Четвер, 28.03.2024, 21:32
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 8 » Волонтери. Мобілізація добра
17:28
Волонтери. Мобілізація добра

Що спонукає людей допомагати ближньому? Який він сучасний український волонтер?

У читальній залі Покровської ЦРБ відбувся вечір - зустріч «Волонтери. Мобілізація добра», присвячений Міжнародному дню волонтера, який районна бібліотека провела спільно з районним історико-краєзнавчим музеєм. 

На нашу зустріч ми запросили покровських добродійників, щоб дізнатися про їх діяльність, про труднощі з якими вони стикаються, для того, щоб показати, яку величезну роботу нині виконують ентузіасти на Покровщині, і як треба нові сили, адже поле волонтерської діяльності зростає щодня. 

Запрошені Процан Валентина Павлівна, координатор волонтерського руху підприємців Покровщини, волонтер Михайло Михайлович Дрогобицький, Тетяна Василівна Бугай, голова правління благодійної організації «Олександрівський фонд розвитку громади». Вони розповіли про свою діяльність, про особливості роботи волонтерів в умовах, коли на нашу землю прийшла війна. Попри всі труднощі, які Українській державі доводиться долати , вражає згуртованість, патріотизм та небайдужість наших земляків, які активно забезпечують воїнів Збройних сил життєво важливу допомогу. 

Члени волонтерської організації ВПУ-75 розповіли про різні напрямки волонтерської діяльності учнів та педагогічного колективу ВПУ-75.

Зоя Сіренко та Віталій Поляков представники молодіжної громадської організації «Енерджи», розповіли про напрямки своєї волонтерської дяльності. 

Заступник голови РДА Л.О. Давиденко висловила щиру вдячність волонтерам за їхню добровільну самовіддану щоденну працю. Звернулася до присутніх із закликом не бути байдужими до чужого горя, не стояти осторонь, а протягнути руку допомоги. З нагоди свята Людмила Олександрівна вручила волонтерам подяки за активну громадянську позицію підтримку військовослужбовців Збройних сил України, розвиток волонтерського руху на Покровщині та з нагоди Міжнародного дня волонтера. Подякою відзначено координатора волонтерського руху підприємців Покровщини В.П. Процан, яка активно допомагає учасникам АТО та переселенцям. Подяку отримав М.М. Дрогобицький, який часто відвідує військових у зоні бойових дій. Дрогобицькі всією родиною шиють військове обмундирування, виготовляють меблі для учасників АТО. Нагороджено голову правління Благодійної організації "Олександрівський фонд розвитку громади" Т.В. Бугай, яка згуртовує односельчан та всіляко підтримує солдатів. Також отримали подяки Т.М. Головко, В.М. Безверха, котрі допомагають нашим землякам медикаментами, продуктами харчування, одягом. Вручено подяку і педагогічному колективу та учням ВПУ № 75, які збирають кошти, продукти та ліки для української армії.

Подякували на святі сім'ї Лазарів – Віктору та Інні, сім`ї Кісенків ­– Олегу та Вікторії, Василенків – Андрію та Марині, завідуючій Данилівським сільським клубом Л.В. Кулазі, групі її волонтерів. Вони плетуть шкарпетки для воїнів АТО. Не можна не згадати Оксану Павлюк, яка активно допомагає бійцям, молодіжну волонтерську організацію "Енерджі" та реабілітаційний центр "Свобода” – також небайдужих до проблем воїнів-бійців. Вони допомагають не лише коштами, а й просто теплими дружніми словами підтримки. Під час зустрічі на екрані демонструвалася мультимедійна презентація про героїв вечора. Для всіх прозвучав музичний подарунок у виконанні викладача музичної школи Дмитра Кравця, присвячений усім волонтерам України.

 

 

У читальній залі Покровської ЦРБ відбувся вечір - зустріч «Волонтери. Мобілізація добра», присвячений Міжнародному дню в...

Posted by Покровська центральна районна бібліотека on 8 грудня 2015 р.

 

Переглядів: 550 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси