П`ятниця, 19.04.2024, 07:05
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Березень » 13 » Великомихалівській бібліотеці – 115 років
15:29
Великомихалівській бібліотеці – 115 років
Свято пройшло по-домашньому тепло, душевно, а ще - цікаво, весело, колоритно. Звісно ж, яке свято без гостей?! Окрім постійних читачів (дітей та дорослих), на нього запросили керуючу справами районної ради Н. М. Маркову, члена ради районної організації Партії регіонів Л. І. Падалку, завідуючу районною центральною бібліотекою В. І. Штепенко, голову районної організації профспілки працівників культури Л. В. Таращук, депутатів районної ради М. І. Костюченка, Ю. І. Найдьона, Ю. В. Даценка.

Гості сердечно, від душі вітали бібліотекарів та читачів з таким видатним ювілеєм, бажали всього найкращого, вручали подарунки. Фонд бібліотеки з нагоди ювілею поповнився 140 новими книгами. Депутат райради, член ПР Ю. І. Найдьон подарував бібліотеці книги та запевнив, що і надалі підтримуватиме життєдіяльність цього закладу.

Організатори урочистостей провели свято за змістовним, цікавим сценарієм. Були на святі і казкові герої, ролі яких виконували учні Великомихайлівської ЗОШ, і пірати - учасники художньої самодіяльності Великомихайлівського СБК. Звучали проникливі слова про книгу, бібліотеку, про їх роль у житті людини, лунали гарні пісні.

З вітальним словом до земляків звернулася Великомихайлівський сільський голова, голова В. І. Финота. Варто зазначити, що ініціатором цього свята стала саме вона, як є ініціатором усіх сільських заходів та рушієм життя сільської громади. Валентина Іванівна від душі подякувала бібліотекарям Нелі Василівні Шашко та Юлії Едуардівні Гребенюк за плідну працю на цій благородній ниві. Побажала і в подальшому поповнення книжкових фондів, вдячних читачів, наснаги, миру і добра.

Оригінально, з особливою родзинкою була подана історія бібліотеки учасникам свята. Про це повідала Бабуся-казкарка, роль якої виконала О. І. Ткаченко. Бібліотека була заснована в 1898 році. Тоді це була невеличка кімната з незначним книжковим фондом. Казкарка назвала прізвища тих, хто віддав бібліотечній справі багато, років. Це К. А. Андрущенко, В. І. Обушенко, К. А. Коритіна, Є. Яценко, Т. Г. Пільх, Л. Г. Тернова, Н. В. Шашко, яка пропрацювала бібліотекарем 35 років.

Кульмінацією свята стало нагородження активних читачів, учасників різноманітних бібліотечних заходів. У номінації «Читаємо всією сім'єю» перемогу здобула сім'я Балюрів. У номінації «Перша ластівка» нагороду отримав І. С. Богатир. У номінації «Ума палата» перемогла ерудит Н. В. Паталаха. В номінації «Надійність» перемога дісталася В. О. Баралей та І. І. Клименко, які завжди підтримують будь-які починання бібліотекарів. У номінації «Життя прекрасне» нагородили місцевих поетів Н. О. Бурковську, М. І. Костюченка, Н. В. Новікову.

У номінації «Бджілка» перемогла вчителька молодших класів Великомихайлівської ЗОШ В. М. Дем'янець, яка Зі своїми учнями бере активну участь у всіх культурно-масових заходах. У номінації «Чарівні та неперевершені» нагороди отримали найактивніші читачі. У номінації «Жінка, яка співає» перемогла Л. В. Шурма, а у номінації «Швидка допомога бібліотеки» перемога дісталася О. І. Ткаченко – найкращому другу і помічнику бібліотеки.

Бібліотека… Це храм духовності, науки, гуманізму. Тож і ювілей цього храму – спільне свято всієї громади. Мабуть, саме тому воно й було таким зворушливим та неповторним.

ДІДОВИЧ Н. Великомихайлівській бібліотеці – 115 років // Покровський край. - 2013.- № 17(5 березня). – С.1: фото. 


Переглядів: 555 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси