Четвер, 28.03.2024, 19:58
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Серпень » 22 » До Дня Незалежності вийде комікс з історії України
20:57
До Дня Незалежності вийде комікс з історії України
Брати Капранови видали історію Незалежності держави в малюнках відомі письменники створили "Мальовану історію Незалежності України" - досить короткий  (80 сторінок) виклад історичних подій, які зв’язують єдиною ниткою розвиток державності, починаючи від трипільських та кіммерійських племен аж до 1991-го року.

Ідея проекту виникла, за словами авторів, через те, що цікавість до історії сьогодні надзвичайна, щодня відкриваються нові документи, історичні книжки стають бестселерами, історики – героями інформаційного простору. Проте масова свідомість залишається на рівні радянської середньої школи: мовляв, Незалежність впала з неба, Крим Україні подарував Хрущов, Галичину – Сталін, Дике Поле заселила Катерина, а кримські татари брали ясир.

"Ми починали з таких же уявлень про історію, що й усі – князі, гетьмани, колонія, радянська республіка і таке інше, - говорять письменники. – Але за два роки роботи з історичними матеріалами раптом зрозуміли: з часів Русі не було жодного року, коли б в Україні не існувало тої чи іншої форми державності, а то й двох-трьох одночасно. І не було жодного десятиліття, коли б тут не точилася уперта і кривава боротьба із загарбниками. Українську незалежність оплачено кров’ю тисяч і тисяч людей – наших дідів, прадідів та прапрадідів"
"Мальована історія Незалежності України" є також спробою інтегрувати історію Криму в загальну канву української історії, адже спільна історія українців, кримських татар, гагаузів, караїмів, греків, євреїв – усіх народів, що творять сьогодні українську державу – необхідність номер один. Історичний виклад супроводжується мальованими сюжетами, які оживляють його перед читачем, портретами головних дієвих осіб епохи та мапою українських земель, тож можна легко порівняти території Русі, Гетьманщини, УНР та сучасної України і зробити висновки.

Книжку рекомендовано читати дорослим для дітей, а також дітям для дорослих, зазначають у видавництві "Зелений Пес", де книга вийшла друком.

Комікси малювали художники з Миколаєва, Дніпропетровська, Чернігова, Вінниці та Львова, а портрети створював лідер рівненського гурту OT VINTA, музикант і художник Юрко Журавель.

Офіційний старт продажів призначено на 5 вересня.

джерело: TВі
Переглядів: 504 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси