Вівторок, 16.04.2024, 21:50
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Листопад » 6 » Молодь проти наркотиків
14:40
Молодь проти наркотиків

Що таке наркотики, наркоманія? Чому суспільство виступає проти наркотиків? Чому ведеться боротьба з наркотиками? Та тому, що наркотики — це отрута. Їхній вплив отруює людству життя. На актуальну тему боротьби з наркоманією 5 листопада в читальній залі Покровської ЦРБ відбувся круглий стіл «Молодь проти наркотиків». В заході взяли участь  начальник служби у справах сім’ї та молоді Покровської РДА Ірина Олексіївна Демура,   помічник оперуповноваженого кримінальної міліції у справах неповнолітніх Ксенія Олександрівна Коломоєць, директор Покровського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Василівна Антибура, учні ВПУ-75 груп ТМ-12-1 та ТЕ-12-3, бібліотекарі. 

Присутні відповіли на запитання анонімної анкети «Ваше відношення до наркотиків».

Проблема наркотизації сучасної молоді настільки гостра, що вживання неповнолітніми, юнаками і дівчатами наркотичних речовин стає небезпечним соціальним явищем. 

Наркоманія має соціальне коріння. Для злочинних елементів це легкий шлях здобування грошей. Зловживання наркотиків призводить до зростання смертності, особливо серед молоді та розвитку цілого «букету» захворювань.

На фоні наркоманії відбуваються злочини, адже у стані «ломки» людина, залежна від вживання наркотичних речовин, спроможна на будь-який злочин. Придбання наркотиків стає фоном для здійснення багатьох злочинів проти особистості: грабіжництво, крадіжки, розбої.   Про це розповідали запрошені спеціалісти.
 
Для  обговорення теми з різних аспектів студенти були умовно поділені на групи: лікарі-наркологи; хіміки; соціологи, радники.

Від імені учасників групи «лікарі – наркологи» повідомлення зробив учень групи ТМ-12-1 Костянтин Громов.

У виступі  учасника групи «хіміки» учня групи ТМ 12- 1 Артема Лободи було зроблена класифікація наркотичних речовин та показана  їхня дія на людський організм. 

Про тютюн – як одну із найбільш уживаних речовин, що здатна викликати залежність розповів учень групи ТЕ-12-3 Віталій Федів.

Для багатьох людей помірковане вживання алкоголю може бути приємним і прийнятим з точки зору «компанії» або суспільного оточення. Однак вживання спиртного може завести надто далеко, саме цьому був присвячений виступ учня групи ТЕ-12-3 Володимира Мамчура.

З повідомленням про результати проведеного анкетування виступила бібліограф Покровської ЦРБ Л.В.Таращук.
Від імені учасників групи «радники», виступив учень групи ТЕ-12-3 Микола Галавура.

Підсумок зустрічі підвела ведуча круглого столу  зав. відділом обслуговування О.І.Котенко.

Переглядів: 984 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси