П`ятниця, 26.04.2024, 21:18
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Березень » 26 » На допомогу патріотичному вихованню
15:39
На допомогу патріотичному вихованню

20 березня 2015 року в читальні залі районної бібліотеки відбулася нарада працівників культури та районний семінар бібліотечних працівників «Сучасні аспекти діяльності бібліотек на допомогу патріотичному вихованню». 

На цих заходах бібліотекарі району розглянули актуальні питання роботи бібліотек в сучасних умовах, намітили шляхи їх вирішення.

Штепенко В.І., директор Покровської центральної районної бібліотеки акцентувала увагу на питанні оптимізації роботи бібліотек та передачі бібліотечних фондів, що знаходяться в сільських та селищних бібліотеках на баланси сільських та селищних рад.

Бібліотекарі ознайомилися з електронною системою моніторингу мережі публічних бібліотек, що запроваджується в Україні (ЕСМаР) та поданням звітів в електронній формі.

Постоногова О.В., методист І категорії Покровської центральної районної бібліотеки розповіла про роботу бібліотек щодо проведення інформаційно - просвітницьких заходів, спрямованих на підтримку і розвиток української ідентичності, формування у молоді патріотичних почуттів. 

Бібліограф ЦРБ Таращук Л.В. поділилася досвідом роботи Покровської центральної районної бібліотеки щодо популяризації книг з історії боротьби українського народу за державний суверенітет та територіальну цілісність України, вшанування сучасних захисників – героїв АТО, волонтерську діяльність, надання інформаційних послуг в Інтернет - центрі, в тім числі на допомогу тимчасово переміщеним особам.

Котенко О.І., завідуюча відділом обслуговування Покровської центральної районної бібліотеки проінформувала присутніх про участь бібліотек в обласному читацькому марафоні «Пам'ять – нескінченна книга» та обласному літературному конкурсі «Герої моєї Вітчизни», присвячених 70-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні та направлених на вшанування пам’яті до безсмертних справ і традицій старших поколінь, виховання громадянськості та патріотизму, ознайомила з заходами, які проводяться бібліотекою в цьому напрямку.

В районі започатковано проведення літературних читань до 100-річчя від дня народження А.М.Хорунжого, письменника-земляка, багато творів якого присвячені темі війни 1941-1945 років 

Вініченко Р.П., завідуюча Покровської районною дитячою бібліотекою розповіла про актуальні завдання бібліотек, щодо патріотичного виховання дітей, проведення благодійної акції «Книжковий дім, відкритий всім», метою якої є збір книжок для відновлення фондів бібліотек для дітей, що постраждали в результаті проведення бойових дій на сході України.

Відбулася презентація книжкових виставок «Солдати Перемоги: подвиг безсмертний, слава вічна», «Нові часи – нові герої, «Час. Люди. Події» 

Штепенко В.І.

http://pokrlib.at.ua/news/na_dopomogu_patriotichnomu_vikhovannju/2015-03-26-152

Posted by Покровська центральна районна бібліотека on 27 березня 2015 р.

Переглядів: 657 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси