П`ятниця, 19.04.2024, 08:37
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2016 » Грудень » 21 » Зустріч з видатними спортсменами-земляками
16:04
Зустріч з видатними спортсменами-земляками

Багатовіковий дослід поколінь переконує нас в тому, що в різноманітному спектрі людських цінностей особливе місце належить здоров’ю.

На початку третього тисячоліття, коли у складній екологічній ситуації людина відчуває значне зниження життєвих сил організму, необхідно людям переглянути споживацький підхід до свого здоров’я й переорієнтуватися на сповідування здорового способу життя.

Здоров’я – це результат сукупного впливу багатьох чинників (економічних, соціальних, біологічних, педагогічних тощо). Безперечно, у комплексі цих чинників фізичній культурі відведено одне з провідних місць, тому що нині, як ніколи, гострою є проблема зміцнення здоров’я населення засобами фізичної культури. Перебороти пасивне ставлення до спортивно-оздоровчої діяльності та фізичної культури можна тільки шляхом цілеспрямованого виховання в людей переконаності в необхідності правил і норм активної рухової діяльності.

Відповідно зростає значення фізичної культури як засобу оптимізації режиму життя, активного відпочинку, збереження і підвищення працездатності особливо серед учнівської молоді. Якраз молодь з найменшою увагою і відповідальністю ставиться до свого здоров’я, тим самим закладаючи фундамент для майбутніх хвороб, раннього зниження розумової та фізичної працездатності.

Ось чому так важливо говорити про здоровий спосіб життя, про вплив фізичної культури і спорту на здоров’я людини, про загартовування, раціональне харчування, особисту гігієну і гігієну розумової праці. Все це допоможе в досягненні основної мети – зберегти, зміцнити, покращити своє здоров’я. Здоровий спосіб життя сьогодні – це вимога часу.

Тому в районній бібліотеці актуальною є популяризація літератури з питань спорту та здорового способу життя. Протягом року бібліотека проводить заходи, які пропагують здоровий спосіб життя, сприяють організації дозвілля молоді, залучають до читання, знайомлять із цікавими людьми та їх захопленнями.

Нещодавно в читальній залі Покровської ЦРБ відбулася зустріч учнів груп ТМ-16-1 та ТЕ-16-3 ВПУ-75 з С.І.Волковим. Свою долю Сергій Іванович пов’язав зі спортом та пропагандою здорового способу життя серед молоді та дорослого населення. Все життя сам займається спортом, викладав уроки фізкультури в школах, займався вихованням спортсменів, пише історію спорту Покровщини.

Надзвичайно цікава людина, Сергій Іванович, розповів учням про переваги заняття фізкультурою і спортом, про цікаві випадки з життя спортсменів та видатних людей, демонстрував свою майстерність, запропонував присутнім учням на весні, під час проведення Тижня здоров’я в Україні провести змагання з вправ на розвиток силової підготовки та вправності. Маючи поважний вік, Сергій Іванович до цих пір знаходиться в чудовій спортивній формі, нещодавно встановив рекорд по жонглюванню м’яча ногами на швидкість, приймав участь у районних змаганнях з футболу, не поступаючи молоді в майстерності.

Назустріч було запрошено ще одного гостя - учня Покровської ЗОШ №2, Віталія Стальченка, який починав займатися спортом у футбольній секції, що вів тоді С. І. Волков. Згодом, Віталій почав займатися боксом у славнозвісного тренера Фелікса Мамедова. В 16 років Віталій кількаразовий чемпіон України, майстер спорту, призер змагань Європейського рівня по боксу.

З захопленням присутні слухали розповідь Віталія про

розклад та навантаження на тренуваннях, про збори, на яких тричі на день проводяться тренування та самі змагання, учні задавали питання та брали автограф у зірки боксу Покровщини. Простий, самодостатній, розумний, скромний, юнак, який не хворіє зірковою хворобою, незважаючи на високі досягнення в свої шістнадцять років. Віталій є гарним прикладом для наслідування.

Зустріч пройшла насичено і піднесено всі присутні були залучені до фізкультхвилинки, з задоволенням відповідали на питання вікторини. Призи з спортивною символікою дісталися самим, розумним і фізично підготовленим. По закінченню зустрічі учні ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «О, спорт, - ти життя…», де розміщені книги з фізичного виховання та матеріали з історії розвитку спорту на Покровщині.

Організатори заходу щиро вдячні ветерану спорту Покровщини С.І.Волкову та Віталію Стальченко за цікаву та корисну програму зустрічі.

Зав.відділом обслуговування Покровської ЦРБ

Котенко О.І.

Переглядів: 541 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси