Середа, 24.04.2024, 01:43
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Червень » 13 » Тепло поетичних сердець – захисникам України
15:21
Тепло поетичних сердець – захисникам України

В теперішній нелегкий час кожен, як може, робить свій вклад у допомогу нашим бійцям, які вимушені воювати за мир в Україні... Дехто збирає речі, продукти, медикаменти, в’яжуть теплі шкарпетки, маскувальні сітки… Покровчани також допомагають тим, хто виконує свій військовий обов’язок у зоні АТО, адже ми розуміємо, що це не просто військові - це наші родичі, сусіди, однокласники, колеги по роботі. 

В Клубі покровських поетів вирішили організувати збір коштів на допомогу в лікуванні поранених в ході бойових дій в АТО нашим землякам , а для цього провести благодійний концерт «Тепло поетичних сердець – захисникам України» в центральному парку нашого селища.

До концерту приєдналось багато небайдужих людей. Це  й працівники Покровських селищних будинків культури №1 і №2, хореографічна студія «Натхнення» під керівництвом Л. Купченко, музикант і співак Сергій Пилипенко, дует гаврилівських козаків В. Галчанського і В. Сердюка та ін... Суттєву підтримку і допомогу надала  Покровська селищна рада, та її голова С.А. Спажева.

Наші талановиті творчі земляки підготували цікаву і насичену програму з піснями, танцями та декламуванням віршів. 

Покровська районна бібліотека, підготувала панорамну виставку про літературну Покровщину «Натхненні рідною землею».

На цей захід запросили тих, для кого призначена благодійна допомога. Це Анатолій Ліпський, якій був поранений під с. Кримське, сестра пораненого воїна – покровчанина Євгена Кісенка, мама Віталія Безуглого з с. Данилівка, який був тяжко поранений під Констянтинівкою.

Спонсором заходу виступив місцевий осередок партії «Відродження».

Концерт перетворився в справжнє музично – поетичне свято. Свої поезії під інструментальний супровід читали Валентина Чепурко, Віктор Польський, Микола Корявець, Людмила Федоренко, Тетяна Чайковська, Даша Козаченко. А Яна Сілецька-Васильєва читала вірші під ніжну гру на скрипці Діани Цвіркун. Юрій Миколаєнко не тільки читав свої поезії, а й чудово виконав на свої вірші пісню про рідні Коломійці.

На вірші Валентини Чепурко співав пісню автор музики Сергій Пилипенко, Анна Швидь співала пісні в тому числі і на вірші і музику Яни Сілецької – Васильєвої «Паралелями вічності».

Родзинкою стали виступи – композиції пісень і віршів Алли Суржикової , Наталки Макотер, Світлани Єфремушкіної, Петра Мицика, дуету гаврилівських козаків В. Галчанського і В. Сердюка

Присутні милувалися виступами чарівних дівчат з хореографічної студії «Натхнення».

Покровчани під час концерту активно вкидали кошти в прозорі скриньки,а кожному благодійнику дівчатка, які опікувалися скриньками приколювали квітку маку, яку виготовили учні Покровської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, вони також в’язали з стрічок браслети і продавали їх, а кошти кидали в благодійну скриньку.

На концерті були також нагороджені переможці поетичного конкурсу «Весна», якій проводився серед поетів – покровчан. Перше місце отримала Валентина Чепурко, друге – Микола Корявець, третє наймолодша учасниця - Дар’я Козаченко. Вони отримали грошові премії, які одразу вкинули в благодійну скриньку. Кошти на премії надав місцевий осередок партії «Відродження».

Слід подякувати організаторам та учасникам концерту, які змогли створити справжню патріотичну атмосферу. Такожі приємно за доброту, щирість, небайдужість глядачів концерту, які зібрали за 2 години концерту більше 3 тисяч гривень. Гроші були пораховані волонтерами з глядачів та порівну розділені і вручені родичам поранених наших захисників-героїв і А. Ліпському.

 

 

http://pokrlib.at.ua/news/teplo_poetichnikh_serdec_zakhisnikam_ukrajini/2015-06-13-162

Posted by Покровська центральна районна бібліотека on 13 червня 2015 р.

 

Переглядів: 585 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси