Субота, 20.04.2024, 01:20
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2016 » Грудень » 20 » Живопис – це найяскравіший портрет душі автора
17:22
Живопис – це найяскравіший портрет душі автора

Картини, музика, театр, книги, фільми дають людині ні з чим не зрівнянні радість і задоволення, дають поживу її розуму і почуттям. Живопис – це взагалі найяскравіший портрет душі автора. Картини створюються лише тоді, коли людина справді відкриває своє серце і дозволяє фарбам передати усі свої емоції та почуття.

На Покровщині багато талановитих митців, в тому числі і художників. Здебільшого ми можемо побачити роботи наших художників - земляків під час районних свят , на виставках народних умільців. А персональна виставка потребує особливих умов , організації і великої підготовки самого майстра.

Завдяки ентузіазму художників, та працівників районного історико-краєзнавчого музею протягом останніх трьох місяців в залі сучасності музею відбулися три персональні виставки художників – земляків: Світлани Сокольник, Анатолія Чорнобривця, Володимира Кулакова.

Багато покровчан, працівників різних організацій, представників влади, знайомі, друзі, сусіди, школярі, учні ВПУ, навіть маленькі поціновувачі мистецтва – вихованці дитячих садків могли побачити і насолодитися мистецтвом художників – земляків.

Криворізька художниця Світлана Сокольник свою першу персональну виставку вирішила зробити в Покровському, тому що, як вона говорить, це її батьківщина, тут вона народилася, звідси витоки її творчості. Творець своїм мистецтвом повинен нести у світ добро – таке життєве кредо художниці, тому і виставка проходила під назвою «Твори добро». На виставці було представлено понад 20 творів. Переважно авторка працює в жанрі натюрморту, полюбляє експериментувати, випробовує різну техніку малювання. Її стиль – світлий, довершений, з декоративними елементами та яскравими незабутніми образами. Її натюрморти та пейзажі вражають соковитістю фарб, насиченістю малюнка.

«Мій чарівний світ» - таку назву мала персональна виставка Анатолія Чорнобривця. Анатолій Чорнобривець знаний і шанований на Покровщині та за її межами художник. Рукою Анатолія Миколайовича Чорнобривця розписані церкви і храми у Покровському, у Катеринівці, у Просяній. Декілька ікон написав для сільської церкви в с. Гайчур Запорізької області . Живопис – це все його життя, те, без чого Анатолій не може жити. Він працює в жанрі пейзажу, малює також чудові портрети, він чудовий портретист. Створені ним портрети виразні, яскраві, грають живими фарбами, тонко, чуттєво передані образи, можна сказати, що вони надзвичайно одухотворені. Пейзажі у Чорнобривця передані наскільки живо, мальовниче, грають соковитими, яскравими фарбами, споглядаючи їх поринаєш у цей чудовий світ природи, від них важко відвести погляд. Як і всі творчо обдаровані люди Анатолій знаходить прекрасне у найпростішому краєвиді, він малює і краєвиди рідної Покровщини, і гарні місця сусідніх регіонів, взагалі де він буває, все, що його захоплює, вражає.

Цьогорічний цикл виставок місцевих художників завершує персональна виставка художника Володимира Кулакова «Храм мистецтва моєї душі», людини творчої, надзвичайно обдарованої, всебічно розвиненої особистості. Натхнення і снагу до роботи Володимиру Володимировичу дає природа, його захоплює все навкруги – і гарний пейзаж, і проста квітка, і дерево, і гілочка і пеньок: у всьому він знаходить привабливість і перетворює його в красу, тож і назва виставки символічна, бо його вразлива і чуттєва душа – то справді храм мистецтва.

Роботи митця довершені. Пейзаж, портрет, натюрморт подані так, що складається враження, ніби до них можна доторкнутися рукою і відчути шорсткість білокорої берізки,гладь дитячого волосся, або навіть скуштувати виноградинку – соковиту, блискучу, наче щойно зірвану. Яскраві, сповнені барвами, немов пронизані світлом, картини Володимира стануть до душі навіть найвибагливішому поціновувачі образотворчого мистецтва.

Художник не зупиняється на досягнутому, він – у постійному пошуці нових жанрів, експериментує, вивчає спеціальну літературу. Окрім малювання, митець ще й успішно займається випалюванням по дереву, гравіюванням, різьбярством. І все вдається автору, оскільки Бог щедро наділив його багатьма талантами.

Персональна виставка Світлани Сокольник

Персональна виставка Анатолія Чорнобривця

Персональна виставка Володимира Кулакова

Переглядів: 532 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси