П`ятниця, 29.03.2024, 00:08
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 21 22 23 24 25 26 27 »
За планом роботи Покровського центру слов'янської писемності та культури було проведено історичний екскурс «Єдиного слова заради», під час якого присутні познайомилися з історією слов'янської писемності, визначною роллю Рівноапостольних Кирила та Мефодія у створенні слов'янської писемності та отримали інформацію про сучасний слов'янський світ.

Переглядів: 557 | Додав: Admin | Дата: 12.06.2013 | Коментарі (0)

Засідання краєзнавчого клубу «Джерело» «Українська рідна домівка» було проведено спільно з Покровським історико-краєзнавчим музеєм. На заході в бібліотеці мова йшла про рідну українську домівку, домашнє вогнище, а разом з тим і про національне відродження українського народу, його символи, обереги.

Батьківська хата, мамина пісня, бабусина вишиванка, портрет на стіні, хліб-сіль на вишитому рушнику, колодязний журавель – це все наша родовідна пам’ять наші символи, обереги. 

Захід продовжився в Покровському історико-краєзнавчому музеї. Директор музею В. П. Сердюк цікаво, змістовно, дотепно розповів учням про українську хату і життя селян в експозиції музею «Українська сільська хата кінця ХІХ поч. ХХ ст.», а учні змогли побачити і відчути дух давнини.


Переглядів: 838 | Додав: Admin | Дата: 12.06.2013 | Коментарі (0)

Районна бібліотека представляє проект «Літня читальна зала». Бібліотека ставить метою даної акції - привернути суспільну увагу до процесу читання, задовольнити пізнавальні потреби, наповнити дозвілля покровчан корисним і цікавим змістом. Бібліотека розташувалася в затишному куточку центрального парку поряд з дитячим майданчиком. Стати читачем бібліотеки може будь-який перехожий, достатньо просто прийти. Тут створені оптимальні умови для читання газет і журналів: з ними можна ознайомитися, зручно розташувавшись за столами, на лавках або безпосередньо на галявині. У бібліотеці Ви зможете не тільки взяти газети або журнали, але й взяти участь у вікторинах, майстер-класах, літературному карооке, зустрічах з місцевими поетами та інших цікавих заходах. Для юних читайликів працює майданчик з дитячою літературою, пресою, проводяться розважальні заходи.. Бібліотека під відкритим небом працюватиме до 1 вересня щоденно, крім неділі з 10.00 до 14.00, з урахуванням погодних умов.

Переглядів: 552 | Додав: Admin | Дата: 12.06.2013 | Коментарі (0)

Хочемо щоб ваше літо було книгами зігріто.

Літо – це весела, найулюбленіша пора для школярів, яка дана їм для зміцнення здоров'я та духовного зростання. Чимало хто мріє про відпочинок біля моря, дехто вирушить у захоплюючі подорожі до давно омріяних місць. Та чи можна уявити навіть найцікавіший відпочинок без книг. Літній відпочинок – це не бездумне гаяння часу чи байдикування. Адже цих золотих днів вистачить не тільки на сонце і на річку з морем, на заняття спортом і рухливими іграми – а також на читання і відвідування бібліотеки. З цією метою бібліотека запланувала ряд цікавих заходів на літні канікули.

Щороку в перший день літа відзначається міжнародний день захисту дітей. Саме в цей день в центральному парку селища відбулося яскраве і веселе свято для дітей Покровщини. Районна центральна та дитяча бібліо ... Читати далі »
Переглядів: 1111 | Додав: Admin | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Ви помічали: ніхто і ніколи не цікавиться, які у нас плани на весну або що ми збираємося робити восени. А ось про літо запитають обов'язково! Адже літо - особливий час року, якого ми чекаємо з радістю і на яке покладаємо великі надії. І давно відомо, що літня пора нам не дарма дана! І це правда. Літо-пора відпочинку, як фізичного, так і духовного, тому робимо невеличкий огляд-анонс деяких матеріалів журналу Inspired.

Одне з найпопулярніших опитувань журналі Inspired Magazine, яке було розміщене на сторінках у Facebook i ВКонтакті, звучало наступним чином: "Які книги надихнули вас на зміни в житті та справили незабутнє враження?”. Настав час дізнатись рейтинг найкращих книг, які порекомендували читачі Inspired. Матеріал опубліковано в журналі Inspired Magazine за грудень 2012 року.

Переглядів: 559 | Додав: Admin | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Переглядів: 445 | Додав: Admin | Дата: 31.05.2013 | Коментарі (0)

Щорічно 24 травня всі слов’янські народи відзначають День слов’янської писемності й культури, коли вшановують святих рівноапостольних – первоучителів Кирила і Мефодія, які створили писемність, здійснили переклад богослужбових книг з грецької мови на слов’янську, поширювали християнське вчення.

Ми настільки звикли до своєї абетки, що вже і не усвідомлюємо, що пишемо та читаємо кирилицею. Але кирилична абетка – це не тільки основа нашої писемності та культури загалом. Це також своєрідні окуляри, через які ми сприймаємо світ і себе в ньому. Костянтин Філософ (у чернецтві Кирило) та його старший брат Мефодій, наприкінці 850-х років у грецькому монастирі на Олімпі почали перекладати книги Святого Письма з грецької на старослов’янську мову. От для цього вони створили першу літературну мову для слов’ян. Це була штучна мова, яку вони ст ... Читати далі »
Переглядів: 595 | Додав: Admin | Дата: 29.05.2013 | Коментарі (0)

На годину мужності під такою назвою ,яка пройшла в читальній залі бібліотеки було запрошено ветерана Великої Вітчизняної війни Василя Антоновича Шульгу.

Вже стільки літ з часів війни пройшло
Вже стільки зим зійшло – 
А в серці не зміліло джерело.
Які суворі пройдено дороги, 
Щоб все довкруг буяло і цвіло.

9 травня ми будемо святкувати чергову річницю великої Перемоги. День Перемоги лишається одним з найсвітліших, найсвятіших і найбільш хвилюючих свят. Святість цієї дати передамо і наступним поколінням. Бо не черствіє наша пам’ять, із року в рік глибшою стає вдячність тим, хто не шкодуючи ні власної крові, ні життя здолав ненависного ворога у нелегкій боротьбі, відстояв не лише власну свободу, але й врятував від коричневої чуми пів-Європи.
Переглядів: 601 | Додав: Admin | Дата: 27.04.2013 | Коментарі (0)

Людина – це частина природи. І саме природі ми зобов'язуємо своїм існуванням, своєю досконалістю, своєю могутністю.

Але бездумне ставлення до природи, до навколишнього середовища призвело до того, що в Україні (зокрема) і в цілому світі (на планеті Земля) склалася загрозлива екологічна ситуація, в результаті цього наша прекрасна, квітуча земля опинилася на межі екологічної кризи. Тому сьогодні так актуально стало питання охорони природи, навколишнього середовища, ми повинні залишити майбутнім поколінням красиву, чисту зелену планету, наше завдання зберегти її такою ж прекрасною якою вона була завжди.

Наш дім – планета Земля. 22 квітня відзначається День Землі, це міжнародне свято, знаменує початок довгострокових зусиль щодо вирішення глобальних проблем, пов'язаних з охороною навколишнього середовища. А 20 квітня відзначався День довкілля, що також дуже важливо, бо знову порушуються питання охорони навколишнього ... Читати далі »
Переглядів: 2568 | Додав: Admin | Дата: 27.04.2013 | Коментарі (0)


3 квітня святкуватимемо 95 років від дня народження Олеся Терентійовича Гончара, українського письменника, громадського діяча, першого лауреата премії імені Т.Г. Шевченка(9 березня 1962 року), Голови Спілки письменників України, академіка НАН України, голови українського республіканського комітету захисту миру, члена Всесвітньої Ради Миру з 1973 р., автора трилогії «Прапороносці»,романів «Таврія», «Людина і зброя», «Циклон», «Тронка», «Собор», повістей «Земля гуде», «Щоб світився вогник»,сценаріїв кінофільмів «Дівчина з маяка», «Абітурієнтка», «Берег любові» та інших. Серед українських письменників – це зірка першої величини, людина, що стоїть найвище по своєму таланту, життєвій позиції, любові до Батьківщини. Олесь Гончар – сумління України. Людина великої совісті і великого сумління. 
< ... Читати далі »
Переглядів: 4002 | Додав: Admin | Дата: 27.03.2013 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси