П`ятниця, 19.04.2024, 19:09
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 17 » Україна незалежна: Декларація про державний суверенітет
11:06
Україна незалежна: Декларація про державний суверенітет

Суверинітет України

16 липня минула 23-тя річниця з того  дня, коли Україна прийняла Декларацію про державний суверенітет,  зробивши перший, вирішальний, крок до втілення давньої мрії наших предків – здобуття Україною суверенності. Відтоді в літописі нашої держави розпочалася нова сторінка, новий відлік часу – епоха утвердження України як самостійної та незалежної країни.

Саме цей документ закріпив основи Української Держави.

Декларацією були визначені основні політичні, економічні, соціальні засади державотворення, задекларовані демократичний устрій та дотримання прав і свобод громадян, верховенство права. Проголошені базові принципи Конституції та законодавства України, які є гарантією соборності та єдності держави, віддзеркаленням одвічного прагнення українців жити у власній вільній державі.

Декларація стала тією цінністю, яка об’єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року. Саме спираючись на Декларацію про державний суверенітет України, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.

Прийняття Декларації про державний суверенітет стало знаковою подією в подальшому розвитку незалежної України.

 З метою висвітлення  матеріалів цієї доленосної події, центральна районна бібліотека презентувала книжкову виставку  "Шляхи української державності: Декларація про державний суверенітет України”, де висвітленні основні розділи та положення Декларації.

Користувачі бібліотеки мають змогу ознайомитися з текстом Декларації про  державний суверенітет України, матеріалами з історії прийняття документа, книгами з історії та сучасності України. В фондах бібліотеки є достатня кількість літератури

Під час роботи виставки в бібліотеці проходять бесіди, огляди літератури.

Ознайомитися з Декларацією про державний суверенітет України Ви може на сайті Верховної Ради або завітавши до центральної районної бібліотеки 

Переглядів: 1501 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси