Четвер, 28.03.2024, 21:00
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Травень » 12 » Подвиг безсмертний, слава вічна
15:30
Подвиг безсмертний, слава вічна

Історія – це людська пам’ять, вона нічого не забуває, ні доброго, ні поганого, все в неї на обліку, все передається с покоління з покоління. Відшуміли, відгриміли бої, згасли криваві заграви над рідною Вітчизною. Настала весна, весна Перемоги, радості і ...горя.

У 70-ту річницю Перемоги у Другій світовій війні Президент України Петро Порошенко своїм указом № 169/2015 започаткував нову пам'ятну дату – День пам’яті та примирення, який відзначатиметься 8 травня. Текст Указу

«Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» опублікований 24 березня на офіційному сайті глави держави.

8 травня офіційно відзначається у багатьох країнах Європи та світу як Міжнародний день перемоги над фашизмом і День пам'яті жертв Другої світової війни. День Перемоги ніхто не скасовує. Як і раніше, 9 травня - державне свято і вихідний день. 
 9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні XX століття на нашій планеті. 
Низько вклоняючись мужності і подвигу наших дідів, дякуємо їм за Перемогу, за щастя жити, яке вони дарували нам.

Як відомо, фахівці Інституту національної пам’яті рекомендують для позбавлення від ідеологічного впливу Росії відмовитися від святкування Дня Перемоги в шаблонному радянському форматі. Рекомендовано, передусім, акцентувати увагу не на демонстрації військової сили, що є своєрідною формою пропаганди війни, а на допомозі живим ветеранам та вшануванні загиблих.  Перевести святкування Дня Перемоги, в традицію пам’яті про солдат, які захищали свою батьківщину,. 

Минулого року вперше в історії України на офіційних заходах з нагоди річниці закінчення Другої світової війни використовували не російську георгіївську стрічку, а європейську символіку - зображення червоного маку. 

Необхідну інформацію для відзначення свята в оновленому форматі можно подивитися в методичних матеріалах до відзначення Дня пам'яті та примирення та 70-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (8-9 травня 2015 р.), опублікованих на офіційному веб-сайті Інституту національної пам’яті.

І сьогодні в бібліотеках району проводяться заходи вшанування пам’яті героїв тих страшних воєнних років, оформляються книжкові виставки, лунають вірші та пісні про безсмертний подвиг покоління, яке розгромило фашизм і врятувало людство від рабства, ветерани війни розповідають молодому поколінню про тяготи війни, а також як відпочивали між боями, співали, писали листи додому, сміялися.

Районна бібліотека взяла участь в районному заході до Дня Перемоги «Літературно –мистецькому привалі». Було оформлено документально-ілюстративна виставка «Солдати перемоги – подвиг безсмертний, слава вічна» і книжкова виставка «Пам’ять – нескінченна книга». Для юних відвідувачів заходу ми провели феєрверк - вікторину «Салют Перемоги». Справжньою родзинкою свята стало театралізоване виконання поетичної композиції читачами бібліотеки, учнями ВПУ №75 гр. ТМ-14-1  Максимом Ганжою, Олегом Гречаним, Віталієм Москальцем. Також вони привітали присутніх на святі ветеранів листівками-трикутниками «Польова пошта», які виготовили силами бібліотекарів.

Переглядів: 493 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси