Четвер, 28.03.2024, 22:33
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Вересень » 13 » Ніколи не стерти дорогу, якою пройшли земляки
15:14
Ніколи не стерти дорогу, якою пройшли земляки

“Ніколи не стерти дорогу, якою пройшли  земляки”, під такою назвою в читальній залі районної бібліотеки  відбувся вечір пам’яті присвячений 71 річниці з дня визволення Покровщини від фашистів. Свято особливо хвилююче і тривожне  тому, що нині Україна переживає воєнну агресію і бореться з тероризмом на сході країни. Вечір був підготовлений у співпраці з районним історико-краєзнавчим музеєм.

Завжди цікаво слухати розповіді очевидців історичних подій, бо вони дають слухачам можливість відчути «людський фактор» глобальних воєнних, історичних, політичних подій. На вечір був запрошений Віктор Васильович Цвіркун, «дитина війни», знаний і шанований на Покровщині журналіст якій працював в районній, обласній пресі.
Запрошені на вечір учні Покровської гімназії уважно слухали розповідь Віктора Васильовича, якому  у вересні 1943 року  виповнилося 13 років. За віком він був таким,  якими  сьогодні є запрошені на свято учні. Віктор Васильович поділився спогадами про тяжкі роки життя в окупації. Розповів, як вивозили і грабували загарбники рідну землю, як карали за найменшу непокору, як допомагали вижити  в тяжкий час прості людські якості працелюбство, доброта, вірність. Майстер слова, Віктор Васильович з гумором в дотепно передавав свої підліткове світобачення тих далеких доленосних для життя країни подій. 

Яким же очікуваним і жаданим було визволення! Визволяли наш край 257 – стрілецька Червонопрапорна дивізія і  346 стрілецька дивізія та 91стрілецька дивізії 51-ї армії. На Покровській землі загинуло понад 1000 солдатів і офіцерів, політпрацівників Як відбувалося визволення Покровщини  розповіла директор Покровського народного історико-краєзнавчого музею Т.В.Перерва.

Визволенню України від німецько-фашистських загарбників була присвячена книжково-ілюстративна виставка “Все пам’ятає батьківська земля”.

Переглядів: 505 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси