П`ятниця, 29.03.2024, 18:54
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2012 » Вересень » 12 » Визволення Покровщини від німецько-фашистьких загарбників
14:17
Визволення Покровщини від німецько-фашистьких загарбників
Є дати, які пам’ятають всі, коли народилися. Є місця, які пам’ятають всі, де народилися.

А є просто пам’ять. Категорія моральна, в якій вкарбовано і дати, і місця, і імена людей. Саме такою вікопомною датою для жителів Покровського району стали 13 – 14 вересня. Саме цими вересневими днями 69 років тому прийшло до жителів району довгождане визволення від німецько-фашистських загарбників.

Прийшло воно нелегко, з боями, з тяжкими втратами. Про відомих і невідомих солдатів-визволителів на Покровщині свято бережуть пам’ять.

Ці осінні дні особливі тим, що перед кожним постає пам’ять, бо ці вересневі дні вписані в історію району навічно. В них – біль і гіркота втрат і вдячна пам’ять про тих, хто поклав голову визволяючи Покровщину. І тиха печаль, що з кожною осінню все менше і менше залишається тих, хто боронив рідний край від коричневої чуми.

У спогадах очевидці відзначають чудову пору бабиного літа 1943 року, і те, як раділи люди зустрічаючи визволителів.

Покровський район визволяли воїни 257 стрілецької Червонопрапорної ордена Суворова Сивашської дивізії та 346 Дебальцевської Червонопрапорної стрілецької дивізії. На Покровській землі загинуло понад 1000 воїнів, солдат, офіцерів, політпрацівників. В цьому списку українці, росіяни, білоруси, грузини, узбеки, вірмени. Це їм, мертвим і живим ми зобов’язані нашим щасливим мирним життям.

Світла пам’ять їм всім, хто віддав своє життя за нас в роки війни, і хто зранений повернувся і хто не дожив до цього дня.

За осінню минає осінь, за роком рік. Заросли травою рани на землі, оновлюється наш край і тільки обеліски, меморіали, з викарбуваними на них іменами як пам’ять про тяжкі бої. Покровчани щороку вшановують ветеранів Великої Вітчизняної війни, бережуть пам’ять про тих, хто не повернувся, хто загинув на тій війні, бо вони наш вічний німий біль і постійна пересторога : бережіть, бережіть мир!
Переглядів: 1198 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси