Субота, 27.04.2024, 06:42
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Листопад » 20 » Хлібороб за покликом душі
12:53
Хлібороб за покликом душі

17 листопада виповнилося 110 років з дня народження Героя Соціалістичної Праці, голови колгоспу - міліонера «Побєда», заслуженого працівника сільського господарства, персонального пенсіонера союзного значення І. Г. Кісенка.

«Хлібороб за покликом душі» під такою назвою в читальній залі ЦРБ пройшов вечір-портрет, присвячений ювілейній даті з дня народження легендарної людини - І.Г.Кісенка. На захід були запрошені учні груп ТМ-11-1 та ТМ-13-1 ВПУ-75, директор історико – краєзнавчого музею Т. В. Перерва,Петро Петрович Цибулька. соратник і друг І. Г. Кісенка, якій біля 20 років працював разом з ним, . Із розповідей директора Покровського народного історико-краєзнавчого музею Т.В.Перерви та зав. відділом обслуговування Покровської ЦРБ О.І. Котенко присутні ознайомилися з життям, трудовою біографією та мудрими принципами керування І.Г.Кісенка. Виступи супроводжувалися мультимедійною презентацією, яку підготувала бібліограф Таращук Л.В.

Зацікавлено слухали живий, образний виступ колишнього секретаря партійної організації колгоспу «Побєда» П. П. Цибульки, який протягом багатьох років працював поряд з І. Г. Косенком .

Іван Григорович з вщент зруйнованого після війни господарства, за роки свого керівництва зумів створити зразкове сільськогосподарське підприємство. Якім в ті роки тоді був колгосп "Побєда”, красномовно говорили багаті садиби колгоспників, гарні вулиці з фруктовими деревами, впорядковані тваринницькі містечка, повні комори зерна, високі трудові здобутки в усіх галузях. "Побєда” у ті роки — це щедрі урожаї всіх сільськогосподарських культур, це — гомінливі, наповнені дітворою дитячі садочки і школи, це — широка участь трудівників у художній самодіяльності, це — новий спортивний комплекс і затінок верб над тихою Вовчою. "Степовою академією” назвали колгосп "Побєда” у книзі, що в 1984 році вийшла у видавництві "Планета”. Також Петро Петрович з гумором і щиро ділився спогадами про унікальну людину – Івана Григоровича Кісенка, якій був і неперевершеним дипломатом, мудрим господарником, доступним, чесним і відкритим до людей, а також людиною високої культури, який намагався зробити життя колгоспників не тільки заможним, а й красивим, культурним, сучасним.

На завершення вечора під супровід пісні Раїси Кириченко «Це моя земля» було представлено фотофільм «Іван Григорович Кісенко», який створила бібліотекар дитячої бібліотеки Бобир С.І.

В бібліотеці працювала книжково-ілюстративна виставка, присвячена 110 річниці з дня народження І.Г Кісенка.

 

 

«Хлібороб за покликом душі» під такою назвою в читальній залі ЦРБ пройшов вечір-портрет, присвячений ювілейній даті з дн...

Posted by Покровська центральна районна бібліотека on 20 листопад 2015 р.

 

Переглядів: 526 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси