Субота, 20.04.2024, 12:49
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Липень » 8 » «Тільки родина як вічна зернина»
15:29
«Тільки родина як вічна зернина»

до Дня родини в Україні

Сьогодні 8 липня уся країна відзначає день сім'ї - день наших з Вами родин. Адже саме сім'я є тією цеглинкою з якої складається добробут та спокій у нашій державі.

День родини в Україні відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.

Сім`я – то колиска людства, бо все на світі починається з неї. Починається і сам світ. У крові щойно народженого немовляти вже відлунює далекий поклик пращурів. Виплеканий і зрощений десятками цивілізацій.

Ще до появи будь-якого державного управління, існувала сім`я як найперша форма людської спільноти. Так склалося історично та продовжується й сьогодні. Інститут сім`ї знаходиться в основі суспільних відносин і, як наслідок, в основі соціальної системи.
Саме в родині ми робимо свої перші кроки, тут вчимося любові та милосердю, звідси стелиться нам дорога в самостійне життя. Родина навчає нас поважати своїх предків, любити Батьківщину, берегти і шанувати пам'ять свого народу.

Родина — це та затишна і тиха гавань, де Тебе люблять, піклуються про Тебе, завжди підтримають і допоможуть. Тож привітай своїх маму і тата, бабусю і дідуся, братиків і сестричок з Днем родини та побажай їм міцного здоров’я, здійснення мрій, сімейного затишку та благополуччя.

Чому саме не 8 липня припало святкування Дня родини в Україні? 
Бо 8 липня православні християни відзначають «День закоханих». У ролі заступників кохання і подружньої вірності Православна Церква вшановує муромських святих Петра і Февронію, що жили на межі XII-XIII століть. Святе подружжя пронесло любов і вірність один одному через багато випробувань. Вони прославилися благочестям і милосердям. 

Померли святі Петро і Февронія в один день і годину 8 липня (за новим стилю) 1228 року, прийнявши перед цим чернечий постриг з іменами Давид і Єфросинія. Тіла святих були покладені в одну труну.

Згідно з Житієм святих, благовірний князь Петро вступив на Муромський престол 1203 року. За декілька років до цього він захворів проказою, від якої ніхто не міг його вилікувати. У сні князю було відкрито, що це може зробити селянська діва Февронія. Князь полюбив Февронію за її благочестя, мудрість і доброту і дав обітницю одружитися на ній після зцілення. Февронія вилікувала князя і вийшла за нього заміж. Святе подружжя пронесло любов і вірність один одному через багато випробувань. Вони прославилися благочестям і милосердям. 

Приблизно через 300 років після смерті Петро і Февронія були зараховані Православною Церквою до лику святих. 
Історія їх любові детально і барвисто описана у відомій древньоруський "Повісті про Петра і Февронію". 

З нагоди цієї дати у парку селища Покровська ЦРБ провела родинне свято «Тільки родина як вічна зернина». До свого роду, хоч по горло в воду – без родини українець не уявляє повноцінного життя. Вона для нього це родичі, й рідна домівка, але насамперед - сім’я! Під час свята присутні ознайомилися з історією виникнення і становлення сім’ї в Україні, з сімейними традиціями та родинною обрядовістю.

Переглянули книжкову виставку «З родини йде життя людини». Для віх присутніх було проведено казкову вікторину «Сторінками улюблених казок».

http://pokrlib.at.ua/news/tilki_rodina_jak_vichna_zernina/2015-07-08-164

Posted by Покровська центральна районна бібліотека on 8 липня 2015 р.

Переглядів: 551 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси