Середа, 15.05.2024, 01:12
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Жовтень » 21 » Нагороджено місцевих поетів
16:43
Нагороджено місцевих поетів

Підбито підсумки поетичного конкурсу "Немає краще України", який проходив за ініціативи Клубу поетів Покровського краю, що діє при районній бібліотеці, та за фінансової підтримки громадсько-політичної організації "Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ".

Журі конкурсу розглядало роботи анонімно, без зазначення прізвищ авторів, тому оцінювання було об'єктивним і неупередженим. Тож перше місце виборов вірш "Нічний дощ" Валентини Щусь, друге місце отримав твір "Война не щадит" Людмили Зарудної і третє місце присуджено поетичному твору "Краю мій Покровський" Валентини Чепурко. 

На засіданні Клубу поетів, що відбулося 8 жовтня у Покровському районному народному краєзнавчому музеї, переможці отримали премії у розмірі 150, 100 і 80 гривень відповідно до призових місць. Грошову винагороду було вручено і Ярославі Тихій за вірш "Балада про сліпого солдата-пат-ріота", бо поезія сподобалася всім без винятку членам журі своєю натхненністю, емоційністю та щирістю. Іншим учасникам конкурсу дісталися заохочувальні призи.

Зустріч поетів пройшла у дружній атмосфері за філіжанкою чаю з солодощами. У колі однодумців свої твори прочитав Олексій Гасенко, що створило позитивний настрій. Валентина Чепурко подарувала ніжність і витонче ність власних поезій, а Валентина Щусь чудовими осінніми етюдами додала романтичності. Захоплюючим виконанням власних віршів приємно здивувала Ярослава Тиха. На засіданні патріотичні твори прочитав Микола Корявець, а вірші про Україну представила до уваги слухачів Яна Сілецька-Васильєва.

На засіданні були присутнІ працівники районної бібліотеки, заступник редактора газети «Покровський край» Леся Громова та коректор Інна Пазій, ветеран педагогічної праці Валентина Сілецька, представник ВАО «Заступ» Ольга Карабут.

Всі присутні були щиро вдячні за гостинність та міні-екскурсію директору краєзнавчого музею Тетяні Перерві
 
Подібні зустрічі будуть проводитися кожного місяця, адже спілкування з духовно багатими людьми, які бачать цей світ особливо, - цінне і необхідне кожній думаючій людині. І хотілося б, щоб до нас долучалися не лише поети та поціновувачі поезії, а усі творчі люди: художники, фотохудожники, композитори, барди, умільці тощо.

Бажаючим приєднатися можна звертатися по телефону 095-603-71-03.
Від імені учасників і організаторів конкурсу висловлюю подяку всім гостям, членам журі та газеті "Покровський край", ВАО "Заступ" за співпрацю.

Твори переможців будуть опубліковані у газеті "Покровський край".
 
Яна СІЛЕЦЬКА-ВАСИЛЬЄВА,
координатор конкурсу,
голова Клубу поетів.

Переглядів: 609 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Havhunma  
0
Молодці! Я вас дуже рада. Жаль, що мене з вами не було... Хотілось би душу вже відвести - хоча б мовою поезії.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси