П`ятниця, 29.03.2024, 17:14
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Жовтень » 22 » Мій край у всьому неповторний
17:51
Мій край у всьому неповторний

Покровському – 235 років

Напередодні свята Покрови в Покровському традиційно відзначається день селища, з яскравим ярмарком, концертом, виставками місцевих і запрошених з сусідніх районів майстрів народних ремесел. Районна бібліотека приурочила до цього свята День краєзнавства “Мій край у всьому неповторний”, присвячений 235 річчю заснування селища Покровське. На головній вулиці селища серед експозицій виробів народних умільців були представлені наші книжково-ілюстративні виставки «Мій край, моя історія жива» та «Літературна Покровщина». Для тих, хто зацікавився нашими виставками було проведено презентацію книги нашої землячки О.Ворончихіної "Три монети", щебпак та інші приємності", яка вийшла у видавництві ЛА "Піраміда". Ця книга увійшла в список претендентів на премію Дитяча Книга року ВВС-2013.

Книга "Три монети" - це та магія і позитив, якого зараз бракує у житті. Казки треба читати навіть дорослим, адже вони роблять нас добрішими. І яка різниця, скільки років людині, якщо вона вміє помічати все те, що робить життя яскравішим та різнобарвнішим? Тому й книга написана, так би мовити, для підлітків − від 9 до 99 років. Презентація визвала жвавий інтерес, бо багато, хто з присутніх добре знає і пам’ятає Ольгу Ворончихіну.

Також біля виставки проводився огляд літератури «Поетична Покровщина» та знайомство з краєзнавчою літературою.

Під час проведення заходу працівники районної бібліотеки роздавали флайєри з текстом Гімну Покровського (автор Я. Сілецька-Васильєва) та рекламою районної бібліотеки.

Переглядів: 790 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси