П`ятниця, 26.04.2024, 01:44
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2012 » Вересень » 7 » Громадські обговорення
13:52
Громадські обговорення
Функції бібліотек постійно розширюються, особливо завдяки впровадженню  інноваційних технологій, появилися  нові форми роботи, нові послуги. Комп’ютеризація надала додаткові ресурси для  навчання, організації дозвілля, забезпечення організації виробництва, розвитку бізнесу, розвитку мережі публічного доступу громадян / ПДГ/  до урядової інформації, де кожна людина може отримати інформацію органів влади. Серед усіх закладів культури саме бібліотеки найбільше користується довірою населення, знають їх потреби та гарантують право на безкоштовне отримання інформаційних послуг. В сільській місцевості книгозбірні залишаються єдиними соціальними, культурно-інформаційними закладами покликаними лобіювати інтереси територіальних громад. Умови доступу до інформації та бібліотечних послуг ґрунтуються на положеннях Законів України «Про культуру», «Про бібліотеки і бібліотечну справу»     Проте для більшості громадян існують перешкоди в отримані бібліотечних послуг: застаріла матеріально-технічна база, відсутність належного опалення в більшості сільських філіях, незадовільний рівень комплектування бібліотечних фондів та недостатня поінформованість громадськості щодо діяльності та сучасних можливостей бібліотечних установ.

Тому  громадські обговорення  на Дніпропетровщині «Бібліотека нашої громади: сучасне і майбутнє» що триватимуть продовж травня-жовтня 2012 року  в усіх населених пунктах, гарантуватимуть право кожного жителя висловити власну позицію та думку про сучасне бібліотечне  обслуговування,  міркування про те, що потрібно бібліотеці, щоб іти в ногу з часом.  Отримані відомості будуть систематизовані на рівні району по кожному райцентру, місту, кожній сільській раді.

Громадські обговорення – це публічні збори, мета яких виявити та обговорити проблемні питання функціонування книгозбірень, різні точки зору щодо сучасного бібліотечного сервісу.

На жаль, бібліотеки не мають достатньо коштів, щоб мати можливість постійно себе популяризувати - розмістити в населеному пункті білборди, створити відеоролик та ін. Сподіваємося, що громадські обговорення «Бібліотека нашої громади: сучасне і майбутнє» привернуть увагу місцевого населення до діяльності їхніх бібліотек. Хотілося б, щоб кожен зміг подивитися на бібліотеку - як місце, що забезпечить особистий розвиток, відпочинок дитини, творче дозвілля молоді. Бібліотека сьогодні - це найкраще місце для спілкування громади: майданчик для зустрічі молоді, місцевих письменників, митців, представників національних меншин, інтерактивного спілкування між фахівцями , тощо.

Центральною районною бібліотекою та бібліотеками сіл району проводяться усні опитування, анкетування,   планується провести засідання круглого столу , конкурс малюнків: «Бібліотека майбутнього», конкурс колажів: «Моя сучасна бібліотека», конкурс міні-творів: «Моя майбутня бібліотека» , фоторепортажі, створено скриньки для зауважень та пропозицій.

Покровська районна бібліотека почала громадські обговорення з вуличного опитування-анкетування, яке було проведено 8 червня 2012р. в смт. Покровському 4-ма групами опитувачів. Було опитано 50 респондентів різного віку, статі, соціального статусу які висловили свої побажання, пропозиції, міркування.   Аналізуючи матеріали обговорення – анкети, письмові та усні пропозиції робимо висновки,що більшість опитуваних знає про послуги , які надає бібліотека і де вона знаходиться. З опитаних на даний час респондентів,  практично всі вказали на необхідність  придбання комп’ютерної техніки, сучасних меблів, створення комфортних умов, але основна проблема - відсутність у фонді сучасної художньої літератури, галузевої літератури, періодики. Молодь хоче мати змогу послухати в бібліотеці популярну музику, подивитись відео он-лайн, вчасно прочитати новий бестселер і просто приємно поспілкуватись.

Фотозвіт


Шановна громадо! ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ у громадських обговореннях «Бібліотека нашої громади: сучасне і майбутнє». Долучитися до них можна буде  до 1 жовтня 2012 року, подавши пропозицію у Покровську центральну районну бібліотеку та всі сільські  бібліотеки району або залишивши коментар, про те, якою має бути сучасна бібліотека та що ви можете запропонувати для покращення її роботи. ВАША ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ  НАС!

Переглядів: 1033 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси