Субота, 20.04.2024, 08:55
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Жовтень » 23 » Зустріч з письменницею Ольгою Ворончихіною
17:17
Зустріч з письменницею Ольгою Ворончихіною

Доброю традицією в Покровській центральній районній бібліотеці стало проводити зустрічі з письменниками, поетами - нашими земляками. 

23 жовтня в читальній залі бібліотеки для учнів ВПУ-75 відбулася зустріч з незвичайною, талановитою жінкою, нашою землячкою Ольгою Ворончихіною, театральним режисером за фахом, письменницею за покликанням.

У видавництві «Піраміда» у 2013 році вийшла її книга «Три монети», щебпак та інші приємності».

Ім’я Ольги Ворончихіної стало відомим після виходу вже першої книги авторки.

Ольга Ворончихіна дуже любить працювати з дітьми, тому недивно, що першу свою книгу "Три монети", щебпак та інші приємності" написала для підлітків, адже вважає, що для них не вистачає літератури. Хоча додає - книга для всіх, кому література потрібна як ковток свіжого повітря.

Про свою книгу, а також величезну жагу бути молодою і свою цікавість до сакральних знань українського народу письменниця розповіла на зустрічі з юними користувачами бібліотеки. Її книга «Три монети», щебпак та інші приємності» увійшла до списку на премію «Дитяча Книга року ВВС – 2013»

Це містично-фентезійна історія, де казки, легенди та усілякі чудеса так і крутяться навколо нас.

Дівчинка-підліток несподівано виявила, що у спадок від бабусі отримала відьомський дар. А до того ж бабуся ще й завбачливо лишила заповіт з наказом пройти повний курс чарівницького коледжу. Дія розгортається у згоді з тим моральним постулатом, що зло завжди породжує зло, а добро таки здебільшого, хай і не завжди, породжує добро. Чарівницькі здібності урізноманітнюють ігри й розваги, але часом у замку-коледжі, як і в реальному житті, потрібно допомогти тому, хто потрапив у біду, поступившись власними інтересами.

Всі герої книги дуже веселі. Книга написана з гумором, легко. та дотепно, від неї неможливо відірватись до останньої сторінки. 

Пані Ольга цікаво та дуже артистично представила героїв своєї книжки, смішно відтворюючи навіть особливості їхньої мови.

Треба відзначити – це неймовірна сучасна українська мова, якою написана книга. В книзі використано сакральні знання українського народу з дохристиянських часів про містичних істот і створінь. Усі вони взяті з українських міфів та переказів. Насправді «Три монети, щебпак та інші приємності» це та магія і позитив, якого зараз бракує у житті.

Читач для Ольги Василівни – це людина, яка втомилася від засилля в літературі, пресі, телебаченні «тяжких» повідомлень, втомилася від тяжких часів. Людина, яка хоче ковток свіжого повітря, коли можна просто відкрити книжку і розважитися, посміятися.

Зустріч пройшла в дуже теплій атмосфері. Відкрита, щира людина, гарний оповідач, О. Ворончихіна із задоволенням поділилася із читачами про своє дитинство, розповіла , як почала писати вірші, есеї, а потім і книги. Вона почала писати з третього класу. З п´ятого - стала юнкором районної газети. Логічно, що по закінченню середньої школи, стала кореспондентом і редактором багатотиражної газети. Писати вірші, на той час, було як дихати. Але публікувати не наважувалась. Дуже любила читати.

Режисуру опанувала вже у дуже дорослому віці. Вступила у 27років. Тобто рішення і вибір були зовсім свідомими. Закінчила Дніпропетровське училище культури з червоним дипломом. Одним з найулюбленіших предметів (окрім акторської майстерності і сценічної мови) була сценарна майстерність. Тобто: все життя підсвідомо накопичувала знання як правильно писати, як донести свою думку до читача (глядача). І - як результат - з´явилася перша книга .Каже, що віршів більше я не пишу. Навіть не можу пояснити з якої причини. Можливо "перехворіла"? А от з прозовими творами зупинятися не збираюся. Є декілька цікавих задумок, окрім закінчення трилогіі "Три монети",

( «Три монети, щебпак та інші приємності» задумана як тритомник. Зараз в роботі вже другий том і планується до наступного Форуму видавців у Львові - дописати дві наступні книги.) Зараз сім’я письменниці мешкає у Львові.

На згадку про зустріч в районній бібліотеці авторка подарувала книги для районної бібліотеки, для бібліотеки ВПУ-75, присутнім. За автографами вишикувалася справжня черга. Для всіх присутніх на зустрічі відбулося справжнє свято спілкування з розумним, цікавим, дотепним співрозмовником.

Після заходу учні, які ще не були знайомі з творчістю письменниці, взяли книги для читання в бібліотеці. Адже головною метою подібного роду заходів є не тільки знайомство читачів з творчістю письменниці та естетична насолода від спілкування з автором, а й залучення їх до читання, на яскравому прикладі того, яку роль книга зіграла в житті особистості.

 

 

23 жовтня в читальній залі бібліотеки для учнів ВПУ-75 відбулася зустріч з незвичайною, талановитою жінкою, нашою земляч...

Posted by Покровська центральна районна бібліотека on 23 жовтня 2015 р.

 

Переглядів: 498 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси