Четвер, 25.04.2024, 23:17
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 23 24 25 26 27 »
Ідея єдності українських земель – соборності України – сягає у давнину. Протягом віків її практичним втіленням займалися українські гетьмани – Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик

У січні 1918 року була створена Українська Народна Республіка (УНР), а на територіях, що входили до Австро-Угорської імперії, була заснована Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР).

У грудні 1918 року лідери обох держав у Фастові підписали передоб’єднувальний договір.

22 січня 1919 року цей договір, що увійшов у історію як «Акт Злуки» – акт об’єднання українських земель, був обнародуваний у Києві на Софійській площі.

«Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України — Галичина, Буковина, Закарпаття і придніпрянська Україна — в од ... Читати далі »
Переглядів: 844 | Додав: Admin | Дата: 23.01.2013 | Коментарі (0)

Виставка на відзначення 75-річчя від дня народження поета, правозахисника, Героя України Василя Стуса (1938-1985)


Переглядів: 497 | Додав: Admin | Дата: 08.01.2013 | Коментарі (0)

Ловіть натхнення, Читайте новий журнал «Inspired»

Завантажити журнал можна ось тут inspired.com.ua/mag

Кожна річ на світі, яка була створена людиною, не існувала би, якби не було натхнення. Хтось черпає його з фотографій, обламків спогадів, вражень, хтось просто намагається знаходити унікальні ситуації.

Натхнення просто так не приходить, і ми знаємо, як важко його здобути.

Inspired – це не лише сайт, а й однойменний журнал, який щойно вийшов в електронному форматі. Сергій Пішковцій, головний редактор пише: «Головна проблема, яку я помітив, гортаючи нескінченні сторінки глянцевих вид ... Читати далі »
Переглядів: 612 | Додав: Admin | Дата: 22.12.2012 | Коментарі (0)

Директор та колектив Покровської ЦРБ сердечно вітають своїх читачів, колег і всіх відвідувачів сайту з Новим 2013 роком та Різдвом!
Наближається Новий, 2013 рік. Багатьом хочеться відзначити його по-особливому, прикрасивши своє житло, підготувавши подарунки для рідних і близьких, знайти нові оригінальні ідеї для прикраси новорічного столу. Ми пропонуємо вам, дорогі друзі, корисні посилання новорічної тематики. Сподіваємося, що вони вам знадобляться при підготовці до свята Нового Року.
Засніжені свічники для святкового столу: майстер-клас
Забавні сувеніри – зміючки за годину
Змійки-сувенірчики до Нового рок ... Читати далі »
Переглядів: 1098 | Додав: pokrlib | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (1)

18 грудня в читальній залі районної бібліотеки відбулося свято «Дарунки Святого Миколая» для дітей з прийомних сімей організоване бібліотекою разом з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. За святковим гостинним столом, оточені казковою урочистою атмосферою у великому сімейному колі зібралися діти разом зі своїми прийомними батьками,. Все : і мальовнича книжкова виставка «Перлини народних звичаїв», і розповіді бібліотекарів та учнів Покровської гімназії про Святого Миколая, що супроводжувалися  святковою музикою та піснями про Святого Миколая, і поява самого  героя  свята в супроводі двох  янголів, який роздавав діткам дарунки за гарну поведінку, та за виконання віршиків, пісень та за участь у новорічній вікторині «Ліс загадок», все це сприяло створенню у дітей гарного настрою, вихованню в них доброчесності, милосердя, вміння робити добрі вчинки, так як робив це Святий Миколай. Музичними дарунками вітали присутніх маленькі артисти Покровської ДМШ вихов ... Читати далі »
Переглядів: 603 | Додав: Admin | Дата: 19.12.2012 | Коментарі (0)

BBC Україна оголосила переможців конкурсу Книга року BBC 2012 та Дитяча Книга року ВВС 2012, що представлені у співпраці з Культурною програмою Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР). Переможцями стали Юрій Винничук ("Танго смерті”) і Леся Воронина (Таємне Товариство Боягузів та Брехунів).
Детальніше дивіться на сайті BBC.
Переглядів: 538 | Додав: Admin | Дата: 19.12.2012 | Коментарі (0)

Нові надходження літератури у фонди Покровської ЦРБ за державною програмою «Щодо здійснення придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек».


Переглядів: 564 | Додав: Admin | Дата: 11.12.2012 | Коментарі (0)

Публічні бібліотеки Покровщини взяли активну участь в громадських обговореннях «Бібліотека нашої громади: сучасне і майбутнє» , що проходили на Дніпропетровщині. 

Стартували громадські обговорення "Якою має бути бібліотека нашої громади?” на Покровщині  8 червня 2012року, коли учасники семінару бібліотечних працівників "Соціальне партнерство як фактор успішної діяльності бібліотек в сучасних умовах”, провели "польові” дослідження. Було опитано 50 респондентів різного віку, статі, соціального статусу які висловили свої побажання, пропозиції, міркування.

Покровчани з розумінням віднеслись до опитування щодо майбутнього бібліотек. В той день групи бібліотечних працівників, побували на центральній площі, вулицях, магазинах, місцевому ринку. Пізніше працівники районної та районної дитячої бібліотеки разом з волонтерами провели такі опитування в учбових закладах, лікарні, місцях відпочинку покровчан.

Переглядів: 839 | Додав: Admin | Дата: 04.12.2012 | Коментарі (0)

День пам'яті жертв голодоморів, запроваджений Указом Президента України від 26 листопада 1998 року № 1310/98, відзначається щорічно у четверту суботу листопада.
Вшановуючи  пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр  в Покровській ЦРБ 22 листопада було проведено літературно-музичний вечір "Запалимо свічки пам'яті людської”.
Жахливим злочином проти власного народу став штучний голод 1932 –1933 рр. За механізмом творення і страхітливими наслідками його слід занести до книги трагічних дат в історії людства. Голод 33-го  - не історична минувшина. Він живе в пам'яті очевидців, жагучим болем відгукується в їхніх серцях. Про це йшла мова під час заходу,  який  провели бібліотекарі Покровської ЦРБ разом  з учнями 7-8 класів  "НВК ЗОШ №1 І-ІІ ступеня  Покровська гімназія”. Під час проведення заходу було викори ... Читати далі »
Переглядів: 1131 | Додав: Admin | Дата: 23.11.2012 | Коментарі (0)

Марина та Сергій Дяченки – це не просто сімейний та письменницький дует, це явище, особлива планета у сучасному всесвіті фантастики та фентезі. Кількість нагород та премій найпрестижніших конкурсів, які отримали твори Марини та Сергія, незліченна. На загальноєвропейській конференції фантастів «Єврокон-2005» у Глазго вони отримали звання «кращих письменників-фантастів» у Європі.
Переглядів: 524 | Додав: Admin | Дата: 21.11.2012 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси