Четвер, 28.03.2024, 23:35
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2016 » Жовтень » 7 » Покровська центральна районна бібліотека – переможець конкурсу проектів, який реалізується Німецькою федеральною компанією GIZ
15:36
Покровська центральна районна бібліотека – переможець конкурсу проектів, який реалізується Німецькою федеральною компанією GIZ

Наша бібліотека взяла участь у конкурсі проектів «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», який реалізується Німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації і стала одним з десяти переможців.

Покровщина надала притулок значній кількості внутрішньо переміщених осіб. З 2014 року в бібліотеці з’явилася нова категорія користувачів – внутрішньо переміщені особи, які потребують особливої уваги. Наш проект «Комунікативно-інформаційний простір для соціальної адаптації внутрішньо-переміщених осіб» ставить за мету створити в бібліотеці умови, де внутрішньо-переміщені особи реалізовують свої потреби: освітні, інформаційні, дозвілеві, комунікативні, побутові. Проаналізувавши запити та звернення цієї категорії користувачів, ми виділили три напрямки роботи:

  • інформаційно-навчальний;
  • дозвілево-релаксійний;
  • мейкер-простір.

В рамках яких будуть надаватися послуги різної форми та змісту. Для цього в читальній залі буде створено три зони які легко трансформуються в залежності від заходу. В інформаційно - навчальній зоні – коворкінгу, з використанням наявних та придбаних технічних засобів та обладнання буде надаватися вільний доступ до інтернету та проходитимуть навчання, консультації, тренінги. В дозвілево-релаксійній – артзоні будуть створені комфортні умови для спілкування, читання книг, періодичних видань в тім числі електронних книг, прослуховування музики та участі в масових заходах. Мейкер-простір – це творчій простір для користувачів, де вони зможуть реалізувати свої творчі можливості та побутові потреби, використовуючи приміщення, літературу та наявне обладнання. В нашій бібліотеці вони зможуть ремонтувати та шити одяг, будуть зустрічатися, спілкуватися, брати участь у майстер-класах з рукоділля, виставках, конкурсах вирішувати свої невеликі побутові проблеми. Безплатно користуватися швейним приладдям, праскою.

Для реалізації проекту потрібен певний час підготовки, це закупівля нового обладнання і меблів та його устаткування, налагодження партнерскіх стосунків, детальне планування заходів.

Для координації дій, обговорення реалізації проекту, пропозицій в бібліотеці відбувся круглий стіл за участю заступника голови Покровської районної державної адміністрації Давиденко Л. О., зав. сектором роботи з молоддю та спорту Покровської РДА Мокієнко М. М., начальника відділу культури, туризму, національностей та релігій Покровської РДА Разгулової Н. О., директора ПР УСССДМ Антибури І. В., спеціаліста відділу соціального захисту Голуб Л. М., головного спеціаліста Покровського бюро правової допомоги Єфименко О. В., директора Покровського РДК Ященка О. І., директора Покровського народного історико-краєзнавчого музею Перерви Т.В., директора Покровської дитячої музичної школи Мицик Л. С., директора Покровської центральної районної бібліотеки Штепенко В.І., бібліографа Покровської ЦРБ Таращук Л.В. ,методиста Покровської ЦРБ Постоногової О.В., голови Клубу Покровських поетів Сілецької-Васильєвої Я.В., бібліотекаря ВПУ-75 Карабут Т. О., заступника голови учнівського самоврядування ВПУ-75 Гасенко Анастасії.

І внутрішньо - переміщених осіб: Макаренка Андрія, учня ІУ курсу ВПУ-75, Коваль Л.О., Кавун Н.О.

Всі присутніх дуже цікавила тема обговорення, тому виступаючі активно висловлювали своє бачення, думки і пропозиції, які дозволили розвинути концепцію нашого проекту, включити в план нові заходи.

Наприклад, про надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам розповіла головний спеціаліст Покровського бюро правової допомоги Єфименко О. В. Запропонувала створити при районній бібліотеці локальний пункт безоплатної правової допомоги, в якому по Skype можна в зручний час для користувача, зв’язатися зі спеціалістом Покровського бюро правової допомоги та отримати консультацію.

Дуже цінними для авторів проекту були думки і пропозиції запрошених внутрішньо - переміщених осіб.

За результатами виступів та з урахуванням обговорень та пропозицій учасників круглого столу, учасники вирішили підтримати бібліотеку в реалізації проекту, з урахуванням висловлених пропозицій, завірили в співпраці партнерів та всіх зацікавлених осіб, та в подальшому використанню обладнання. 

Переглядів: 436 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси