Капранови видали історію Незалежності держави в малюнках відомі письменники створили "Мальовану історію Незалежності України" - досить короткий  (80 сторінок) виклад історичних подій, які зв’язують єдиною ниткою розвиток державності, починаючи від трипільських та кіммерійських племен аж до 1991-го року.

Ідея проекту виникла, за словами авторів, через те, що цікавість до історії сьогодні надзвичайна, щодня відкриваються нові документи, історичні книжки стають бестселерами, історики – героями інформаційного простору. Проте масова свідомість залишається на рівні радянської середньої школи: мовляв, Незалежність впала з неба, Крим Україні подарував Хрущов, Галичину – Сталін, Дике Поле заселила Катерина, а кримські татари брали ясир.

"Ми починали з таких же уявлень про історію, що й усі – князі, гетьмани, колонія, радянська рес ... Читати далі »
Переглядів: 507 | Додав: Admin | Дата: 22.08.2013 | Коментарі (0)

«Благословенний Господь Ісус Христос, що полюбив Руську землю і просвітив її хрещенням святим»
— Повість минулих літ
28 липня — День хрещення Київської Русі. Це свято існує всього кілька років, хоча і прославляє собою подію, що трапилася багато століть тому.
Перехід до християнства мав величезне історичне значення й позначився на всіх сферах життя давньоруського суспільства.

 Воно допомогло об’єднати східних славян в єдине давньоруське суспільство, створило духовну основу  державності. Став християнином, людина переставала себе відчувати тільки частиною будь-якого місцевого колективу (родини, громади, племені), він все більше усвідомлював себе православним.
 Християнська церква, прагнучи до стабільності, засуджувала як соціальні протести і насильство з боку низів суспі ... Читати далі »
Переглядів: 590 | Додав: Admin | Дата: 23.07.2013 | Коментарі (0)

У 1883 році українським драматургом Михайлом Старицьким була написана легендарна комедійна п'єса "За двома зайцями”. Вже 130 років вона не сходить з театральної сцени, по ній знімають фільми. В 1961 році на Київській кіностудії імені Олександра Довженка Віктором Івановим по п’єсі було знято фільм, який став популярним і був переозвучений російською мовою, якою він і вийшов у всесоюзний прокат. Оригінальна доріжка вважалася втраченою, але нещодавно було знайдено запис з оригінальним озвученням українською мовою. Пропонуємо вашій увазі всіма відомий фільм у його першопочатковому вигляді.


Переглядів: 508 | Додав: Admin | Дата: 17.07.2013 | Коментарі (0)

Суверинітет України

16 липня минула 23-тя річниця з того  дня, коли Україна прийняла Декларацію про державний суверенітет,  зробивши перший, вирішальний, крок до втілення давньої мрії наших предків – здобуття Україною суверенності. Відтоді в літописі нашої держави розпочалася нова сторінка, новий відлік часу – епоха утвердження України як самостійної та незалежної країни.

Саме цей документ закріпи ... Читати далі »

Переглядів: 1502 | Додав: Admin | Дата: 17.07.2013 | Коментарі (0)

      Тисне дата на нерви,
      Розтривожує сни.
      Двадцять другого червня -
      День початку війни.

22 червня минає 72 роки від початку великої Вітчизняної війни. Чорним крилом увійшов цей день у нашу історію, смутком і печаллю відгукнувся він в наших душах, залишаючись в пам’яті одвічно днем початку війни. Згідно з Указом Президента України «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні» від 17 листопада 2000 р. № 1245/2000 22 червня в Україні проголошено Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Напередодні цієї скорботної дати, 21 червня, працівники районної бібліотеки, в рамках роботи літньої читальної зали, в парку відпочинку провели презентацію книж ... Читати далі »
Переглядів: 570 | Додав: Admin | Дата: 21.06.2013 | Коментарі (0)

19 червня напередодні Дня Конституції в Покровській районній бібліотеці відбулося засідання за круглим столом під назвою «Конституція України: вивчаємо, пам'ятаємо  поважаємо», яку провели бібліотекарі разом з учнями ВПУ-75.

Не можна сьогодні уявити Україну без Конституції, її Основного Закону, головного оберега державності і демократії, гаранта незалежності і соборності. Ми живемо за конституційними нормами 17 років – від 28 червня 1996 року.

Прийняття Конституції України стало точкою відліку нової епохи в історії нашої держави. Про це йшла мова в першому виступі під назвою «Конституція – новий відлік часу».  Другий виступ за круглим столом був присвячений історії українських конституцій «Становлення Конституції України». Історія українських конституцій у часовому просторі налічує кілька століть, будучи органічною складовою історії національного державотворення, вона певною мірою увібрала в себе весь трагізм багатов ... Читати далі »
Переглядів: 656 | Додав: Admin | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

2013 рік означений визначною подією в християнському світі -1025-річчям Хрещення Русі. Ця подія буде широко відзначатися в Україні.

З Хрещення почалась нова епоха духовного розвитку та становлення слов’янських народів. Писемність, освіта, духовна культура отримали потужний імпульс для розвитку. 

Свято Хрещення Русі визначна подія не тільки для віруючих людей, але й важлива дата для всього українського загалу.

1025-річчя Хрещення Русі і 1150-річчя слов’янської писемності дві визначні події що тісно пов’язані між собою. За програмою роботи Покровського ЦСПіК в районній бібліотеці було проведено усний журнал «Із хрещення почалося становлення слов’янських народів» для учнів ВПУ-75 і презентація книжково-ілюстративної виставки «Заграють дзвони, відкриються врата».

Переглядів: 664 | Додав: Admin | Дата: 12.06.2013 | Коментарі (0)

Бібліотечне краєзнавство – це важлива, цікава і популярна тема наших заходів. Під час заочної краєзнавчої мандрівки «Наш край знайомий і незнайомий» учні дізналися більше про Покровщину, як край давніх історичних традицій, яскравих особистостей, край мальовничої природи та щедрої землі. Детально познайомилися з краєзнавчим відділом бібліотеки де представлена велика кількість краєзнавчого матеріалу зібраних у тематичних конволютах.


Переглядів: 507 | Додав: Admin | Дата: 12.06.2013 | Коментарі (0)

6 червня в день народження великого російського поета О. С. Пушкіна в Покровському ЦСПіК районної бібліотеки працював літературно-музичний салон присвячений творчості поета. Учасники заходу прослухали розповідь «Краса і вічність Пушкінського слова», та романси на слова О. Пушкіна. Велике задоволення учасники і вболівальники отримали від літературного карооке «Читая Пушкинские строки..» ніжно і натхненно звучали Пушкінські рядки у виконанні учнів 10-х класів Покровського ліцею, що доводить те, що справжня поезія вічна і торкає душі юних читачів і через 200 років.




... Читати далі »
Переглядів: 546 | Додав: Admin | Дата: 12.06.2013 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси