П`ятниця, 19.04.2024, 06:32
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2016 » Березень » 1 » Нові надходження
17:31
Нові надходження

Наша бібліотека поповнила свої фонди новою літературою за програмою «Українська книга»

Ульяненко, Олесь. Сталінка. Дофін Сатани : романи / О. Ульяненко. – Харків : Бібколектор, 2015. – 507 с.

Найбільш резонансний твір письменника, один із перших культових романів нового часу. Саме за «Сталіну» письменник одержав Малу Шевченківську премію. Автор малює життя людей в божевільні, що перетворилися на рослини. І тільки віра в Бога допомагає людям вистояти в цьому божевільному світі.

 


Ульяненко, Олесь. Серафима : роман / О. Ульяненко. – Харків : Фоліо, 2015. – 217с.

Це відверта історія життя дівчини – вбивці. Про цей роман, як і про інші свої твори, автор говорить: «Намагаюсь показати темні сторони суспільства, щоб донести людям, що так жити не слід».

Тож читайте і робіть висновки…


Когтянц, К.А. Монети для патріарха : роман / К.А. Когтянц. – Харків : Факт, 2015. - 217 с.

Чи часто ви читали фентезі, в якому всі історичні факти викладені, напрочуд, точно? Навіть така дивовижна подія, як громадянська війна між червоними та білими у Єгипті та Сирії на межі 17-18 століть. Тоді у вас є така нагода дізнатись, що ж із цього вийшло…


Таран, Л. Прозорі жінки / Л. Таран. – Чернівці : Букрек, 2015. - 316 с.

Тіло і душа так часто перебувають у суперечливих стосунках, ніби не належать одній людині… Цим мучаться, про це розмірковують і над цим сміються герої новел Людмили Таран.

 


Кокотюха, А. Привид із Валової : роман / А. Кокотюха. – Харків : Фоліо, 2015. – 285 с.

«Читаючи цю книгу ви маєте можливість уявити собі місто Львів віртуально» - так сказав про видання А. Садовий, міський голова Львова.

Навіть, бувалим туристам захочеться пройтись вулицями міста, описаними в книзі. А крім того, читаючи роман, захочеться відкласти всі справи і дізнатись, чим же все закінчилось і хто винен.


Кокотюха А. Адвокат із Личаківської: роман . – Х.:Фоліо,2015.-283с.

Книга переносить читача на початок ХХ століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція — біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство — чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. На шляху — зухвалі батяри, міські кримінальні королі та російські терористи-бомбісти.


Литовченки, Т. і О. Фатальна помилка : авантюрно – історичний роман / Т. і О. Литовченки. – Харків : Факт, 2015. – 319 с.

Роман присвячується 355 – річчю Конотопської битви та 355-м роковинам від дня загибелі Юрія Немирича – полковника, українського інтелектуала 17 століття, відомого благодійни


Іваничук, Р. Вода з каменю. Саксаул у пісках : романи / Р. Іваничук. – Харків : Бібколектор, 2015. – 414 с.

Роман Іваничук у своїх історичних творах завжди намагається заповнити білі плями в нашій історії.

«Вода з каменю» розповідає про Маркіяна Шашкевича – українського поета та громадського діяча, засновника нової української літератури у Західній Україні.


Рудневич, М. Я з Небесної Сотні : повість / М. Рудневич. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014. – 194 с.

Ця книга про все, що люди пережили і досі переживають… Про ті тривожні лютневі дні - три доби на Майдані. Ті події, мабуть, ще довго не дадуть спокою небайдужим. І ми ще довго пам’ятатимемо простого хлопця із щирою душею - Макса зі Сміли, головного героя повісті.


Роздобудьмо, І. Ґудзик – 2. Десять років потому : роман / І. Роздобудьмо. – К. : НОРА – Друк, 2015. – 319 с.

«Я люблю своїх читачів. Коли я пишу, я знаю, хто буде читати цей текст і стараюся для читача – кожного окремо» - говорить Ірен Роздобудьмо – одна з найпопулярніших сучасних, українських письменниць, журналістка, сценаристка, автор багатьох книг для дорослих і дітей. То ж книга авторки знову зібрала героїв книги «Ґудзик» через 10 років. Сподіваюсь, що події книги не залишать байдужими нікого.


Андрухович, Софія. Фелікс Австрія : роман / С. Андрухович. – Львів : вид-во Старого лева, 2015. – 288 с.

Цікава історія, де не тлі епохи, розповідається про двох жінок, долі, яких переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні залишитись, ні піти…


Лущик, П. Тамплієри короля Данила : роман [Текст] / П. Лущик. – Харків :Фоліо, 2015. – 286 с.

Цей роман – Лауреат конкурсу «Коронація слова – 2014 року».

Дія відбувається в 13 столітті. Папа Римський Інокентій 4 відправляє до Галицького князя Данила Романовича свого посла. Охороняти його доручено загону воїнів – тамплієрів. Сутички, бої та багато інших пригод зустрічаються на шляху посла. Цікаво, захоплююче на одному диханні читається цей роман


Еко, У. Номер нуль: роман / У. Еко. – Харків : Фоліо, 2015. – 191 с.

Замах на Папу Римського, діяльність масонської ложі «Пропаганда №2», операція «Гладіо», проведена НАТО, невдалий державний переворот в Італії - про все це та багато іншого розповідає ром


Полянський Тимур. Традиційний Джаз.-К.: «Музична країна»,2015 . – 336 с.

Видання висвітлює ранні етапи розвитку джазу,

які об’єднує поняття «традиційний джаз», розглядає його перші стилістичні різновиди та найбільш важливі виражальні засоби. В розділі«Глосарій» дається тлумачення специфічних термінів з лексикона джазу, які зустрічаються в тексті. У розділ«Нотні нотатки»представлено музично-ілюстративний матеріал, що раніше не публікувався.


Олійник Борис. Синівське . – К.: Либідь, 2015 . – 384 с.

Видання, що має назву «Синівське» відкривається одразу трьома передмовами – президента Національної академії наук України, академіка НАН України Бориса Патона, академіка НАН України, Героя України, відомого літературного критика Івана Дзюби, а також Керівника Секретаріату Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, члена Національної спілки журналістів України Вікторії Костюченко , яка одночасно є і упорядником книги.


Корнійчук Володимир. Марія Заньковецька. – К.:Криниця,2015 . – 496 с.

Автор вперше дослідив психологічні особливості творчості актриси, проникнув у таємниці її сугестивно-гіпнотичного впливу на глядача, всебічно відобразив його у своїх роздумах, а також, використовуючи спогади сучасників та кращі здобутки новітніх дослідників, розкрив особливості її виняткового і дивовижного обдарування, колосальний арсенал сценічних виражальних засобів.


Керуак Дж. У дорозі . – Х.: Фоліо , 2015 . – 478 с.

"У дорозі" називають "ліричним романом мандрів". Його герої - люди дороги, ті самі хіпстери, бітники, які жили духом свободи і насолоди. Їхні цінності - це шлях з одного кінця країни в інший, джаз (модний у той час "боп"), кохання, а точніше секс, випивка, травка і нічні бесіди-одкровення. Кожне нове покоління знаходило у бітниках щось своє, і головний герой роману, скалозую, бабій і п'яниця Дін Моріарті, і сьогодні мандрує на своєму деренчливому "мустанзі" дорогою, яка ніколи не скінчиться...


Градова А. Гетьмани України . – Х.: Віват, 2015 . – 352 с.

Історія гетьманства рясніє героїчними та трагічними сторінками. Дмитро Вишневецький — засновник першої Січі. Іван Підкова — легендарний козацький ватажок. Богдан Хмельницький — засновник Гетьманщини. Іван Сірко — козак-характерник, непереможений кошовий отаман. Максим Залізняк — гетьман повстанців-гайдамаків. Петро Калнишевський — останній кошовий отаман Запорізької Січі та інші.


Дзюба, Іван Михайлович. У літературі й навколо : з боргів давніх і новонабуваних / Іван Дзюба. – Київ : Либідь, 2015. – 423 с.

Колишніх "шістдесятників", мабуть, не буває. Тож автор цієї книжки чимало років поспіль щиро переймається проблемами, котрі часто-густо виходять за межі літературні, наближаючись до масштабних суттєвих узагальнень. Для широкого читацького загалу.


Чередниченко, Валерій. Про філателію всім : для юнацтва й дітей, спадкоємців філателіст. колекцій / Валерій Чередниченко. – Київ : Смолоскип, 2015. – 111 с.

Пропонована книга – спроба укласти перший український посібник із колекціонування поштових марок. Видання складається з трьох частин: історичної, прикладної та інформативної.


Сергацкова Е.,Чапай А.,Максаков В. Война на три букв. – Х.: Фоліо, 2015. – 381 с.

У виданні опубліковані репортажі Катерини і Артема, і важливий текст московського філолога Володимира Максакова, в якому описано його перебування в полоні. Також, в книзі зібрані свідчення очевидців повномасштабної війни на Сході України, названої трьома буквами: АТО.

Автори, які безпосередньо відвідали «гарячі точки» України, готові повідати про що говорять військові та прості люди по обидві лінії фронту і що ж відбувається насправді, як правильно назвати ці військові дії і як вони змінили нашу країну.


Суворов В. Облом. – К.:Гамазин , 2015 . – 312 с.

У другій книзі трилогії «Хроніка Великого десятиліття» Віктор Суворов у властивій йому манері логічного співставлення відомих і ма-лознаних фактів відкриває завісу закулісних інтриг правлячої верхівки Країни Рад наприкінці 1950-х років.


Кононенко Є. Кат.Новели . – Львів :Видавництво Антоніни Антоненко,2014 . – 124 с.

У новій книзі Євгенії Кононенко об’єднано новели й мініатюри, так чи інак дотичні до теми творчості й книжок. Це не спогади, а специфічний досвід письменниці, яка знає таємниці, як зачинаються, народжуються і живуть власним життям тексти. Як до цього ставляться ті, хто поряд, і ті, хто далеко. Чи справді літературний текст може вбити? І чи може він урятувати? І чи може спасти?


Вільчинський О. Льодовик: антиутопія .К.:ДАК«Укрвидавполіграфія»,2015 . – 288 с.

«Льодовик» — це роман-застереження про те, що було б, якби… Словом, якби раптом підтвердилася одна з наукових гіпотез про початок нового льодовикового періоду. У романі льодовик зупиняється на кордоні України, але то мала втіха, й українцям доводиться не лише виживати самим, а й допомагати своїм заклятим північно-східним сусідам московітам, країну яких поглинула крига .


Сверстюк Є. Гоголь і українська ніч:есеї. – К.: ТОВ «Видавництво «Кліо»»,2013 . – 328 с.

Тут зібрано твори, писані протягом трьох десятиліть – про Гоголя-романтика й гумориста, про сатирика і про релігійного мислителя, який взяв на себе непосильну місію – повернути Русь обличчям до Христа і поставити на дорогу правди й закону.


Курков А. Гра у відрізаний палець . – Х.: Фоліо , 2015. - 537 с.

1997 рік... У Києві на даху будівлі СБУ знайдено труп. Установити особу загиблого виявилося нескладно: це відставний генерал, радник президента з питань оборони Броницький. Але ось що цікаво: у трупа чомусь відрізаний великий палець на правій руці... Розслідувати цю незвичайну справу доручено молодому лейтенанту міліції Віктору Слуцькому.


Чигиринская О. Операция «Остров Крым». – Х.:Фолио , 2015 . – 412 с.

В 1920 году где-то в параллельном мире благодаря географическому положению и по прихоти истории Крым остался свободным от власти большевиков. Но прошло шестьдесят лет, и в 1980-м он захотел присоединиться к Советскому Союзу. Крым желал воссоединения, а получил оккупацию.


Данцінг Ш. Навіщо читати:есеї :Львів :Видавництво Анетти Антоненко ,2015 . – 216 с.

Читання нічому не служить. Саме тому воно така велика річ. Ми читаємо власне тому, що воно нічому не служить». Поради, прояви ніжності, уїдливі зауваження та концепція читання як «брата літератури», вони обоє крокують поруч у боротьбі з часом.

Це — філософія читання, яка змушує дивуватися, захоплюватися та аплодувати; породжуючи лише одне прагнення: (її) перечитати.


Процюк С. Чорне яблуко: Роман про Архипа Тесленка . – К.: Академвидав , 2013.- 192 с.

Роман Степана Процюка «Чорне яблуко» — драматична і зворушлива історія платонічного кохання Архипа Тесленка у складній панорамі його короткого життя.


Костюкович О. Їжа- італійське щастя. – Х.:Фоліо , 2015. – 431 с.

Окрему частину книги займають глосарії, таблиці, класифікації і специфікації продуктів, що використовуються в італійській кухні. Але це видання не тільки про їжу, воно про країну, про її культуру, свідченням чого є включені до нього численні відгуки видатних людей про кулінарні традиції Італії, нерозривно пов'язані з культурою країни. Книжка призначена тим, хто вивчає Італію і допоможе зрозуміти країну та її людей через універсальний кулінарний код.


Гюнтекін Р.Н. Листопад:роман. – Х.: Фоліо , 2015 . – 158 с.

Алі Риза-бей був упевнений, що щастя не у багатстві, а у великій дружній родині. Та одного разу він став перед вибором: залишитись чесним і гордо піти з посади або промовчати й далі, як і раніше, працювати з усвідомленням того, що покриваеш якісь темні справи.


Коляда І.,Коляда Ю. Лисенко Микола . – Х.:ПЕТ , 2015. – 128 с.

Видатний український композитор , піаніст,диригент,педагог,збирач пісенного фольклору та громадський діяч Микола Лисенко створив численні аранжування народної музики для голосу й фортепі


Савченко В. А. Симон Петлюра . — Харків : Фоліо, 2015. — 127 с. — (Знамениті українці).

Радянська пропаганда зробила Симона Петлюру чи не найголовнішим антирадянським «демоном», утіленням усіх «темних сторін» людини : зради, обману, підступності. Цьому сприяла та обставина, що сам Петлюра — літератор і журналіст — ніколи не писав про своє життя ані спогадів, ані нотаток : він неначе спеціально намагався залишитися людиною «без особистого життя». Книжка В. Савченка — спроба перетворити цей «безтілесний символ» на живу людину, щоб сучасний читач мав змогу нарешті дізнатися, яким насправді було життя Симона Петлюри.


Волков О. Мертві квіти :роман.- К.: Нора – Друк , 2013 . – 320 с.

Герою роману «Мертві квіти» випадок дарує книгу пророцтв. Що це – шалена удача? Адже тепер неприємності не підстережуть зненацька. Чи навпаки – важкий хрест? Адже наприкінці низки майбутніх подій втрата коханої жінки, а потім і власна загибель… Чи зможе той, хто майстерно комбінує на шаховій дошці, прорахувати ходи наперед у реальному житті, де проти тебе сідає грати всемогутня та безжальна доля, а ціна однієї помилки – матова ситуація, з якої вже не вийти…


Сила м'якого знака , або Повернення Руської правди . – К.:ТОВ «Українська прес-група», 2015. – 800с.

Для Бібліотеки газети «День» «Сила м’якого знака» є свого роду кульмінацією. Протягом останнього десятиліття «День» видав одинадцять книжок, присвячених осмисленню ключових тем для щойно відтвореної Української держави. Перша з них - «Україна Incognita» (2002 рік) була перевидана вже чотири рази. Саме вона дала назву нашій книжковій серії.


Іваничук Р. Вогнені стовпи :тетралогія. – Х.: Фоліо , 2015 . - 507 с.

Ця книга – перший художній твір у незалежній Україні про героїчну історію Української повстанської армії. Події твору розгортаються на Прикарпатті, де в горнилі військових дій ворожих армій народжується нова ґенерація українців, здатних захистити свою честь, родину й рідну землю.


Сей Шьонагон Записки в ізголів'ї . – Х.: Фоліо,2015 . – 251 с.

Сей-шьонагон (966 - 1017) - відома японська письменниця. Її "Записки в узголів'ї" - один з кращих творів доби Хейан (794 - 1185), написаний у жанрі дзуйхіцу - філософського ліричного есе, сповіді.


Литвин М. Проект «Україна».Галичина в Українській революції 1917 – 1921рр. – Х.:Фоліо,2015 . – 380 с.

У книжці львівського історика М. Литвина розповідається про роль і місце Галичина та галичан в Українській національно-демократичній революції. Особливу увагу приділено державотворенню Західно-Української Народної Республіки, провокативній політиці більшовицької Росії, яка намагалася влітку 1920 року прищепити "любов" галичан до Галицької Соціалістичної Радянської Республіки. І хоча своєї мети Українська революція не досягла, її значення важко переоцінити, оскільки вона спонукала нові покоління до спроб розбудови власної держави та здобуття незалежності.


Дереш Л. Остання любов Асури Махараджа:Роман.- К.:Нора – Друк,2013 . -226 с.

Мені дуже імпонують вдумливість і філософські погляди Автора. "Остання любов..." це глибокі переживання Людини, яка відчуває складність життя і свою відповідальність за все, що відбувається у власному житті й не тільки. Книга була написана і видана ще до подій Майдану, але сатира і критика влади як такої, потреба змін і боротьби - ВЖЕ там були відображені. Це КЛАС!


Чемерис В. Ярославна. – Х.: Фоліо,2015 . – 508 с.

«Ярославна» — це роман про княжі міжусобиці, що колись підірвали Русь і загрожують Україні зараз, це розповідь про віковічну боротьбу з кочівниками. Саме тому роман Валентина Чемериса переповнений динамічних і бурхливих пригод, пов’язаних з походом князя Ігоря. Автор скористався жанром роману-есе, що дозволяє позбутися традиційних обмежень і рамок, і виклав своє бачення тих далеких подій.

Переглядів: 707 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси