Четвер, 28.03.2024, 15:34
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Грудень » 18 » На варті Вітчизни
13:26
На варті Вітчизни

«Ми батьків не забули традицій,

В нас живе їх відвага і честь…»

Під таким гаслом 4грудня в читальній залі ЦРБ відбувся урок мужності «На варті Вітчизни», присвячений Дню Збройних Сил України.

На урок мужності були запрошені учні 7-А класу Покровської гімназії. Під час зустрічі учні ознайомилися з історією становлення Збройних Сил України від Київських князів до Армії Незалежної України. Народна мудрість стверджує, що Земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою із своїх джерел, але захистити сама себе не може. Тому захист рідної землі — це святий обов'язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов'язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

Особливу атмосферу і настрій у проведенні заходу додала демонстрація відеороликів «Їхав козак на війноньку» у виконанні гурту «Гайдамаки», «На варті» А. Матвійчука, «Лицарський хрест» гурту «Тартак», «Козацький марш».

Готуючись до звання майбутніх захисників Вітчизни, хлопці залюбки взяли участь у конкурсній програмі «Лицарський хрест». До програми було включено конкурс-розминка «Знавці козацької термінології», конкурс військових ерудитів, конкурс «Піднімання гирі». Особливо зворушливим видався конкурс «Мить творчості», де хлопці, уявивши себе солдатами, писали листи мамі, своїй вчительці, змагалися учні на краще знання «Легендарних історичних постатей». За результатами конкурсів слідкувало неупереджене журі – дівчата 7-А класу. По закінченню конкурсу було підбито підсумки конкурсу. Всі учасники отримали призи та подарунки. В конкурсній програмі «Лицарський хрест» перемогу виборов Валерій Гаспарян.

Переглядів: 587 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси