П`ятниця, 29.03.2024, 01:04
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Червень » 14 » Успішний "WikiDay"
20:30
Успішний "WikiDay"

У нашій бібліотеці успішно відбувся конкурс "WikiDay", організаторами якого виступили програма "Бібіліоміст" у співпраці з "Вікімедіа Україна".

Метою проведення заходу було поширення знань про Покровський район та його визначних діячів завдяки використанню онлайн ресурсів Вікіпедії, сприяння поширення інформації про ресурси вікіпедії, а також популярізація величезного масиву краєзнавчих матеріалів, накопичених в бібліотеці, залучення мешканців району для творчого інтелектуального відпочинку в бібліотеці.

Для інформування читачів про захід використовувалися усні запрошення, було створено оголошення на сайті бібліотеки, та вивішено на ньому онлайн-банер.Розміщено оголошення на сайті Покровський форум Для допомоги учасникам WikiDay в пошуку інформації в бібліотеці було оформлено інформаційний стенд "Покровський краю, степова перлина", де зібрані конволюти краєзнавчої тематики, книги, альбоми, підшівки газет і журналів.

До заходу долучилося три працівники бібліотеки та шість наших читачів. Дуже корисну і результативну допомогу у поясненні принципів створення статей і редагування вікіпедії надав її представник, а бібліотекарі зробили огляд-презентацію інфостенду.Учасники обговорили тему WikiDay , кожен обрав собі тему статті. І робота біля комп'ютерів почалась.

 Хоча всі учасники вікіпедистами були вперше, результатом стало створення восьми статей про визнатних покровчан та Покровський край.

Пропонуємо Вам їх переглянути:

Віктор Єгорович фон Графф

Гасенко Олексій Павлович

Гнєдін Дмитро Титович

Каришев Микола Олександрович

Кісенко Іван Григорович

Дуб смерті

Герб Покровського

Прапор Покровського

Час, проведений ентузіастами знань - учасниками Бібліотечного WikiDay,  пролетів непомітно і досить результативно і так всім сподобався, що позакінченню, за горнятком кави, вирішено було створити при бібліотеці гурток вікіпедистів.

Інформаційний стенд

Перед початком роботи команда учасників ознайомилася з новими надхїодженнями до бібліотеки

Команда вікі-драйверів готова для інтелектуального дозвілля

Огляд матеріалів інфостенду                                                                                                                                                                         

Починаємо!

 В роботі

Запрошуємо вас до нашої бібліотеки, де ви зможете також навчитися редагувати Вікіпедію й писати статті, що цікавлять Вас особисто.

Переглядів: 733 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 1
1 Яна  
0
Яку велику справу робите! Толік - тобі респект!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси