Вівторок, 23.04.2024, 15:33
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2018 » Грудень » 7 » Презентація книг Бориса Ковтонюка
11:49
Презентація книг Бориса Ковтонюка

У Покровській бібліотеці відбулася презентація збірки Бориса Ковтонюка «Унікальні люди Придніпров’я», книги «Таємні дороги запорожців» і біографічного довідника «Нестор Махно», написаного у співавторстві з Людмилою Ковтонюк.

Борис Мусійович — ветеран журналістики, автор восьми книг: трьох збірок поезії та п’ятьох краєзнавчих; організатор комплексних (авто-вело-водо-пішохідних) експедицій «Запасний шлях “із варягів у греки”, або Таємними дорогами запорозьких козаків» степовими річками та їх берегами від Дніпра до Маріуполя, «Козацький зимівник», «Дорогами Нестора Махна». Співавтор фото до цієї та інших ілюстрованих книг — Людмила Ковтонюк, дружина, ведуча сайту «ДОГО «Краєзнавче товариство «РІДНОКРАЙ».

На зустріч з Борисом і Людмилою Ковтонюками до бібліотеки прийшли місцеві краєзнавці, члени поетичного клубу «Ліра», вчителі, учнівська молодь, читачі бібліотеки — шанувальники історії рідного краю, також були присутні селищний голова С.А. Спажева і заступниця начальниці соціально-гуманітарного відділу виконкому селищної ради Л.Б. Помазан.

Яскравий збірник «Унікальні люди Придніпров’я», містить історії тих, хто робить дійсно незвичні і особливі речі. Неординарне видання побачило світ за підтримки обласної ради та креативного та енергійного упорядника Бориса Ковтонюка Тут зібрані шістдесят три історії тих, хто прославив Дніпропетровщину далеко за її межами. Історії унікальних дніпрян об’єднані у розділи: «Колекціонери», «Від колекції — до музею», «Майстри», «Диво-садиби», «Екстремали», «Окрилені Музою», «Особистостям немає ліку». В останній ввійшли ті, хто не потрапив у попередні, а про них варто сказати. Кожен герой книги відповідає умові: перший, кращий, єдиний в області, або ж унікальний. Багато досягли всеукраїнського, європейського і світового рівнів. Серед герої книги — четверо з Покровського району. Одному із героїв — організатору всеукраїнських фестивалів гармоністів у сільській глибинці 80-річному Віктору Галчанському була подарована книга під час презентації, яка відбулася в Гаврилівці на початку грудня. На презентації у Великомихайлівці, яка очікується невдовзі, будуть вручені книги ще двом героям книги.

На зустріч в Покровську бібліотеку був запрошений покровчанин Віталій Волохань, якому присвячена стаття в книзі, як творцю найбільшого в Україні металічного герба України (4 м), встановленого на центральній площі селища, до речі, за власні кошти. Автором йому була подарована книга.

Книга «Нестор Махно. Біографічний довідник», вийшла друком цього року. Борис та Людмила Ковтонюки впродовж багатьох років вивчають той бурхливий переломний період нашої історії. Укладений ними у хронологічному порядку довідник на базі архівних, музейних документів, наукових та інших джерел, присвячений 125-річчю з дня народження Н.І.Махна, дає можливість чітко прослідкувати не тільки за найважливішими віхами біографії неординарної особистості від першого до останнього дня життя, а й зрозуміти основні механізми чергового поневолення українського народу

Книга «Таємні дороги запорожців» написана за дослідженнями перших в Україні комплексних експедицій «Запасний шлях «із варягів у греки», або Таємні дороги запорозьких козаків» та «Козацький зимівник», проведених ДОГО «Краєзнавче товариство «Ріднокрай», яке Б. Ковтонюк очолює, відповідно, у 2009—2013 роках. Вона є своєрідною історичною реконструкцією старовинного водного шляху степовими річками від сучасного Дніпропетровська до Азовського моря. На базі історичних, гідрологічних та інших матеріалів автору вдалося розставити всі точки над «і» у довготривалих дискусіях щодо проходження даного маршруту.

Борис Ковтонюк цікаво, дотепно, емоційно розповідав про свою творчість, подорожі, дослідження і краєзнавчі відкриття. Ділився задумами нових творів. Навіть запропонував допомогу в розробці туристичних маршрутів Покровщиною, наголосивши що у нас є унікальні місця, які точно приваблять туристів.

Світлана Анатоліївна Спажева подякувала Борису Мусійовичу за його творчість і талант. Зокрема, в планах громади по розвитку туризму досвід мандрівок Покровщиною подружжя Ковтонюків стане гарною допомогою, вона запропонувала, щоб один з туристичних маршрутів носив ім’я Ковтонюка.

Борис Мусійович відповів на запитання присутніх. Директор бібліотеки В.І Штепенко подякувала Б. Ковтонюку за цікаву зустріч і подарувала для його колекції чашки з зображенням козаків.

Після загального фото на пам’ять, черга читачів з купленими під час заходу книгами вишикувалася для автографа автора. Бесіда продовжувалася й тут, для кожного були написані особливі слова, розказана якась цікавинка чи смішний випадок. Дякуємо Людмилі Василівні і Борису Мусійовичу Ковтонюкам за цікавий час, проведений з ними, за їх щирість, енергійність, приклад творчого і діяльного життя.

Переглянути фото

Переглядів: 1189 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси