Четвер, 18.04.2024, 22:54
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2016 » Грудень » 21 » Молодь. Держава. Суспільство. (До Всеукраїнського тижня права)
16:02
Молодь. Держава. Суспільство. (До Всеукраїнського тижня права)

Сьогодні, в наш буремний, складний час без реальних правових знань не обійдешся. Адже, від свого народження кожна людина перебуває у різних правових статусах, які нашаровуються або змінюються впродовж життя.

Здатність людини розуміти правили співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.

З 5 по 9 грудня 2016 року у Дніпропетровській області було проведено Всеукраїнський тиждень права.Тиждень права проводиться з метою створення необхідних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні, забезпечення доступу громадян до джерел правової інформації, роз’яснення населенню основних напрямків просвітницької діяльності, реалізація яких підвищить рівень правової культури як окремих громадян, особливо молоді, так і населення в цілому, формування загальнолюдських та національно правовихцінностей, подолання правового нігілізму.

Працівники Покровської центральної районної бібліотеки використовуючи наявний фонд бібліотеки, інформаційні ресурси в співпраці з фахівцями Покровського бюро правової допомоги Павлоградського центру з надання безоплатної вторинної допомоги, молодіжної превенції відділу Покровського РВ УМВС, Покровської кримінально-виконавчої інспекції підготували ряд спільних заходів для молоді.Проведення заходів направлено на підвищення загального рівня правової культури підростаючого покоління, поширення інформації з питань реалізації і захисту прав людини серед молоді, запобігання проявам асоціальної поведінки в молодіжному середовищі, прищеплення знань та поваги до чинних законів і норм права, формування активної позиції щодо протиправних і антигромадських дій та відзначення Дня прав людини.

В бібліотеці було проведено круглий стіл «Історична роль проголошення загальної Декларації прав людини та Дня прав людини», в якому взяли участь

учні груп ТМ-15-1, ТЕ-15-3 та ТМ-14-1, викладачіВПУ-75, бібліотекарі ЦРБ та Єфіменко О.В. головний спеціаліст Покровського бюро правової допомоги Павлоградського центру з надання безоплатної вторинної допомоги. Підчас проведення круглого столу демонструвався документальний фільм, присвячений Декларації прав людини. Присутні обмінювалися думками та знайомилися з правовою літературою розміщеною на книжкових виставках «Держава. Право. Закон» та книжово-ілюстративній виставці «Молодь. Держава. Суспільство.»

Правова година «Адміністративно-кримінальна відповідальність» була проведена для учні в 10 -11 класів Покровської ЗОШ №2. На зустріч були запрошені Єфіменко О.В. головний спеціаліст Покровського бюро правової допомоги Павлоградського центру з надання безоплатної вторинної допомоги, яка познайомила присутніх з адміністративною відповідальністю серед неповнолітніх. Старший інспектор молодіжної превенції відділу Покровського РВ УМВСБойко С.В. розповів присутнім про стан підліткової злочинності на Покровщині. Психолог Покровської кримінально-виконавчої інспекції

Маковецька Т.А. застерегла присутніх від необачних, невірних рішень, які часто приймають підлітки в емоційному стані.

Протягом тижня в читальній залі ЦРБ працюваликнижкова виставка «Держава. Право. Закон» та книжово-ілюстративна виставка «Молодь. Держава. Суспільство.»

Переглядів: 422 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси