П`ятниця, 19.04.2024, 04:43
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2012 » Жовтень » 24 » Вибори 2012
10:51
Вибори 2012
У 2012 році наша країна переживає важливу політичну подію - вибори до Верховної Ради України, які відбудуться 28 жовтня. Покровська громада, разом з  усією країною готується взяти участь у цій події. Корреспондент.net нагадує всім громадянам України, які мають право голосу, про те, що потрібно зробити, щоб реалізувати своє право обрати парламент держави.
Загальні положення
Верховна Рада складається із 450 народних депутатів. Термін повноважень парламенту - п'ять років. Народним депутатом може бути громадянин України, який досяг на день виборів 21 року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх п'яти років.
Громадянин, який має судимість за скоєння умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку, не може балотуватися у парламент країни.
Вибори здійснюються за змішаною (пропорційно-мажоритарною) системою: 225 депутатів обираються за пропорційною системою у загальнодержавному виборчому окрузі за списками політичних партій, решта 225 депутатів обираються за мажоритарною системою в одномандатних округах. Таким чином, виборці отримають два бюлетені різних кольорів.
Одночасне балотування до Верховної Ради за партійними списками і в мажоритарних округах заборонене. У виборах можуть брати участь лише політичні партії. Центрвиборчком зареєстрував 21 політичну силу, які спробують подолати п'ятивідсотковий прохідний бар'єр.
У неділю, 28 жовтня, виборчі дільниці відкриються о 8:00 і працюватимуть до 20:00. На закордонних виборчих дільницях голосування проводиться за місцевим часом країни, де створені ці дільниці. Передвиборна агітація закінчується у ніч із п'ятниці на суботу перед днем голосування.
На відміну від попередніх кампаній, цього разу на дільницях будуть встановлені відеокамери. Будь-який охочий зможе відвідати сайт, щоб подивитися, як голосують на певній ділянці. Ресурс почне працювати за два тижні до початку голосування. Дивитися відео з виборчих дільниць зможуть одночасно більше 300 тисяч чоловік.
Право голосу на виборах депутатів мають громадяни України, яким на день голосування виповнилося 18 років. Підставою для участі у виборах є включення громадянина до списку виборців на виборчій дільниці. Дізнатися адресу своєї дільниці можна на сайті Центрвиборчкому у розділі Виборчі округи. Згідно з рішенням ЦВК, виборець може змінити місце голосування без зміни виборчої адреси лише в межах свого виборчого округу.
Для того, щоб проголосувати, необхідно взяти з собою запрошення на вибори і документ, що підтверджує українське громадянство. Такими є: паспорт громадянина України; тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України); картка (довідка) установи виконання покарань або СІЗО; паспорт громадянина України для виїзду за кордон; дипломатичний паспорт; службовий паспорт; військовий квиток (для військовослужбовців строкової служби).
Якщо Ви забули документ вдома, а у складі комісії працює Ваш знайомий, бюлетень Ви не отримаєте. Отримати його можна лише з документом, що засвідчує особу і громадянство. Виборці, які досягли 25-ти і 45-ти років, але не вклеїли у паспорт фотографію відповідного віку, зможуть отримати бюлетень.
Списки виборців
Щоб переконатися в тому, що Ваше прізвище включене до списку виборців, потрібно звернутися безпосередньо у свою дільничну комісію, яка наступного дня після отримання попереднього списку виборців надає його для загального ознайомлення у приміщенні комісії.
Незважаючи на те, що дільнична комісія надсилає кожному виборцю запрошення про включення до списку виборців, краще перевірити списки заздалегідь, навіть якщо Ваші дані були правильно внесені під час попередніх виборів. Перевірте кожну букву і цифру у написанні прізвища, імені, по батькові, року народження, адреси (місто, селище чи село, вулиця, номер будинку, квартира).
Якщо ж Ви виявите неточності у списках виборців безпосередньо в день виборів, підійдіть до голови, заступника голови чи секретаря дільничної виборчої комісії. У цей день вони мають право виправити неточності та технічні описки у списку виборців. У деяких випадках включення до списку виборців у день голосування здійснюється лише за рішенням суду.
Виборцю, який внесений до списку виборців на виборчій дільниці, але через вік або за стан здоров'я не здатний пересуватися самостійно, дільнична виборча комісія надає можливість голосувати за місцем перебування.
Якщо в день голосування Ви будете перебувати за межами України, не пізніше ніж за п'ять днів до дня голосування потрібно звернутися з мотивованою заявою про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси до органу ведення Держреєстру виборців за своєю виборчою адресою або до органу ведення Держреєстру виборців в МЗС. У день голосування голова, його заступник або секретар комісії також можуть вносити правки у список виборців.
Як голосувати
У виборчому бюлетені для голосування у загальнодержавному окрузі виборець робить позначку "плюс" ("+") або іншу, що засвідчує його волевиявлення, у квадраті напроти назви партії, за яку він голосує. Виборець може голосувати за кандидатів у депутати лише від однієї партії.
У виборчому бюлетені для голосування в одномандатному окрузі виборець робить позначку "плюс" ("+") або іншу, що засвідчує волевиявлення виборця, у квадраті напроти прізвища кандидата в депутати, за якого він голосує. Виборець може голосувати лише за одного кандидата у депутати.
Виборець не має права передавати свої виборчі бюлетені іншим особам. У випадку якщо Ви, заповнюючи бюлетень, допустили помилку, можна звернутися з письмовою заявою до члена виборчої комісії, який видав бюлетень, із проханням видати інший бюлетень для голосування.
Бюлетень слід заповнювати лише у спеціально обладнаній кабіні. Причому залишати на бюлетені будь-які позначки, за якими можна було б визначити особу виборця, не можна. Такий документ визнають недійсним. Виносити бюлетень за межі дільниці не дозволяється.
У випадку, якщо в день голосування з'ясується, що за Вас уже проголосували, отримати бюлетень уже неможливо. У такій ситуації необхідно: звернутися до спостерігача з вимогою скласти акт про порушення; самостійно або за допомогою спостерігача звернутися до дільничної, окружної виборчої комісії або до суду зі скаргою на дії члена комісії, який незаконно видав бюлетень іншій особі; звернутися із заявою про злочин до міліції, що чергує біля дільниці.
Підсумки виборів
Центрвиборчком на своєму засіданні на підставі протоколів окружних комісій не пізніше ніж на п'ятнадцятий день від дня голосування встановлює результати виборів депутатів у загальнодержавному окрузі, а також у мажоритарних округах, про що складає протокол.
Центрвиборчком не пізніше ніж на п'ятий день від дня встановлення результатів виборів офіційно оприлюднює результати виборів у газетах Голос України та Урядовий кур'єр. Офіційне оприлюднення результатів виборів є підставою для звільнення з роботи, несумісної з депутатським мандатом, та прийняття рішення про припинення дії іншого представницького мандата особи, обраної депутатом.
Якщо в одномандатному окрузі найбільшу і водночас однакову кількість голосів набрали два або більше кандидатів у депутати, Центральна виборча комісія приймає рішення про проведення в окрузі повторного голосування щодо цих кандидатур.
Вибори та бібліотека
Бібліотека, будучи інформаційно-освітнім закладом, на допомогу користувачам підготувала книжково-інформаційну виставку "Вибори народних депутатів України", де можна ознайомитися з законодавством України про вибори, основними змінами, списком партій, які беруть участь у  виборах та їх програмами, з біографіями та програмами кандидатів у народні депутати по мажоритарному округу, календарем парламентських виборів та іншими матеріалами.
У бібліотеці регулярно проходять прес-огляди, інформаційні години, бесіди та інформаційні повідомлення. Працював клуб молодого виборця, у рамках якого було проведено зустріч з учнями ВПУ №75 які вперше візьмуть участь у виборах. Зустріч мала назву "Обираємо майбутнє".

Зустріч з учнями ВПУ №75 у клубі молодого виборця "Обираємо майбутнє"


Бібліотекар Перерва Т. В. проводить інформаційне повідомлення
про вибори для працівників фонду соціального страхування
Переглядів: 739 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси