Середа, 17.04.2024, 01:05
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Липень » 4 » «Паралелями Вічності»
12:10
«Паралелями Вічності»

“Поезія – це завжди неповторність,
Якийсь незримий дотик до душі…”
 
Ліна Костенко. 

Справжнє свято поезії відбулося в Покровській районній бібліотеці - презентація збірки поезій Яни Сілецької-Васильєвої «Паралелями Вічності», яка вийшла у видавництві “ЛАНДОН-ХХІ” міста Донецька у 2014 році. Це була зустріч для тих, хто любить поезію, хто розуміє поезію, у кого є душа, хто вміє відчувати і слухати, хто прагне поринути в поетичний світ образів і зрозуміти їх. 

Поетична збірка Яни Сілецької-Васильєвої відображення унікального бачення та переживань авторки з приводу всього, що її оточує, поетеса бачить і відчуває світ глибше, вдумливіше, ніж прості, пересічні люди. Поетеса досить молода людина, та вона наділена філософським мисленням, має розвинений розум, глибоко освічена, володіє широким спектром знань і понять і оригінально, своєрідно використовує їх в своїх поезіях. У віршах Яни Сілецької-Васильєвої є і романтичні рядки, і патріотичні вірші, і філософські роздуми про сенс життя й світобудову. Вірші поетеси не прості, вони вимагають вдумливого читання, інколи перечитування не раз, а знову і знову, потребують осмислення, роботи думки і серця, співпереживання разом з автором.

Вірші Яни незвичайні, і рима в неї цікава, особлива. Вона вдало відрізняється від прийнятих стереотипів, як сказав один її колега по перу, що нічого подібного він не бачив, не зустрічав у других поетів.

Яну Сілецьку-Васильєву вже добре знають в поетичному світі, вона здобула заслужене визнання. У 2013 році стала лауреатом (ІІ місце) Всеукраїнського конкурсу “Літературна надія Дніпра”, отримала диплом ІІІ ступеня Дніпропетровського обласного конкурсу “Молода муза – 2013”, стала фіналістом Міжнародного фестивалю “Зірка Різдва – 2013” та Міжнародного конкурсу “Чатує в століттях Чернеча гора”, посіла І місце у Всеукраїнському конкурсі “Краща романтична історія в прозі” “Географія почуттів” (Історія свого життя). 

Під час презентації, на якій були присутні друзі поетеси, місцеві поети, колеги – вчителі, улюблені учні, (адже вона не тільки поетеса, але й талановитий педагог, вчитель Покровської гімназії), рідні поетеси, шанувальники її творчості панувала дружня, тепла атмосфера. Проникливо звучали вірші Яни у виконанні бібліотечних працівників Лариси Таращук, Ольги Котенко, Тетяни Перерви та учнів Покровської гімназії Насті Мироненко та Максима Ганжі, виконання яких супроводжували вдало підібрана музика та демонстрування на екрані слайдів по тематиці віршів. Зворушливо виконали пісню на слова Яни Катя Жукова та Давид Коновалюк «Паралелями вічності» та племінники поетеси Аня та Іванко виконали пісню «Ой над полем».

Нікого не залишив байдужим продемонстрований авторський ролик Яни Сілецької – Васильєвої, вдалий зразок відео поезії, «Місіс Кава і містер Чай».

Філіжанка чаю, тепла і щира розмова, найкращі побажання молодій поетесі, спілкування присутніх, враження від віршів – все це було присутнє на презентації збірки молодої поетеси Покровщині Яни Сілецької-Васильєвої «Паралелями Вічності».

Переглядів: 606 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Яна  
0
Взагалі, працівники районної бібліотеки - молодчинки! Вони не байдужі до своєї справи, розумні і добрі люди.
Дякую за допомогу і за добрі відгуки!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси