Четвер, 25.04.2024, 23:20
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Лютий » 16 » День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
13:37
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
Ти – вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокій.
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей.
Не всі вернулися сини із тих ночей…

15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 24 роки тому було закінчено виведення радянських військ з Афганістану. Це день, коли ми офіційно згадуємо про тих, хто в більшості своїй не з власної волі побував на війні в мирний час. Цей день пам´ятний , довгожданий і хвилюючий актом - виведенням радянських військ з Афганістану.

14 лютого в читальній залі було проведено годину мужності «І знов мені Афган приснився…» для учнів Покровської гімназії. На зустріч було запрошено воіна –інтернаціоналіста Рябчука Ю.М., який поділився з учнями своїми спогадами.

Бібліотекарі розповіли учням про події Афганської війни 1979-1989 років. Мова йшла про те, що ця дата дає можливість подивитися на нашу історію, дати їй об’єктивну оцінку, і зрозуміти ,що головним героєм цих подій був солдат, який виконував свій військовий обов´язок. Ця війна в Афганістані! Ми її завжди пам’ятатимемо , вона завжди болітиме нам і буде сумним нагадуванням про ті страшні часи і нашу причетність. Спогади ветерана, вірші що звучали у виконанні учнів та ведучих, пісні про афганську війну надали особливої, щемливої та урочистої атмосфери цій зустрічі.

Під час заходу до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в РДА бібліотекарями читальної зали у фойє залу засідань була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Пекучий вітер Афгану». Матеріали виставки з цікавістю були переглянуті учасниками свята.

Особливий інтерес викликали книги «Афганський перевал» - збірка творів воїнів-афганців Дніпропетровщини та книга нашого земляка (Кривий Ріг) журналіста, письменника, драматурга Ігоря Моїсеєнка «Сектор обстрілу — Аісти»

Моісєєнко І. О. «Сектор обстрілу — Аісти»: Роман. — Київ «Криниця» 2010, 384 с

«Прочитав на одному диханні ... не міг стримати сліз ...» - перед боєм в Нью-Йорку, Чемпіон Світу Віталій Кличко. 

Один з лауреатів держ. програми «Українська книга - 2006» - роман "Сектор обстрілу" критики називають шедевром сучасної військової прози.Сектор обстрілу - це ешафот, на якому війна четвертує безсмертні душі майбутніх, можливо, Да Вінчі чи Мікеланджело. Так був убитий незвичайно обдарований Поет-герой «АЇСТ» (А.І.Стовба), в підрозділі якого служив автор цього твору. Цю книгу можна взяти в нашій бібліотеці, або читати онлайн.





Фотозвіт

 

 

 


Більше фото на фейсбуці
Переглядів: 1280 | Додав: pokrlib | Теги: бібліотечні заходи | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси