Субота, 20.04.2024, 14:56
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 26 27 »

Традиційно ромів в Україні та за її межами сприймають як носіїв колоритної культури. З усіх національних меншин роми найменш інтегровані у суспільство,. І ця відокремленість часто є причиною настороженого, а часом і ворожого ставлення суспільства до циган

З ними пов'язано чимало стереотипів — щодо способу життя, заробітку, виховання дітей тощо. З огляду на ці особливості, а також часто дискримінаційне ставлення до ромів, у низці європейських країн вони отримали особливий статус — транснаціональної меншини. Міжнародні організації докладають чимало зусиль, аби залучити її до соціальних процесів та інтегрувати в суспільство. В Україні донедавна не було окремого напряму державної політики, спрямованого на інтеграцію ромів, а відповідно — і спеціальних програм. Таку вимогу — розробити й затвердити стратегію щодо ромів та прийняти план заход ... Читати далі »

Переглядів: 801 | Додав: Адміністратор | Дата: 14.04.2016 | Коментарі (0)

11 квітня весь світ святкує День визволення в'язнів фашистських концтаборів. В  цей день 1945року в'язні Бухенвальд підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців і вийшли на свободу. Учасники повстання відбили і утримували за собою табірні площі.

Вони почали передавати в радіоефір сигнал "SOS". Через кілька днів американські війська які знаходилися поблизу, дісталися до табору. Насамперед американці видали указ про здачу ув'язненими наявного у них зброї. Батальйон радянських військовополонених відмовився здати зброю, оскільки воно є єдиним доказом проведеного в таборі збройного визвольного повстання.

Батальйон продовжив своє існування як самостійна військова одиниця. У результаті цього повстання були звільнені в'язні фашистських концтаборів Бухенвальд і Дора, 22 квітня звільнені в'язні Заксенхаузена, 29 квітня - Дахау, а 30 квітня ... Читати далі »

Переглядів: 562 | Додав: Адміністратор | Дата: 09.04.2016 | Коментарі (0)

Всесвітній день здоров’я, який щорічно відзначається 7 квітня, спрямований на залучення широкої громадської уваги до проблем і питань здоров’я. Піклування про своє здоров’я і фізичну досконалість – обов’язок кожної людини. Питання збереження здоров’я особливо актуально в молодіжному середовищі серед підростаючого покоління. Якраз молодь, що навчається з найменшою увагою і відповідальністю ставиться до свого здоров’я, тим самим закладаючи фундамент для майбутніх хвороб, раннього зниження розумової і фізичної працездатності. Ось чому так важливо говорити про здоровий спосіб життя, про вплив фізичної культури і спорту на здоров’я людини, про закалювання, раціональне харчування, особисту гігієну і гігієну розумової праці. Бо все це допоможе в досягненні основної мети – зберегти, зміцнити, покращити своє здоров’я. Бо здоров’я – обов’язкова умова якісного життя кожної людини. Щоб бути здоровим, енергійним, творч ... Читати далі »

Переглядів: 503 | Додав: Адміністратор | Дата: 09.04.2016 | Коментарі (0)

Що таке поезія? Це - свято:
Грає в тобі музикою слів,
Молодечо, радісно, крилато
Викресає іскру з почуттів…

21 березня, в день весняного рівнодення, щороку відзначається Всесвітній день поезії, який було започатковано делегатами 30-ої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1999 році.

Перший Всесвітній день поезії пройшов у столиці Франції у 2000 році, в штаб-квартирі ЮНЕСКО.

Основна мета святкування Всесвітнього дня поезії становить заохочення мовного розмаїття та підтримку зникаючих мов за допомогою поезії. Свято покликане сприяти розвитку поезії, поверненню до традиції поетичних читань, викладанню поезії, відновленню діалогу між поезією та іншими видами мистецтва (театром, танцями, музикою, живописом), а також заохочення видавничої справи та створення на сторінках засобів масової інформації позитивного образу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого для людей. Це реальна можливість проявити свої ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: Адміністратор | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)

Чимало наших співвітчизників прославило ім'я України своєю творчою працею як у рідній землі, так і по всьому світу. Та є серед українців постаті, велич яких не може поміститись у рамки національного буття — постаті світового, планетарного масштабу, що є скарбом усієї людської цивілізації. Їх називають пророками, велетами духу.

9 березня 1814 року, у селі Моринцях на Черкащині народився Тарас Григорович Шевченко. Щороку відзначають українці на своїй землі і в зарубіжжі річницю від дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Шевченка. Ми називаємо його ще апостолом правди і свободи, нескореним борцем за волю України.

Щоб усвідомити, ким є для українців Тарас Шевченко, достатньо лише пригадати, що в кінці XIX та в першій половині XX століть і на Сході і на Заході України, на еміграції та численних поселеннях, практично в кожній українській хаті — чи то хаті селянина, чи робітника, чи службовця, або ж інтелігента на най ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: Адміністратор | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» заснований у 1999 році і щорічно визначає кращі книжки, видані в Україні

До рейтингового дослідження «Книжка року-2015» потрапили книжки видані від грудня2014 до грудня 2015 року українськими видавцями самостійно або у співпраці з іноземними партнерами. В семи тематичних номінаціях було оцінено 1022 видання.

Гран-при 27 Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2015» визначається шляхом персонального голосування усіх експертів за коротким списком із 10-ти претендентів, укладеним з книжок, які набрали найбільшу кількість балів під час експертного опитування.

       ... Читати далі »

Переглядів: 459 | Додав: Адміністратор | Дата: 03.03.2016 | Коментарі (0)

Наша бібліотека поповнила свої фонди новою літературою за програмою «Українська книга»

Ульяненко, Олесь. Сталінка. Дофін Сатани : романи / О. Ульяненко. – Харків : Бібколектор, 2015. – 507 с.

Найбільш резонансний твір письменника, один із перших культових романів нового часу. Саме за «Сталіну» письменник одержав Малу Шевченківську премію. Автор малює життя людей в божевільні, що перетворилися на рослини. І тільки віра в Бога допомагає людям вистояти в цьому божевільному світі.

 


Ульяненко, Олесь. Серафима : роман / О. Ульяненко. – Харків : Фоліо, 2015. – 217с.

Це відверта історія життя дівчини – вбивці. Про цей роман, як і про інші свої твори, автор говорить: «Намагаюсь показати темні сторони суспільства, щоб донест ... Читати далі »

Переглядів: 708 | Додав: Адміністратор | Дата: 01.03.2016 | Коментарі (0)

Книга краєзнавця Володимира Олексійовича Процана «Дібрівка у вогні» (Процан В. О. Дібрівка у вогні: Збірка спогадів. – Дніпропетровськ: Пороги, 2015, - 300 с. ) стала помітною подією культурного життя Покровського району. Книга викликала жвавий інтерес. Перші ж надходження тиражу миттєво розкупалися покровчанами і мешканцями району.

Особливе зацікавлення викликане не тільки безсумнівними художніми якостями, але й тому, це перша книга, в якій зробле ... Читати далі »

Переглядів: 1117 | Додав: Адміністратор | Дата: 27.02.2016 | Коментарі (0)

У 2013-2014 роках в Україні відбулася безпрецедентна подія – народ повстав проти свавілля корумпованої влади. «Революція Гідності». Саме так назвали ці буремні дні боротьби народу проти злочинної влади, що тривала впродовж усіх зимових місяців 2013-2014 р. та призвела до повалення тоталітарного режиму.

Внаслідок злочинного насильства влади проти громадян мирний протест перетворився на революційний рух, який призвів до корінних політичних змін, і в першу чергу змін у свідомості українців.

Майдан. Мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва. Майдан став епіцентром суттєвих перетворень, лабораторією якісно нових суспільних відносин. Не виключено, що наслідки цього вибуху гніву і гідності, який вивільнив колосальну енергію змін даватимуться взнаки не одне десятилі ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Додав: Адміністратор | Дата: 19.02.2016 | Коментарі (0)

Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття. Поетичне слово здатне проникати в таємниці людської душі, розвиває уяву, викликає найрізноманітніші емоції, вчить людину мислити , дає змогу побачити навколишній світ свіжим поглядом, допомагає розібратися в своїх переживаннях.

У нашому районі проживає багато людей, талановитих і неординарних, небайдужих до слова, до життя. Ці люди — поети, вони передають вогонь та біль своєї душі за допомогою поетичного слова. Клуб покровських поетів  об’єднав  творчих особистостей,  талановитих  людей   Покровського   краю  -  письменників,  поетів  та   шанувальників   літературного  слова. При кожній зустрічі члени клубу читають свої нові твори, обговорюють, сперечаються,  радяться. Клуб проводить поетичні вечори , благодійні концерти, творчі лабораторії, майстер – класи,  на засідання приходить  ... Читати далі »

Переглядів: 535 | Додав: Адміністратор | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси