П`ятниця, 29.03.2024, 13:56
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2017 » Травень » 17

У третю суботу травня, починаючи з 2003 року, в Україні відзначається День Європи.

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах – Македонії, Туреччині, Хорватії).

Цей день жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

13 травня районна бібліотека взяла участь в районному святі до Дня Європи в Україні, яке проходило в центральному парку селища. Відбулася презентація книжкової виставки "Європейська інтеграція: крок за кроком", проведено презентацію інтерактивної виставки-загадки "Відкриваєш книгу - відкриваєш Європу", фото-вікторину "Відгадай людину на фото", вікторину "Перевір себе" та інші конкурси і вікторини. Приємно було спілкуватися з покровчанами різного віку які із задоволенням брали участь в змаганнях на ерудицію, начитаність і кмітливість.

... Читати далі »

Переглядів: 500 | Додав: Admin | Дата: 17.05.2017 | Коментарі (0)

В коворкінгу бібліотеки:

Медіакультура: виклики та можливості

В коворкінгу Покровської центральної районної бібліотеки при підтримці Академії Украинськїй Преси та німецького медіаресурсу Deutsche Welle (DW) відбувся інформаційно-культурологічний кейс - «Медіакультура: виклики та можливості», який провела студія сучасного лидера «Созидатели». Тренінг проводив Вадим Даценко, PR-Manager РДК.

Мета кейса - визначити ризики безконтрольного взаємодії з цифровою реальністю і виявити можливості особистості для досягнення критичної автономії. В заході взяли участь: группи ОК-16-6, К-16-4 ВПУ №75 з майстрами Беш Л.С та Зубко Н.С., учні Покровського ліцею, Покровської гімназії, Покровської ЗОШ I-IIIст. №2, представник Молодіжної ради при Покровському селищному голові Анна Зуева.

Всі учасники кейса були активні, креативні та винахідливі, з'ясували причини «викривлення» ме ... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: Admin | Дата: 17.05.2017 | Коментарі (0)

В коворкінгу бібліотеки:

Завдяки реалізації проекту нашої бібліотеки «Комунікативно-інформаційний простір» спільно з Німецькою федеральною компанією GIZ значно покращилися матеріально-технічні умови та зовнішній вигляд приміщення бібліотеки. Створення коворкінгу дало змогу для якісного і зручного проведення різноманітних тренінгів, зібрань, засідань для різних категорій жителів Покровської громади

В кінці квітня в приміщенні Покровської центральної районної бібліотеки відбулася чергова зустріч з експертами проекту «Децентразація – шлях до кращих результатів та ефективності (DOBRE)». На зустрічі були присутні експерти проекту: Пшемислав Фенрих від Фундації розвитку місцевої демократії м. Щецин, Польща, Магдалена Братко та Оксана Колісник від міжнародної громадської організації «Інститут демократії імені Пилипа Орлика», м. Черкаси і Юлія Юненко – Всеукраїнська асоціація сільських, селищних рад та об'єднаних г ... Читати далі »

Переглядів: 431 | Додав: Admin | Дата: 17.05.2017 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси