Вівторок, 23.04.2024, 15:04
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2018 » Січень » 27 » Зустріч з творчим земляком
18:30
Зустріч з творчим земляком

Вже стало традицією запрошувати талановитих творчих земляків на гостину до Покровської бібліотеки.

Минулої п’ятниці на зустріч з уродженцем Покровського, який зараз мешкає в Києві, Василем Федоровичем Колісником зібралися місцеві краєзнавці, поети, художники, молодь – старшокласники Покровської гімназії, були присутні також селищний голова С.А. Спажева, начальник соціально-гуманітарного відділу селищної ради Т.Ф. Колісник та її замісник Л.Б. Помазан. А головною подією зустрічі стало дарування В.Ф.Колісником власноруч написаної копії картини А. Манастирського «Запорожець» Покровському історико-краєзнавчому музею. Цю картину часто називають портретом Івана Сірка, легендарного кошового отамана, чиє ім’я тісно пов’язане з нашим селищем

Василь Федорович народився в Покровському, після закінчення школи вступив до Львівського вищого військово-політичного училища. За час військової служби побував в багатьох гарячих точках, Афганістані, Карабасі. Був поранений. Коли Україна отримала Незалежність, був одним з тих, хто створював Збройні Сили України. Зараз працює замісником директора наукового інституту, якій також пов’язаний з розробкою систем зв’язку і локаторів для армії.

Під час свого виступу він дотепно, з гумором і дуже цікаво розповів про своє життя, службу, хобі. А талантів і захоплень у нього багато. Він гарно малює, займається чеканкою, виготовляє вироби з дерева, захоплюється кулінарією.

Зустріч була дуже щирою і душевною.

В своїх виступах поет і козачий генерал М.О. Корявець, підприємець і меценат О. Булах, Т.Ф Колісник, директор музею Т.В. Перерва в основному звертаючись до молодшої частини аудиторії, говорили про значення зв’язку зі своєю малою батьківщиною, де кожен черпає і натхнення і силу , як важливо займатися творчістю, розвивати свої таланти, бути наполегливим в навчанні і роботі. Дякували Василю Федоровичу за цікаву зустріч і дар місцевому музею. Додали святкового настрою пісні місцевого поета і композитора О.П. Гасенка у виконанні В. Ковнір.

Спілкування, спогади продовжилися за горнятком чаю з солодощами.

Переглянути фото

Переглядів: 496 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси