П`ятниця, 29.03.2024, 11:11
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Лютий » 7 » Вікіфлешмоб у бібліотеці
16:45
Вікіфлешмоб у бібліотеці

30 січня Українська Вікіпедія святкувала одинадцяту річницю свого створення. Саме цього дня, 30 січня 2004 року, до Вікіпедії була внесена перша україномовна стаття під назвою «Атом». Сьогодні Українська Вікіпедія – найбільша україномовна енциклопедія всіх часів

До цієї знаменної дати Громадська організація «Вікімедіа Україна» оголосила про проведення Вікіфлешмобу з написання нових статей до української Вікіпедії, який тривав з 30 січня до 1 лютого 2015 року.

Ініціюючи такий флешмоб вікіпедисти прагнули показати людям, які користуються Вікіпедією, що вони теж можуть долучитись до написання статей, і що тільки разом ми можемо створити якісну Вікіпедію. Український мовний розділ Вікіпедії зараз має майже 550 тис. статей і близько 90 млн. переглядів на місяць. Щодоби в Українській Вікіпедії користувачі роблять понад 3 тисячі редагувань. Українську Вікіпедію щомісяця переглядають понад 60 мільйонів разів, а активних редакторів (тобто тих, хто протягом місяця зробив хоча б 1 редагування) усього дві тисячі. 

Усі вікіпедисти є волонтерами й редагують статті у вільний від роботи чи навчання час. Чим більше людей знатимуть про можливість самостійно створювати і редагувати статті, тим швидше зростатиме якість вільної енциклопедії.

Святкування відбулися у найбільших містах України. Покровське не залишилося осторонь, у нашому селищі флешмоб відбувся на базі Покровської центральної районної бібліотеки. В ньому взяли участь члени ВІКІгуртка, якій працює при бібліотеці. Участь у цьому Вікіфлешмобі також міг взяти кожен охочий: для цього необхідно написати нову статтю на будь-як тему. Для новачків була доступна сторінка Вікіфлешмобу, яка пояснює ключові засади енциклопедії та дозволяє легко створити статтю через «Майстер написання статей». Всі статті мають відповідати критеріям значимості, бути написаними на підставі авторитетних джерел та посилатись на них, не порушувати авторського права, а також дотримуватись нейтральної точки зору й не містити оригінальних досліджень.

В ході заходу бажаючі мали можливість поспілкуватися з волонтером Української Вікіпедії, поставити запитання щодо правил і вимог створення статей та написати разом статті, редагувати науково-популярні статті для Українського сектору Вікіпедії, створити свої власні дописи.

Учасниками Вікіфлешмобу в нашій бібліотеці були створені наступні статті:

Учасники акції отримали пам’ятні сувеніри від організаторів.

Таращук Л.В.

Переглядів: 714 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси