Субота, 04.05.2024, 13:04
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 26 27 »

Дата 24 серпня є вираженням історичного прагнення нашого народу до свободи, умовою втілення його бажання бути справжніми господарями на власній землі!

Святкування головного свята країни – Дня Незалежності, завжди в полі зору працівників бібліотек. Ось і цього року готуючись до святкування Незалежності країни розроблено цікаві заходи, а для юних читачів ще й пізнавально – ігрові та конкурсні. 

21 серпня покровчани вийшли на головну площу нашого селища, щоб відзначити славну дату – День Незалежності України.

З нагоди великого національного свята нашої державності – Дня Незалежності України працівники районної бібліотеки підготували книжково-ілюстративну панораму «Хай хранить тебе Бог Україно, ще на тисячі зоряних літ», куди війшли книжкова виставка «Україна незалежна - шлях до мети», книжково-ілюстративна виставка «Аптека для душі» ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: Адміністратор | Дата: 26.08.2015 | Коментарі (0)

Після здобуття Україною незалежності розпочався новий етап розвитку українського суспільства, а відповідно і національної культури.

Економічна криза не обминула й літературу. В декілька разів скоротилися тиражі періодичних видань, різко знизився випуск книжок. До того ж українські видання активно витісняються книгами з Росії, які завдяки нижчій ціні заполонили книжковий ринок України.

І все ж українська література вижила. За роки державної незалежності значно розширився її діапазон, урізноманітнилися стильові форми, в небуття пішла ідеологічна цензура.

У літератору ввійшло нове покоління, зокрема Ю. Андрухович, О. Забужко, О. Пахльовська, Є. Пашковський, О. Ульяненко, В. Цибулько та ін. Воно намагається по-новому вирішувати мистецькі проблеми, йти в ногу зі світовим літературним процесом. Роман Забужко "Польові дослідження з українського с ... Читати далі »

Переглядів: 993 | Додав: Адміністратор | Дата: 25.08.2015 | Коментарі (0)

"Не потоком шумних галасливих фраз,
а тихою невтомною працею
любіть Україну"

Андрей Шептицький
/29.07.1865 – 01.11.1944/


29 липня 2015 року виповнюється 150 років з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви, громадського діяча, мецената Андрея Шептицького.

Враховуючи вагомий внесок митрополита Андрея Шептицького у розвиток духовності українського народу, Верховна Рада України прийняла Постанову від 17.06.2014 № 1330-VII:

Урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Андрей Шептицький

Шептицький Андрей – граф, митрополит Галицький, архиєпископ Львівський, єпископ Кам’янець-Подільс ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: Адміністратор | Дата: 29.07.2015 | Коментарі (0)

25 років тому, 16 липня 1990 року, Верховна Рада України прийняла Декларацію про державний суверенітет України, яка відкрила у літописі нашої держави нову сторінку. Декларація стала одним із перших рішень Верховної Ради України, в якому було розгорнуто програму політико-правового, соціально-економічного і культурного будівництва незалежної держави. Спираючись на Декларацію, Верховна Рада схвалила 24 серпня 1991 року Акт про державну незалежність України, який реалізував споконвічну мрію українського народу про свободу і незалежність і тому переважною більшістю голосів був підтверджений під час Всеукраїнського референдуму в грудні того ж року. Декларація відіграла важливу роль у становленні в Україні конституційного ладу на демократичних засадах, заклала цінності, які стали підґрунтям для прийняття Конституції України 1996 року, визначила напр ... Читати далі »

Переглядів: 506 | Додав: Адміністратор | Дата: 21.07.2015 | Коментарі (0)

до Дня родини в Україні

Сьогодні 8 липня уся країна відзначає день сім'ї - день наших з Вами родин. Адже саме сім'я є тією цеглинкою з якої складається добробут та спокій у нашій державі.

День родини в Україні відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.

Сім`я – то колиска людства, бо все на світі починається з неї. Починається і сам світ. У крові щойно народженого немовляти вже відлунює далекий поклик пращурів. Виплеканий і зрощений десятками цивілізацій.

Ще до появи будь-якого державного управління, існувала сім`я як найперша форма людської спільноти. Так ... Читати далі »

Переглядів: 555 | Додав: Адміністратор | Дата: 08.07.2015 | Коментарі (0)

28 червня – День Конституції України. Основний Закон затвердив важливі атрибути і поняття державності – гімн, герб, державна мова, суверенітет, унітарність, непорушність державних кордонів. Конституція України це символ єдності українського народу, його розвитку та віри у майбутнє, символ високого патріотизму.

 

Сьогодні, будуючи незалежну державу, кожен з нас є творцем її історії, адже основний Закон відкриває можливості для реалізації обов’язків, праві свобод кожного громадянина.

Традиційно, районна бібліотека для своїх користувачів провела ряд заходів. Напередодні свята в читальній залі центральної районної бібліотеки була розгорнута тематична поличка «Конституція України – компас держави», проведено патріотичну годину «Конституція та державні символи України» та годину державності «Конституція України - етапи становлення».

Під час проведення районного свята на площі селища працівники ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: Адміністратор | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

В теперішній нелегкий час кожен, як може, робить свій вклад у допомогу нашим бійцям, які вимушені воювати за мир в Україні... Дехто збирає речі, продукти, медикаменти, в’яжуть теплі шкарпетки, маскувальні сітки… Покровчани також допомагають тим, хто виконує свій військовий обов’язок у зоні АТО, адже ми розуміємо, що це не просто військові - це наші родичі, сусіди, однокласники, колеги по роботі. 

В Клубі покровських поетів вирішили організувати збір коштів на допомогу в лікуванні поранених в ході бойових дій в АТО нашим землякам , а для цього провести благодійний концерт «Тепло поетичних сердець – захисникам України» в центральному парку нашого селища.

До концерту приєдналось багато небайдужих людей. Це  й працівники Покровських селищних будинків культури №1 і №2, хореографічна студія «Натхнення» під керівництвом Л. Купченко, музикант і співак Сергій Пилипенко, дует гаврилівських козаків В. Галчанського і В. ... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: Адміністратор | Дата: 13.06.2015 | Коментарі (0)

Трійця вважається в народі одним з найбільших свят після Різдва та Великодня. Відзначають його у 7-му неділю після Воскресіння Христового і святкують три дні. Це свято на честь Бога-Отця, Бога-Сина і Духа Святого.

Сьогодні є Зелені Свята,
зелена вже трава.
Моя душа була розп'ята,
сьогодні знов жива.

Усі до церкви поспішіть!
Вій, теплий вітре, повивай!
На дверях власної душі
я вішаю зелений май.

Усюди щастя, радість, сміхи,
мов юність вічно є ще.
Здається, що сам Бог з утіхи
собі в долоні плеще.

Все казкою стає прожогом,
не видно світового бруду.
В долоні плескати із Богом
і я собі теж буду.

 Б-І. Антонич

Відзначити зелені свята вирішили і в Клубі покровських поетів. На цей раз зібрання відбулося в місцевому історико-краєзнавчому музеї, в інтер’єрі експозиції «Українська селян ... Читати далі »

Переглядів: 530 | Додав: Адміністратор | Дата: 02.06.2015 | Коментарі (0)

Нестиму я в душі вкраїнський стяг
Й боротимусь за щастя і свободу,
Бо я обрав важкий і світлий шлях -
Служити українському народу!

Сьогодні, як ніколи раніше, актуальною є тема миру в нашій багатостраждальній Україні. Живучи під мирним небом, у злагоді один з одним,  ми навіть не замислювались над тим, що може нести з собою війна.  Війна… Як прикро, що інколи сумні сторінки історії повторюються, і блакитне мирне небо України накрила чорна хмара військового протистояння.  Рідна земля за всю свою довгу історію пройшла війни та мир, поразки та перемоги, проте завжди пишалася вірними синами та доньками, які ціною власного життя боронили і боронять свій край та з надією дивляться у майбутнє.

Події останніх  місяців  в котрий раз довели, що український народ неможливо подолати.  Вони тільки об"єднали нас, збудили в кожного з нас почуття щирого й глибокого патріотизму, відчуття причетност ... Читати далі »

Переглядів: 2303 | Додав: Адміністратор | Дата: 21.05.2015 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси