П`ятниця, 19.04.2024, 10:45
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Грудень » 27 » Відкриття Інтернет-центру в бібліотеці
17:10
Відкриття Інтернет-центру в бібліотеці
25 грудня в Покровській районній бібліотеці відбулася гарна і значима подія – відкриття Інтернет-центру, презентація проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» програми «Бібліоміст». 

Розуміючи те, що Інтернет у бібліотеці – вікно у світ інформації, бібліотечні працівники Покровської центральної районної бібліотеки взяли учать у конкурсі проектів «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернет» програми «Бібліоміст». який покликаний перетворити бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль книгозбірень в українському суспільстві. 

 І – перемогли.

Це урочисте свято знаменне тим, що від сьогодні привітно відкриваються Інтернет-центри в центральній районній бібліотеці та районній дитячий бібліотеці, в Гаврилівській сільській бібліотеці, Олександрівській сільській бібліотеці. Для надання населенню безкоштовних інтернет-послуг книгозбірні отримали 15 комп’ютерів оснащених веб-камерами, навушниками з мікрофоном, чотири принтери, ліцензійне програмне забезпечення. 

На урочисте відкриття у ЦРБ запросили керівників району, представників районних відділів та організацій, керівників навчальних закладів. Відкрила та провела урочистості бібліотекар ЦРБ Л.В. Таращук.

Присутніх у залі привітали голова райдержадміністрації О.В. Кузьменко та голова районної ради О.А. Ковнір.

– Це значна подія на території району, адже сучасні інформаційні технології у бібліотечній практиці – реалії сьогодення. Тепер у бібліотеках, де є Інтернет-центри, створені найсприятливіші умови для користувачів, – зазначив О.В. Кузьменко.

О.А. Ковнір у своєму виступі наголосила на тому, що наш район займає передові позиції серед районів області щодо участі у різних обласних та всеукраїнських конкурсах проектів. Завдяки перемозі у цих конкурсах вдається втілити в життя багато накреслених планів. 

Презентувала проект "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету” директор Покровської ЦРБ В.І. Штепенко. Під час її виступу на екрані демонстрували мультимедійну презентацію. Віра Іванівна зазначила, що проект програми "Бібліоміст” – це спільний проект в рамках ініціативи "Глобальні бібліотеки "Фундації Білла та Мелінди Гейтс”. Вона ознайомила присутніх з новими послугами, які зможе надавати бібліотека завдяки вільному доступу до Інтернету. Це курси комп’ютерної грамотності, спілкування в соціальних мережах, зв’язок з рідними та друзями по Скайпу, реєстрація особистої скриньки електронної пошти, правові консультації, зокрема, з питань пенсій, соціального захисту, трудової міграції тощо.

Зі словами вітання та подяки за плідну співпрацю до працівників ЦРБ та учасників урочистостей звернулися представник відділу освіти РДА І.В. Столбун, начальник Покровського відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків М.К. Магльована, вчитель Покровської гімназії Л.М. Зайцева, вчитель дитячої музичної школи І.М. Кузьменко, працівник РАГСу Ю.Л. Новицька.

Яке ж свято без щирої пісні?! Свої пісні присутнім дарували талановиті вокалісти Сергій Пилипенко та Ірина Казидуб. Після урочистого відкриття центру гості та господарі бібліотеки ще довго приємно спілкувалися, нікому не хотілося йти з затишної, гостинної читальної зали.






























Переглядів: 791 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 1
1 Наталія  
0
Молодці! Так тримати! Йдете в ногу з часом!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси