Вівторок, 23.04.2024, 18:01
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Грудень » 5 » Пулітцерівська премія
17:03
Пулітцерівська премія

Пулітцерівська премія — одна з найпрестижніших премій в літературі. У 1903 р. угорсько-єврейський медіамагнат Джозеф Пулітцер заповів після своєї смерті заснувати літературну премію, на яку залишив 2 мільйони доларів. Щороку в перший понеділок травня піклувальники Колумбійського університету в Нью-Йорку присуджають Пулітцерівську премію за видатні досягнення в галузі літератури та журналістики. Її сума складає 10 000 доларів.

Представляємо деякі книги, що удостоїлися цієї престижної премії.                                                                                                               

Роман Донни Тартт "Щиголь", який став дуже популярним в минулому році, одержав у 2014 році Пулітцерівську премію в області художньої літератури в категорії "фантастика".

Роман "Щиголь" ("The Goldfinch") - історія про 14-річного хлопчика, який блукає по Манхеттену після смерті матері - наприкінці минулого року стала першою у списку 100 книг року, складеному інтернет-магазином Amazon.com

Е. Уортон «Вік невинності» (нагороджеий у 1921 р.). Ця книга - одне з найзначніших літературних явищ першої половини XX століття. В основі сюжету - трагічна і пронизлива історія кохання, що потрясла основи вищого світу Нью-Йорка 70-х років ХІХ ст. Це історія чистого і світлого почуття молодого Ньюленда Арчера до блискучої й освіченої графині Еллен Оленської, яку ханжеське суспільство поспішило зробити мішенню для пліток і нападок.

Читати онлайн.

М. Мітчелл «Віднесені вітром» (нагороджена у 1937 р.). Красуня Скарлетт О'Хара - головна героїня роману - стала улюбленицею не тільки американців. Мільйони людей у всьому світі, які прочитали цю дивовижну книгу, а потім подивилися однойменний голлівудський кіношедевр, перейнялися співчуттям і симпатією до норовливої, енергійної южанки, чиє життя в жорстких умовах Громадянської війни буяло несподіваними драматичними поворотами.

Читати онлайн.

Дж. Стейнбек «Грона гніву» (нагороджений у 1940 р.). Це захоплюючий життєвий і правдивий роман, що не залишить байдужим жодного читача. Книга дуже чітко відображає проблеми, з якими зіткнулися американські фермери у роки Великої депресії. В кінці 30-х років багато центральних штатів США постраждали від сильної посухи і пилових бур. Тисячі збанкрутілих фермерів та орендарів покидали рідні землі, і хвиля переселенців буквально захлиснула квітучу Каліфорнію. Це «переселення народів» з усіма драмами і переживаннями, важкий шлях сім'ї Джоуд до Каліфорнії, їхню стійкість відобразив автор у своєму кращому романі.

Читати онлайн.

Е. Хемінгуей «Старий і море» (нагороджений у 1953 р.). Ця повість вже давно стала сучасною класикою. Історія рибака Сантьяго, який зловив величезну рибину, - це історія нелегкого шляху людини на землі, яка кожен день веде боротьбу за життя.

Читати онлайн.

К. Маккарті «Дорога» (нагороджений у 2007 р.). Цей твір ось вже декілька років тримає лідерство серед світових бестселерів. Незважаючи на простий сюжет, роман викликає бурхливі емоції. Головні герої - Батько і Син після глобальної катастрофи бредуть по випалених дорогах. Іноді вони зустрічають людей, які вижили. Але чи варто просити у них допомоги? А може бути, в даних обставинах звичні поняття добра і зла втрачають сенс? Автор своїм оповіданням закликає йти своєю власною дорогою і цінувати кожну хвилину життя.

Читати онлайн.

Ж. Діас «Коротке і дивне життя Оскара Уо» (нагороджений у 2008 р.). Ця книга - наполовину автобіографічний твір автора, де розповідається про долю нещасної дитини. Читач спостерігає його дорослішання і загибель в юному віці. Родзинкою роману є суміш «спанглішу» (англійська мова з домішкою іспанської) та латиноамериканського сленгу.

Е. Страут «Олівія Кіттерідж» (нагороджена у 2009 р.). Цю письменницю порівнюють з багатьма іменитими майстрами слова і навіть називають «американським Чеховим». Книга складається з 13 епізодів, поєднаних однією сюжетною лінією. Головна героїня - літня вчителька, яка «душить» ближніх своєю любов'ю. Основний задум твору - показати різних людей, їхні долі, життєві історії. Не всі люди однаково можуть бути приємними, але до всіх необхідно проявляти співчуття.

Читати онлайн.

 

Переглядів: 1106 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси