Четвер, 28.03.2024, 18:13
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2018 » Березень » 29 » Покоління вільне від корупції
08:42
Покоління вільне від корупції

В нашій країні триває антикорупційна реформа. Сьогодні відбуваються зміни, які дають надію на нашу спільну перемогу над корупцією. На вулицях міст ви бачите Нову патрульну поліцію. Створені нові органи для боротьби з корупцією - НАБУ та НАЗК. Саме вони мають допомогти українцям розірвати корупційні ланцюги.

Що таке корупція, які її види і як вона заважає суспільствам і країнам розвиватися - про це в бібліотеці йшла мова на бібліотечному уроці «Покоління вільне від корупції» для учнів ВПУ № 75. На фоні мультимедійної презентації, наводячи приклади з життя ведучі – бібліотекарі Котенко О.І. і Таращук Л.В. говорили що корупція має набагато більше наслідків, і наслідки набагато глибші ніж той факт, що одна людина «дала», а інша «взяла» гроші. Це впливає і на оточуючих.

Корозія корупції проникає у будь-яку іншу сферу життя – медицину, освіту, бізнес, управління державою. Корупційна система складається з маленьких корупційних випадків, у які залучений кожен із нас.

Корупція проявляється у різних типах і корупціонери знаходять різноманітні виправдання своїм діям, проте не доброчесна поведінка так і залишається не доброчесною поведінкою, яка приносить шкоду суспільству, яка відкидає нас назад від розвинутих країн світу і ставить перепони на шляху до успішної країни. Корупція – стосується кожного, бо у кожного вона забирає багатше, здоровіше, цікавіше життя, і можливість самореалізуватися у цій країні

Якісну освіту, медицину, хороші дороги, красиві та безпечні міста та села, якісні адміністративні послуги в державних установах, хорошу гідну зарплату – все це краде корупція.

Але просто знання без реальних дій мало чого варте. Важливо не лише самому дотримуватися правил доброчесного життя, але й поширювати це розуміння для інших громадян.

В країнах, де корупцію приборкали, чесні люди можуть вільно жити та працювати. У корумпованих країнах людям не дають реалізувати їхні мрії. Їх атакують зграї “маленьких” корупціонерів-чиновників та гігантські хижаки - корупційні синдикати.

Корупцію важко подолати, бо тому, хто краде, здається, що він це робить на благо. Насправді ж він краде майбутнє.

Країна без корупції потрібна всім нам, а тому й очищення від цієї проблеми справа кожного, всього народу.

Нове суспільство України, нова країна – це в першу чергу країна без корупції, країна без брехні. Це є новою ідеєю, яку почала сповідувати наша країна. А якостями нових українців є надійність, відкритість, прозорість, активна участь та відповідальність. Сьогодні українські герої на фронті віддають життя за розбудову нової успішної країни, за кожного з нас, щоб ми мали цю можливість – змінитися та стати чесною країною і жити краще. Наш обов’язок реалізувати цей шанс.

Переглянути фото

Переглядів: 622 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси