П`ятниця, 26.04.2024, 18:29
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 26 27 »

Важливим чинником титанічного протистояння народів колишнього Радянського Союзу нацистам у Другій Світовій війні були партизанський рух і боротьба підпілля, що яскравим полум’ям вибухнули в окупованих ворогом територіях.

З метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та увіковічення їх пам’яті 22 вересня ми відзначаємо День партизанської слави. Це свято було встановлено Указом Президента України на підтримку ініціативи ветеранів війни.

За масштабами, політичними і військовими результатами всенародна боротьба в тилу ворога стала важливим військово – політичним фактором в розгромі фашизму. Відважна й самовіддана діяльність партизанів і підпільників отримала всенародне визнання. Близько 200 тис. учасників бойових дій нагороджено орденами та медалями, в тому числі понад 127 тисяч медаллю «Партизан Великої Вітчизняної війни» І та ІІ ступенів, 233 відважним присвоєно звання ... Читати далі »

Переглядів: 415 | Додав: Admin | Дата: 22.09.2016 | Коментарі (0)

21 травня 2015 року в Україні  вступили у дію декомунізаційні закони. Втілення їх у життя означає, що наш район, як і вся Україна, нарешті безповоротно пориває з болючим радянським тоталітарним минулим.

Керуючись законодавчими актами державних та місцевих органів влади щодо перейменування топонімів,  публікуємо список перейменувань вулиць селищ і сіл Покровського району.

... Читати далі »
Переглядів: 5590 | Додав: Admin | Дата: 21.09.2016 | Коментарі (0)

2 8 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України - першу Конституцію незалежної української держави.

Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту - про державні символи України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні.

Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Прийняття конституції було найважливішим кроком в забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Дана Конституція діє і сьогодні.

Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України.

... Читати далі »

Переглядів: 575 | Додав: Admin | Дата: 29.06.2016 | Коментарі (0)

Іван Миколайчук – український актор, режисер, сценарист – один із найяскравіших символів національного кіномистецтва, його неповторне обличчя. З його іменем пов’язаний розквіт явища, котре дістало назву українського поетичного кіно..

Ю.Іллєнко говорив про Миколайчука так: “Там, звідки він родом, людина невіддільна від природи, природа від пісні, праця від мистецтва (великого народного мистецтва). Все взаємопов’язано – все витікає з усього, все цілісне. І це єдине і неподільне (людина, музика, праця,танець, мистецтво різьби по дереву, вишивка, кераміка) – все, чим і є життя людське, увійшло в Івана з молоком матері”.

Унікальність внеску Івана Миколайчука полягає у творенні та втіленні високої українськості на екрані та в житті. Він щоразу показує, як можна передавати духовність через часопростір. Треба м ... Читати далі »

Переглядів: 509 | Додав: Admin | Дата: 17.06.2016 | Коментарі (0)

8 червня в читальній залі центральної районної бібліотеки відбувся урок видатної особистості «Літописець козацького краю», присвячений життю та діяльності Д.І.Яворницького. Захід проходив в рамках регіонального проекту бібліотек Дніпропетровщини «Дмитро Яворницький – ім’я овіяне легендами», який проводиться протягом 2016 року.

На захід ми запросили учнів групи ТМ-15-1 ВПУ-75, з метою ознайомити присутніх з полум’яним українським патріотом, істориком, археологом, фольклористом, письменником, та популяризації читання творчої спадщини Д.І.Яворницького. В читальній залі працює книжково-ілюстративна виставка «Дмитро Яворницький - ім’я , овіяне легендами», виготовлено інформаційно-методичний лист «Дмитро Яворницький - ім’я , овіяне легендами», підготовлено рекомендаційний список літератури «Яворницький Дмитро Іванович».

Дмитро Іванович Яворницький був людиною надзвичайно різнобічних і ... Читати далі »

Переглядів: 583 | Додав: Admin | Дата: 11.06.2016 | Коментарі (0)

Наймасштабніший урок англійської мови відбувся в рамках Року англійської мови та Днів Америки в Україні координувався командою GoGlobal і Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні. Проведення найбільшого урок підтримали Міністерство культури України, програма Capital English, Британська Рада в Україні, America House та Window on America.

28 травня одночасно у 55-ти містах українці вчили англійську під час наймасштабнішого в історії України та світу уроку англійської мови. Найбільші уроки англійської пройшли в Києві на Софійській площі та у Львові на майдані біля Театру опери та балету.

28 травня о 13:30 масовий урок англійської пройшов у форматі розмовного клубу, та тривав 35 хвилин під час якого вчителі ставили питання, а учасники відповідали на них, спілкуючись між собою. Завершився урок підсумковим тестом.

Такі уроки відбулися на 104 майданчиках у 55-ти містах України. Вчили англійську в університетах, у бібліотеках, мовних школах, освітніх центрах т ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: Admin | Дата: 01.06.2016 | Коментарі (0)

 

                 До 155-річчя перепоховання Тараса Шевченка.

  155 років тому, 28 лютого 1861 року (за старим стилем) українська громада Петербурга, російські письменники, представники польської і грецької громад проводжали Тараса Шевченка в останню дорогу. Академіка Імператорської Академії мистецтв поховали на Васильєвському острові.Того ж дня його друзі заприсягнулися, що повернуть Тараса в Україну, виконавши його заповіт. 
  Це сповнилося 22 травня (1861 року) — 155 років тому. З того дня Чернеча гора в Каневі стала Тарасовою. Разом із «Кобзарем» вона взяла на свої рамена духовне небо України. Чернеча гора стала одним із головних центрів єднання українців довкола ідеї створення Соборної Української Держави. Прах Великого Тараса тримає національний дух Великої і Вічної У ... Читати далі »

Переглядів: 763 | Додав: Адміністратор | Дата: 21.05.2016 | Коментарі (0)

 З травня 2003 року в нашій державі започатковано традицію святкування Дня Європи, який безперечно став символом єднання географічної Європи. 

День Європи жителі України відзначають, як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту, і те, що найголовніше - наше спільне майбутнє!

Наша бібліотека щороку долучається до відзначення Дня Європи, проводячи різноманітні просвітницькі заходи європейської тематики. Наші читачі відкривають для себе багато нового та корисного про країни Європи, розширюють світогляд, усвідомлюють необхідність вивчення іноземних мов

   Українська молодь – за європейський вектор розвитку держави. Бо наш народ із його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце. Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Тепер би ще діяти як європейці: послідовно, наполегливо та виважено, впроваджувати європейські стандарти життя, тво ... Читати далі »

Переглядів: 546 | Додав: Адміністратор | Дата: 21.05.2016 | Коментарі (0)

В клубі Покровських поетів відбулося чергове зібрання, присвячене Великодню. В вишиванках, урочисті і святкові, з пасками та іншими смаколиками, а головне,з новими віршами, та розповідями, зібралися творчі однодумці в одному з улюблених місць проведення зустрічей - селянській хаті - експозиції історико-краєзнавчого музею. 

Людмила Миколаївна Боярчук , місцева майстриня-вишивальниця, святково прибрала і прикрасила приміщення своїми неперевершеними вишиванками, рушниками, квітами.

Голова Клубу Яна Сілецька-Васильєва і директор музею Тетяна Перерва почали розмову роздумами про Великдень, про те, як віра впливає на життя і творчість. Потім були виступи поетів Валентини Чепурко, Віктора Польського, Миколи Корявця, Ярослави Тихої, Олексія Гасенка. Безпосередність і трепетність які прозвучали у віршах виконаних юними членами клубу Софією Кияшко і Софією Головко схвилювали присутніх. Місцевий бард Олександр Смородін оксамитовим баритоном виконав свою пісню про матір.

... Читати далі »
Переглядів: 487 | Додав: Адміністратор | Дата: 06.05.2016 | Коментарі (0)

Книжковий Арсенал» - подія, на яку цілий рік чекають автори, видавці, перекладачі, культурні менеджери та читачі з усієї України і не тільки. Насичена програма заходів і різноманіття форматів, за допомогою яких у весняному Києві з 20 по 24 квітня говорили про літературу, - вражає.

Крім того, фестиваль – ще й один із найбільших книжкових ярмарків у нашій країні.

350 книжкових прем’єр, пропозиції від 170 видавництв. Як не розгубитися посеред яскравих стендів і строкатих обкладинок? Сultprostir

пропонує 14 книжкових новинок, на які варто звернути особливу увагу. Купуємо, читаємо.

Юрій Іздрик «Номінація»

«Видавництво Старого Лева» вирішило зібрати всі прозові тексти Юрк ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: Admin | Дата: 26.04.2016 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси