П`ятниця, 19.04.2024, 04:11
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Березень » 4 » О, спорт, ти життя...
13:35
О, спорт, ти життя...
З нагоди Дня захисника Вітчизни в районній бібліотеці відбулася зустріч учнів ВПУ №75 з ветераном спорту Сергієм Івановичем Волковим. Все життя Волкова пов'язане зі спортом, можна сказати, що спорт - його життя. Тож на зустрічі мова йшла і про армію. І про спорт, і про те, як спорт потрібен в житті справжнього чоловіка, захисника Вітчизни.

Якщо перегорнути сторінки біографії Сергія Івановича, то можна дізнатися, що ще в дитячі роки він став срібним призером чемпіонату області у боротьбі клубу «Шкіряний м'яч». У 16-річному віці С.І. Волков у складі команди колгоспу «Родіна» став чемпіоном району, володарем призу відкриття і кубка району. В 17 років він вже був гравцем збірної команди району з футболу. Юнак грав і учився у висококласних футболістів – багаторазових призерів і чемпіонів області.

Під час служби в армії, яку він проходив на Далекому Сході, був капітаном футбольної команди військової частини, брав участь у чемпіонаті Хабаровського краю.

Фізкультура і спорт стали сенсом його життя, тому не було сумнівів, що майбутня професія буде пов'язана зі спортом. Після закінчення Запорізького державного педагогічного інституту багато років віддав педагогічній та тренерській діяльності, в якій досягнув значних успіхів. Його вихованці брали участь у змаганнях з футболу і міні-футболу серед команд першої і вищої футбольних ліг України, досягли успіхів на міжнародних змаганнях.

Навіть після виходу на заслужений відпочинок Сергій Іванович не мислить свого життя без спортивно-масової роботи - організовує матчі ветеранських команд, сам бере в них участь, грає на хорошому рівні, його ім’я занесено в книгу –довідник історії футболу Дніпропетровської області, як один з кращих футболістів серед ветеранів.

Відрадно , що і в такі роки Сергій Іванович продовжує займатися спортом, пропагує здоровий спосіб життя.

Вже не вперше в бібліотеці проходять зустрічі Сергія Івановича з молоддю, під час яких він не тільки розповідає про своє насичене спортивне життя, а й на власному прикладі показує як заняття спортом, здоровий спосіб життя допомагає зберегти здоров'я, молодецький гарт, бадьорість, впевненість в собі і в зрілі роки. Переконливим доказом його слів, було те , що продемонстровані ним фізичні вправи не могли так досконало виконати юнаки - учасники зустрічі. Під час зустрічі з ветераном спорту учні не тільки поспілкувалися з цікавою людиною, але й переконалися як фізична культура впливає на якість життя. Гарні слова про свого друга, побратима по спорту, сказав Володимир Федотович Правда, ветеран спорту, який також будує своє життя на засадах фізичної культури, і пропагує здоровий спосіб життя серед молоді.






















Переглядів: 532 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси