Четвер, 25.04.2024, 15:48
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Травень » 21 » Вечір-зустріч з учасниками АТО і волонтерами
15:10
Вечір-зустріч з учасниками АТО і волонтерами

Нестиму я в душі вкраїнський стяг
Й боротимусь за щастя і свободу,
Бо я обрав важкий і світлий шлях -
Служити українському народу!

Сьогодні, як ніколи раніше, актуальною є тема миру в нашій багатостраждальній Україні. Живучи під мирним небом, у злагоді один з одним,  ми навіть не замислювались над тим, що може нести з собою війна.  Війна… Як прикро, що інколи сумні сторінки історії повторюються, і блакитне мирне небо України накрила чорна хмара військового протистояння.  Рідна земля за всю свою довгу історію пройшла війни та мир, поразки та перемоги, проте завжди пишалася вірними синами та доньками, які ціною власного життя боронили і боронять свій край та з надією дивляться у майбутнє.

Події останніх  місяців  в котрий раз довели, що український народ неможливо подолати.  Вони тільки об"єднали нас, збудили в кожного з нас почуття щирого й глибокого патріотизму, відчуття причетності до загальнодержавних справ та дали змогу проявити себе безкорисливими, щедрими, готовими на все заради незалежності та кращого майбутнього нашої Батьківщини. 

Районна бібліотека бере участь у Всеукраїнській акції по збору книг для бібліотек військових частин «Бібліотека українського воїна», з минулого року постійно йде акція «Напиши листа солдату» : на власноруч виготовлених бібліотекарями листівках-янголах користувачі бібліотеки пишуть побажання нашим воякам, котрі ми передаємо з волонтерами на фронт.  Беремо участь у зборі необхідних речей і продуктів для своїх земляків – учасників АТО, до того ж у двох наших колег син і чоловік зараз знаходяться  у зоні бойових дій. Чим більше нас буде об’єднуватись навколо цієї проблеми, тим більшу підтримку відчуватимуть наші військові і тим швидше зможе закінчитись ця війна.

Спілкуючись з покровською волонтеркою Оксаною Павлюк ми почули, що є можливість зустрітися з очевидцями – учасниками АТО які повернулися із зони бойових дій на коротку відпустку-ротацію, і невдовзі знову їдуть в зону бойових дій.

Сонячний травневий день. В читальній залі бібліотеки зустріч   учнів ВПУ№75 і захисників нашої Батьківщини – воїнів АТО. А самі захисники України  зовсім молоді люди, але вже обпалені війною. Це наші земляки Володимир Кісенко, Олександр Юрченко, Сергій Легкодух, Максим Ковальов. Також ми запросили волонтера Оксану Павлюк.

Ще рік назад ніхто з них не міг і подумати, що життя розділиться на «до війни» і «війну». Олександр Юрченко, народився в 1989 році. після закінчення 9 класу Покровського ліцею навчався у ВПУ № 75 на електрика, а потім закінчив Таврійський державний агротехнічний університет, він дипломований інженер-технолог. Але зараз він солдат-контрактник  25-ї Дніпропетровської окремої повітряно-десантної бригади.Приїхав на короткий відпочинок з Константинівки.     Командир мінометного розрахунку молодший сержант Сергій Легкодух  і водій військового КРАЗу Максим Ковальов служать в батальйоні "Кривбас", в/ч3011 ,приїхали з однієї з самих небезпечних дільниць бойового зіткнення - м. Маріуполь, сел. Широкіне.В мирному житті Сергій мав спеціальність водія-електрика, в нього росте дев'ятирічний син Юра. 23-річного Максима з любов'ю ждуть молода дружина Людмила і синочок Даніїл. Володимир Кісенко закінчив ВПУ № 75, механік, працював на залізниці, але вирішив йти добровольцем в зону АТО.

Зустріч проводили бібліограф районної бібліотеки Лариса Таращук і бібліотекар дитячої районної бібліотеки Світлана Бобир, яка підготувала дві чудові мультимедійні презентації про наших земляків – учасників АТО і про тих чотирьох героїв - покровчан, які на жаль загинули, виконуючі свій обов’язок.

Щирим і хвилюючим було спілкування молоді з воїнами-земляками.

Волонтер Оксана Павлюк звернулась до присутніх із закликом боротися з байдужістю, бути уважним до своїх рідних, знайомих, займатися громадською діяльністю,  активна життєва, громадянська позиція повинна стати нормою для молоді. Оксана дуже зайнята людина. Ця чарівна тендітна дівчина є керівником вокально-хореографічної студії «Сузір’я» при Покровському ліцеї, керівником самодіяльного хореографічного колективу сучасного танцю «Імпульс» при районному будинку культури та молодіжного дівочого об’єднання «Грація». Але вона знаходить час активно займатися волонтерською діяльністю, збираючи медикаменти, продукти, засоби гігієни та інші необхідні речі для підтримки наших земляків, які зараз в гарячих точках АТО. До того ж один із загинувших на сході покровчан – Роман Сех був її двоюрідним братом.

Сергій Пилипенко привітав зібрання душевною піснею. Від учениці Дар’ї Козаченко прозвучав вірш присвячений трагічним подіям на сході країни.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих. Дівчата не могли втримати сліз.

Працівники бібліотеки  передали чай, каву та печиво, а також листівки-обереги для запрошених гостей та їх побратимів.

На щирі побажання учнів і викладачів  «Захистіть нашу Україну», «Вертайтесь живими і з Перемогою», «Ми молимося за вас, за ваше здоров’я, за нашу перемогу над  лицемірним і  жорстоким ворогом»,«Любимо всіх щиро вас і хай береже вас Господь!» вояки відповіли побажаннями миру і спокою . Вони з задоволенням   сфотографувалися на згадку. Зустріч закінчилася словами: «Слава Україні!» «Героям слава!».

Я хочу лиш, щоб чоловічі руки
Не зброю обіймали, а коханих.
І щоб вони не танки вели в поле,
А борозну до щастя прокладали.
Хай дужі руки чоловічі,
Не порохом пропахнуть, а колоссям,
Хай у труді шукають щастя вічне,
Так в нашому народі повелося.

Л.Таращук

 

 

 

Переглядів: 2300 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси