П`ятниця, 29.03.2024, 04:56
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2017 » Жовтень » 26 » Реформація — рух, що змінив світ
16:33
Реформація — рух, що змінив світ

У 2017 році християнський світ відзначає 500-річчя Реформації, яка докорінно змінила історію середньовічної Європи. Президент України П. Порошенко підписав Указ №357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації». Сьогодні Україна живе в атмосфері великого прагнення соціальних змін — так, як це було в часи Мартіна Лютера. Стоїть перед завданням Реформ: утвердження поваги до закону, людського життя, приватної власності, а також особистої відповідальності громадян змінювати світ, не сподіваючись лише на владу та уряд. Ми всі маємо служити суспільству. Кожен на своєму місці.

«Реформація та її вплив на історію людства» — під такою назвою в читальній залі бібліотеки відбулася інформаційна година для учнів ВПУ № 75, проведена зав. відділом обслуговування О.І. Котенко і бібліографом Л.В. Таращук.

«Чому ми відзначаємо цю дату в Україні? Чому західноєвропейський релігійний рух заслуговує на увагу мільйонів людей у офіційно світських країнах?» Справа в тому, що Реформація торкнулася не лише суто релігійних питань. Вона вплинула на багато сфер суспільного життя, і наслідки Реформації ми можемо відчути сьогодні. Можна сміливо сказати, що цивілізації, яка зараз існує, могло б і не бути, якщо б реформаційний рух не розпочався або зазнав поразки. Щоб донести розуміння того імпульсу, якій лютеранство дало для розвитку європейського, північноамериканського світу, ведучі розповіли про історичні події піввікової давнини та про творця Реформації Мартіна Лютера, про вплив нових ідей на життя України, та чому Україна не змогла реалізувати свій "реформаційний шанс" і причини за яких суто релігійні реформи стали фундаментом суспільно-економічного успіху європейської цивілізації. На заході було використано відеоролики та слайд-шоу.

Переглянути фото із заходу

Реформація — рух, що змінив світ

Переглядів: 463 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси